Saluki Norge! Heading
Saluki - Norge
   
Nyhetsarkiv - mars, april, mai 2008
 
    2011
Saluki Nyheter fra 2011
    2010
Saluki Nyheter fra juli-desember

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2009
Saluki Nyheter fra okt, nov, des.

Saluki Nyheter fra juli, august, sept.

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2008
Saluki Nyheter fra nov-, desember

Saluki Nyheter fra september, oktober

Saluki Nyheter fra juni, juli, august

Saluki Nyheter fra mars, april, mai
 
 
    31. mai 2008 - Ukens Harleynyhet
    25. mai 2008 - Saluki Best In Show!   I Sverige har Harley (NV-07 S N DK UCH Shiraz California Dreamin') igjen gjort furore i utstillingsringen. Denne gangen på Svenska Kennelklubbens utstilling i Norrköping hvor han ble BIS 2. Det var 2.700 hunder påmeldt, så dette var litt av en bragd!
Les mer og se bilder fra utstillingen

Les mer under utstillingsresultater Sverige

Harley eies av kennel Qirmizi i Sverige.
Les mer om ham på deres hjemmeside


Link til Harleys oppdretter i USA - Shiraz Salukis
    Nytt lesestoff, eller trivelig gjensyn!
Mynden   Redaksjonen i Mynden har vært utrolig greie og gitt oss pdf'er av artikler som har stått på trykk i magasinet - trivelige gjensyn for noen av oss, og nytt (og nyttig) lesestoff for andre. Først ute er to oppdretterprofiler, og et intervju med LC-dommer Michael Behrmann. Stor takk til Myndens redaksjon!
fra Mynden Last ned og les
    Salukikalenderen 2009 trenger fotoer!
Salukikalenderen 2009   Salukiutvalget vil også for 2009 lage en vakker salukikalender. Kalenderen vil vi, som tidligere, produsere sammen med den svenske salukiringen, og skal prydes av bilder av norske og svenske salukier. Og til det trenger vi bilder!

Send oss bilder av salukien din - i hverdagsssituasjoner, lek og utfoldelse. Bildene må være høyoppløste.


Som tidligere er det Elisabeth Espedal som er primus motor bak kalenderprosjektet, og bildene dine kan du sende på epost direkte til henne: lunduki@c2i.net


    Etterlysning, oppdatering og småplukk
Det har vært fullt i postkassa til salukiarkivet og Saluki Norge. Dere som har forsøkt å sende bilder har fått posten i retur. Nå skal det imidlertid være ryddet og fjernet gammel epost fra serveren, og igjen er det fritt frem!

Og så etterlyser jeg flere nyhetssaker. Dere som sender inn er fantastisk flinke, og vi får raskt informasjon om resultater fra LC og utstilling. Stor takk!
Men hva med dere som gjør andre ting med hundene deres? Er det noen som driver med lydighet? Agility? Har vært på fjelltur og prøvd å la salukien bære kløv? Dere som har reist utenlands med hundene deres - hvilke regler gjelder? Alt slikt er topp stoff her, så ikke nøl med å sende etpar linjer og noen bilder.

Dere som har laget private hjemmesider til hundene deres kan gjerne sende adressen slik at vi får laget en link.

Salukiarkivet er alltid glad for nye bilder, så dere som ikke har sendt inn - kom igjen!!
    25. mai 2008 - Saluki Best In Show!
    25. mai 2008 - Saluki Best In Show!   En nyhet fra helgas utstillinger i vårt naboland, hvor en saluki greide bragden å bli Best In Show! Det dreier seg om ikke ukjente Harley
(NV-07 S N DK UCH Shiraz California Dreamin'), som på søndag fikk denne gjeve tittelen på Svenska kennelklubbens utstilling i Österbybruk.
Les mer og se bilder fra utstillingen

Les mer under utstillingsresultater Sverige

Harley eies av kennel Qirmizi i Sverige.
Les mer om ham på deres hjemmeside


Link til Harleys oppdretter i USA - Shiraz Salukis
    26. mai 2008 - Ny import fra Sverige
Volantes Chimaera   Mandag den 26. mai 2008 flyttet Isola (Volantes Chimaera) inn sammen med Kristian og Loke (Badavie Internal Flame) på Carl Berners plass i Oslo. Isola er født i Danmark, men registrert i Sverige og importert derfra.
Les mer og se bilder av Isola
    18. mai 2008 - Norske racingsalukier!
Racing   Fant (Caravan Xavier), Tia (Caravan Xanthia), Zeta (Noor Inca Alfa Romeo Zeta) og Qui (N SLCCH Vapours Jedi Qui-Gon), Norges første racing-salukis?

Treningen gikk iallefall bra og vi håper at lisensløp går like bra slik at vi kan starte racing i Sverige i løpet av året.

Qui, og kanskje Zeta, skal uansett starte i Nordisk Mesterskap 2008 i Helsingfors, Finland, en Int. FCI-prøve med CACIL.

Kristin Roaas. Fotoer av Linn Mari Sørgård og Bente Walda
Se bilder fra racingtreninga

Les mer om racing på Hundkapplöpningsklubben i Alingsås' hjemmeside
    11. mai 2008 - Norsk Greyhoundklubbs pinseutstilling i Hurdal
Hurdal   Søndagens utstilling. Denne dagen med Greyhoundklubben som arrangør. Dommer for salukiene var britiske Dagmar Kenis-Pordham.
Se bilder fra utstillingen
    10. mai 2008 - Myndeklubbens utstilling i Hurdal
Hurdal   I helga fant den årlige pinseutstillinga sted i Hurda. Lørdag var det Norsk Myndeklubb som avholdt sin spesialutstilling. Værgudene var på sitt aller blideste, og hele 34 salukier hadde møtt opp, foruten alle de andre myndeslagene.
Se bilder fra utstillingen
    Ny import
Ritzas Safiy al Din   Tirsdag den 06. mai 2008 flyttet Ritzas Safiy al Din fra Sverige til Melbu i Vesterålen. Ritzas Safiy al Din er etter Ritzas Pantra (søster av en annen ikke ukjent svensk import - Ritzas Phantera ) og Shamali Fajr Al Nasr. Kelso flytter inn hos familien Åsbakk. Vi gratulerer!
Se Kelsos hjemmeside
    03. mai 2008 - Helt til topps i Kristiansand!
Belle i Kristiansand   Belle (Greta Isabelle) Skogland gikk av med seieren under NKK's utstilling i Kristiansand 3. mai 2008. Saluki-Norge gratulerer!(red)

Det var 14 juniorhandlere med. de fikk 3 fremmed raser de måtte gå med. Belle fikk høyest poengsum 90, av 100 mulige. Det som er ganske imponerende, og som kanskje mange av oss "voksene" kan lære litt av, er gleden de unge Junior-Handlerne hviser hverandre gang på gang når noen vinner. De klapper for hverandre, og unner hverandre seieren, med klemmer og skryt.


Innsendt av Eva Skogland
Les mer på NKK's hjemmeside

Les reglene for juniorhandling
    19. og 20. april 2008 - Handlerkurs i Frognerparken med Niclas Eriksson
Frognerparken   Lørdag den 19. og søndag den 20. april arrangerte salukiutvalget handlerkurs med Niclas Eriksson ( Kennel Qirmizi, Sverig).

Kurset var åpent for alle raser, og vi kunne se representanter fra borzoi, greyhound, whippet, italienski mynde og irsk terrier tillegg til salukier. Det var 12 kursdeltagere på lørdag og 15 på søndag. Været var suverent begge dager og kursdeltagerne koste seg både i og utenfor "ringen".

Glade hunder, god kontakt og positiv innlæring var hovedbudskapet fra Niclas, så vi forventer å se mye glade sprett i ringen framover.

Kursdeltagerne undertegnede snakket med etter kurset, var strålende fornøyd, og vi takker Niclas for et morsomt og lærrerikt kurs.

Det går rykter om oppfølgingskurs til høsten - vi venter i spenning!

Foto: Joanna Engvik Se bildene
    20. april 2008 - Ny Norsk Champion
Saluki: Khalils Moniet El Nefous   På NKKs utstilling i Harstad var det Khalils Moniet El Nefous som ble BIR, fikk CACIB og CERT og ble dermed ny norsk Champion. Den finske dommeren Matti Tuominen delte ikke ut CK til mange hunder - kun Gunde og svensken Al Wathba Umm Lajj Ibn Sahib oppnådde dette. Vi gratulerer!
Foto: Cathrine Fareth Se også
Resultater
    Salukiutvalget med ny hjemmeside
Linderud Gård - Salukispesialen 2008   Salukiutvalget har fått overta saluki-arkivet som Ingunn Solberg Eriksson har samlet. I den forbindelse har vi også laget en ny hjemmeside. For at siden og arkivet skal bli så bra og levende som mulig, er det fint om mange bidrar. Skriv gjerne noen ord dersom noe har skjedd - det behøver ikke være annet enn en artig tur i skogen.
Gi oss også beskjed om du har importert saluki fra utlandet. Og så vil vi ha bilder av flest mulig hunder til saluki-arkivet!
Husk at et dårlig bilde er mye bedre enn ikke noe bilde - send inn det du har!!
Les mer om hvordan du sender inn bilder til arkivet:
Du trenger en nettleser som er kompatibel med CSS for å bruke salukiarkivet: Bruk siste versjon av Internet Explorer, eller en hvilken som helst annen nettleser:
                  
    19. april 2008 - Årets første Lure Coursing-prøve
Saluki: Caravan Yaz Yildiz)   Lørdag den 19. april gikk årets første Lure Coursingprøve av stabelen på Mansrud i Trøgstad. I strålende vårvær var det Fanta (Caravan Yaz Yildiz) som gikk av med seieren.
Chivas (Arab Bahirs Baytor Abdulla) ble nr. to og fikk CERT, mens svensken Hisilomes Hilton fikk tredje plass.
Foto: Jan Erik Sandbæk Se også
Resultater
    10. april 2008 - Freestyle med saluki!
Whiskey bukker   Bildet av Whisky (Noor Inca Alfa Romeo Visconti) og Renata Goel er å finne i denne månedens utgave av Hundesport (nr 4/2008) og er samtidig med på å starte rubrikken “Freestylebildet” i Freestyle-spalten.

Whisky har fått en introduksjon i freestylesporten hos Nina Haaland hos “Hund i Fokus”.  Siden da, har han trent på en del øvelser, men stort sett på hjemmebane, eller på steder hvor det ikke er noen forstyrrelser. Denne gangen har Rati Goel klart å fange med kameralinsen en perfekt “bukke”-øvelse. Takk for dansen, Whisky!
Foto: Rati Goel Les mer
    03. april 2008 - Salukibilde til topps i fotokonkurranse
Konkurransevinner i fotokonkurranse   Rakkestad Avis avholder månedtlige fotokonkurransen "Mitt Rakkestad". Helt til topps i mars måned gikk Joanna Engviks flotte bilde av El A'dini Kybele.
Foto: Joanna Engvik Les mer
    30. mars 2008 - Saluki BIS på NKKs utstilling i Bergen
Qirmizi Global Temptress BIS i Bergen   INTUCH NordUCH NV-05-06 SV-05-08 NordV-06
Qirmizi Global Temptress Ble Best In Show på Norsk kennelklubbs utstilling i Bergen den 30. mars.
Over 2000 hunder var påmeldt.

Qirmizi Global Temptress er eid av Kennel Qirmizi i Sverige, og ble handlet av Ingunn Solberg Eriksson. Det var den svenske dommeren Elisabeth Janzon som dømte salukiene. Hun dømte også gruppen, mens nordmannen Leif Ragnar Hjorth var BIS-dommer.
foto: Marie Aaberg Se også
Resultater