Saluki Norge! Heading
Saluki - Norge
   
Nyhetsarkiv - juni, juli, august 2008
 
    2011
Saluki Nyheter fra 2011
    2010
Saluki Nyheter fra juli-desember

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2009
Saluki Nyheter fra okt, nov, des.

Saluki Nyheter fra juli, august, sept.

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2008
Saluki Nyheter fra nov-, desember

Saluki Nyheter fra september, oktober

Saluki Nyheter fra juni, juli, august

Saluki Nyheter fra mars, april, mai
 
 
    30. august 2008 - Ny Svensk Champion
Hjerter   I Sverige har Badavie Gravello gjort det stort i helgen! På lørdagens utstilling i Visby gikk han hen og vant certet. Han ble dermed svensk Champion. Det var den spanske dommeren Fransico Blanco Sanchez som tildelte championatet.

Det stilte 10 hannhunder i Visby, og Hjerter ble plassert som tredje beste hannhund. Badavie Gravello er opprinnelig svensk, og det var oppdretteren hans som viste ham under helgens utstillinger.

Vi gratulerer!
Les mer under utstillingsresultater fra Sverige
    Nye importer fra Sverige
Savannah og Calle   "Gi meg to stykker, du!"
Slik kan det høres ut når noen av oss bestiller øl. Slik høres det alltid ut når familien Scheele Carlsen kjøper saluki! To nye landshunder har vi altså fått fra Sverige. Kullsøsknene Savannah (Shafaq Tamarind bint Piazolla) og Calle (Shafaq Trussardi ibn Zandher) har flyttet til Son. Det er som mange vet ikke første gang familien kjøper to kullsøsken - det gjorde de også sist gang da Caspar (Shafaq Mozart Melodie) og Conrad (Shafaq Cesar Manrique) ble norske.

Mor til de to bor i Holmestrand - Piazzolla Pascal kom tilbake til Brith og Unni for en stund siden.

Vi gleder oss til å følge fortsettelsen til disse to!

Gratulerer til valper og eiere.
    Ny import
Bahram   Fra ikke ukjente kennel Al Wathba i Sverige har Bahram (Al Wathba Bahram Al Nadir) flyttet til Norge og Tromsø. Inn hos Cathrine Fareth har den lille krabaten flyttet. Der bor også Gunde (N UCH Khalils Moniet et Norfeus), så det blir nok livlig med to salukier der i gården.

Bahram har fra før et søskenbarn i Norge - Khalils Tarab bor på Fetsund.

Vi gleder oss til å se mer til denne krabaten, og gratulerer Bahram og Cathrine!
Foto: Cathrine Fareth  
   Salukispesialen 2008 - salukimaraton!
De siste salukiene ble ikke bedømt før klokka var over sju på kvelden, så en veldig lang utstilling ble det. Men et vellykket arrangement, synes vi! Det har vært mye jobb å arrangere utstillingen, så vi i salukiutvalget er svært godt fornøyd nå når utstillingen er vel i havn. Det er også mange andre som skal takkes, enten fordi de har bidratt med flotte premier, eller fordi de har stilt opp og tatt i et tak!
Les mer og se bilder
    24. august 2008 - Ny Norsk Champion: Badavie Instant Charm
Badavie Instant Charm   Da Klubben For Større Selskapshund Raser avholdt sin utstilling på Drammen travbane på søndag, var det svensken Badavie Instant Charm som stakk av med certet. Han ble dermed norsk Champion!

Pistage fylte to år den andre august, og er dermed omtrent så ung som det lar seg gjøre for å oppnå tittelen.

Det er ikke første gang Pistage og eier Annelie Dahlbom tar turen til Norge. Pistage har vært hyppig på utstillinger her helt siden han var valp

Vi gratulerer!
Foto: Joanna Engvik Les mer under utstillingsresultater

Se Pistage sin hjemmeside
    16. august 2008 - Ny Norsk Champion: Aziz Uzziah.
Aziz Uzziah   På NKK's utstilling i Drammen hadde vi storfint besøk fra Finland:

INT FIN RUS LTU LV S N UCH FinJW-04 RKFW-06 LvW-07
Aziz Uzziah. Og dommer Lotta Brun likte den finske hunden og gjorde ham til BIM med norsk CERT og Championat på kjøpet!

Ifølge eieren, Sirpa Tavasti, tar Jago jobben sin alvorlig. Han vandrer alvorsfylt og konsentrert fram som en prest når han er i ringen. Så har han da også vunnet en masse, og har titler fra mange land.

Vi gratulerer!
Foto: Sirpa Tavasti Les mer under utstillingsresultater

Se Jagos hjemmeside
    16. august 2008 - Ny norsk Champion: Omen Yaffa to Elsto-Khariz JC
Omen Yaffa to Elsto-Khariz   AM N UCH Omen Yaffa to Elsto-Khariz JC var dommer Lotta Bruns favoritt på NKK's utstilling i drammen på lørdag. DEn amerikanske skjønnheten ble BIR, og fikk dermed også cert og championat.

Dette var Yaffas tredje utstilling i Norge, så raskere er det ikke mulig å få et championat. Sammen med sin handler og oppdretter, Cody Temple har hun imponert alle dommerne hun har stilt for her i landet.

Vi gratulerer!
Foto: Ingunn Solberg Eriksson Les mer under Utstillingsresultater

Se flere bilder av Yaffa

Kennel Elstos hjemmeside
    Norske salukier med racinglisens
Norske Racingsalukier
Vapours Jedi Qui-Gon   Noor Inca Alfa Romeo Zeta   Caravan Xanthia   Caravan Xavier
Lørdag 2. august var Vapours Jedi Qui-Gon (Qui), Noor Inca Alfa Romeo Zeta (Zeta), Caravan Xanthia (Tia) og Caravan Xavier (Fant) sammen med sine eiere i Borås i Sverige. 18. mai tok de sine sololisenser på racingbanen i Alingsås. Denne gangen er det "alvor". De skal løpe det virkelige lisensløpet, alle sammen i samme heat, i tillegg til støttehund Al-Shén Naar El Shaitaan (Viggo). Speaker annonserer start over høytaleren. Alle hundene går pent inn i startboksene. Alle tre eierne tenker nok samme tanken (vil de løpe rett ut av boksen, vil de skjønne dette?!). Starten går!! Alle fire løper som lyn ut av boksene. Qui har "tjuvtrent" i Finland, og legger seg klokt tett inne ved railen. De tre andre ligger litt på vent midt i banen (det kan jo være at den plastikken plutselig brå-snur...), men de løper. Og de løper bra! Støttehund Viggo er erfaren, og selv om han ble holdt igjen i starten kommer han lett først i mål, tett fulgt av Qui, Zeta, Fant og Tia. Vinnertid på 40,39s på 550m. Tia på femteplass løp på 42,90s. Alle fire fikk sin velfortjente svenske racinglisens, og kan nå starte racing over alle distanser.
Afking's Isis al Caravan (Isis) og Noor Inca Alfa Romeo Tipo Stradale (Tipo) var også med på turen. Isis løp for første gang uanfektet ut av startboksen, og fikk sitt sololøp godkjent med glans! Tipo løp også perfekt ut av boksen, men fikk ikke godkjent sitt sololøp denne gangen dessverre.
For de av dere som vil ha bildebeviser, sjekk; http://www.hundfoto.net/cpg1410/thumbnails.php?album=99

Bente Waldal
    Salukispesialen 2008
Salukispesialen   Det nærmer seg den 17. august med stormskritt! I dag har de heldigvis ombestemt været igjen, for gårsdagens varsel om 13 grader og øs pøs så begredelig ut. Nå, derimot, skal det bli overskyet og 20 grader midt på dagen - finere på morgenen og litt regn på kvelden. Det er absolutt levelig!

Noen praktiske opplysninger til alle utstillerne:

Saluki Vi får lov til å låne lokalitetene ved Linderud gård gratis. Linderud gårds venner arrangerer café på gården slik at de får noe inntekter av dagen. Det er derfor fint om mange legger lunsjen til cafeen.

Saluki Parkering: Det er ikke mange parkeringsplasser på Linderud gård, men det er mulighet for å lesse av utstyr på plassen og deretter parkere på Linderudsenteret. Parkering blir gratis.

Saluki Vi skal dokumentere utstillingen. Alle hundene vil derfor bli fotografert. Dette skal vi gjøre før bedømningen - altså i ringen. Legg gjerne litt ekstra sjel i å stille opp hunden din fint :-).

Saluki Katalogen blir gratis for utstillerne. Øvrige må betale 40 kroner.


Hjertelig velkommen til hele saluki-Norge!
Hilsen oss i salukiutvalget.
illustrasjon: Kristian Viken  
    Kennel Noor Inca med suksess i Finland!
Qui   En liten sommerrapport fra Kristin Roaas med inntrykk fra Saluki World Congress i Mustiala, Finland. Norge har blant annet fått sin aller første nordiske Lure Coursing Champion i Qui (Vapours Jedi Qui-Gon)!
Vi gratulerer!

Noor Incas hunder gjorde også strålende figur i utstillingsringen og på racingbanen!
Foto: Renata Ewa Goel Les mer og se bilder
    Nytt valpekull hos kennel Gehela!
Gehelas A-kull   Det kan vel knapt kalles en nyhet lenger, men på grunn av ferien er det først nå at disse små vidundrene dukker opp her. Den 12. juli så hele ni valper dagens lys hos kennel Gehela. De tre hannhundene og fem tispevalpene vokser og koser seg og er nå snart tre uker gamle.
Mor Dina (Dabkas Dina Nazime) og far (Shamali Fajr Al Nasr) sies å være fornøyde.

Vi gratulerer!
Foto: Heidi Larsen Les mer og se bilder av valpene under "Valper født"
    Ny import!
Lucy  

I løpet av sommeren har det dukket opp noen nye landshunder her. For en uke siden flyttet Lucy (Yashars Chimaira Ceres) fra kennel Yashar i Sverige til Oslo.
Lucy stammer fra gamle norske linjer, både på mors- og fars-siden. Det ligger hunder blant annet fra kennel Caravan og kennel Zarand bak. Hun har også en tante i Oslo - Inti (Yashars Basiirah Esfand)

Vi gratulerer!

Foto: Elisabeth Broch  
    02. august 2008 - Ny norsk Champion: Badavie Internal Flame
Badavie Internal Flame  

Loke (Badavie Internal Flame) fikk lørdag tittelen Norsk Champion. Det var på Norsk Terrier klub's utstilling i Nesbyen at han fikk den gjeve tittelen. Loke fylte to år samme dag, så dette var med andre ord tidligste mulighet for championatet.
Det var den Slovenske dommeren Marija Kavcic som tildelte rosetten.
En superstolt eier gratulerer!

 

Foto: Ingunn Solberg Eriksson Les mer under utstillingsresultater
    Belle best igjen!
Linderud Gård - Salukispesialen 2008   Svenska Salukiringen avholdt i år sin tradisjonsrike Riksutställning på Lövudden utenfor Västerås, og helt til topps i Juniorhandlingskonkurransen gikk Belle (Greta Isabelle Skogland)!

Alle som har vært i nærheten av en utstillingsring de siste årene kjenner Belle som en utrolig dyktig handler, og også dommeren i den svenske konkurransen visste å verdsette dette. Belle gikk altså helt til topps i konkurranse med ni andre dyktige ungdommer.

Belle har også tidligere i år gjort seg bemerket innen juniorhandling. 3. mai gikk hun blant annet helt til topps på NKKs utstilling i Kristiansand.
Foto: Jan Erik Sandbæk Se flere bilder
    Sommeren over...
Linderud Gård - Salukispesialen 2008   Da er noen av oss ferdige med ferien og tilbake på jobb - slik også med meg. Og en fin og rolig sommer har det vært for min del - som har bedrevet valpeoppdragelse i landlige omgivelser.
Men andre har reist land og utland rundt og aktivisert salukiene sine, og jeg gleder meg til mange nyhetssaker fra de store arrangementene i våre naboland.
Ellers vet jeg at flere salukier har sett dagens lys her i landet, og det har ogsåkommet flere innvandrere - følg med så får du vite hvilke.
Vi har rekordstor påmelding til salukispesialen den 17. august - 73 salukier stiller i ordinære klasser! Veldig mange norske hunder er påmeldt, men en god del svensker og finner finner også veien til Groruddalen, noe vi gleder oss stort over. La oss håpe at dette blir en super utstilling som kan sette presedens for årene som kommer!!
Tekst og foto: Kristian Viken  
 
Nå tar webmaster sommerferie. 3 uker til ende blir jeg borte, så da blir det rolige tider her. Men fortsett å sende inn nyheter og resultater, såblir siden oppdatert med en gang jeg er tilbake.

Ønsker alle saluki-folk en fantastisk sommer, og håper å se veldig mange av dere på salukispesialen i august !!

Hilsen Kristian Viken
    Utsatt frist til salukispesialen på Linderud gård
Linderud Gård - Salukispesialen 2008   Vi har valgt å utsette påmeldingsfristen til salukispesialen til den 17. juli. Dere som var for sent ute har dermed fortsatt anledning til å melde på.

Det har til nå vært stor interesse for utstillingen, og vi håper på ny norsk rekord hva gjelder antall påmeldte hunder. Meld på i dag!
Send epost til Brith Hiorth: brith.hiorth@c2i.net
Foto: Geir Hindahl Les mer
    02. juli 2008 - Valper født hos kennel Caravan
Hisilome's Hilton   Khira - Caravan Umniyah - har nå nedkommet med 6 valper.

4 hannhunder og to tisper har sett dagens lys. Fargene er fra hvit-creme til rød-gylden og grizzle.

Vi gratulerer og gleder oss til å se mer til valpene!

Se også valper født for mer informasjon
 
    Hisilome's Hilton - ulykkesfugl og utstillingsstjerne!!
Hisilome's Hilton   Lørdag 07. Juni – NKKs utstilling med 2165 påmeldte hunder: Den engelske dommeren Marion Spavin har bestemt seg – hun lar den svarte hannhunden vinne over kullsøster Halawa. Med det vinner han bade CERT og CACIB og blir norsk utstillingschampion. Det same blir søsteren. Men Hilton går videre og vinner også gruppefinalen under den svenske dommeren Kenneth Edh!

Knapt et år før dette var Hisilome's Hilton vært en hardt prøvet hund. Her kan du lese historien.
Les mer og se bilder

Les mer under utstillingsresultater

Finn ut mer om Hilton på Kennel Hisilomes hjemmeside
    Saluki BIS-plasserer seg!
Saluki BIS-plasserer seg   På lørdagens utstilling på Brårud skole i Nes, greide ikke ukjente El-A'dini Kybele bragden å bli BIS 2! Kybele ble handlet av eier Joanna Engvik.

Det var den Australske myndedommeren Wayne Burton som dømte de 17 frammøtte salukiene, og han falt tydeligvis for den lille trønderjenta. Det gjorde også Saija Juutilainen fra Finland som dømte gruppa og BIS-dommer, New Zealandske Shoona Prebble.

Vi gratulerer!
Se bildene
    Kennel Caravan BIS 2 oppdretter!
Kennel Caravan BIS 2   Lørdagens utstilling på Brårud skole på Nes, Romerike, ble en gledelig begivenhet for kennel Caravan som stilte i oppdretterklasse og dro i land BIS 2-seier! Vi gratulerer!

Her ser vi:

Odd Nilsen med Caravan Yaz Yaminah
Ann Kristin Børsum med Caravan Yaz Yasirah
Linn Mari Sørgård med Caravan Xanthia
Chanett Orre med Caravan Wathaarah
Link til kennel Caravans hjemmeside

Se bilder
    Annonsering i katalogen til salukispesialen 2008
Noor Inca Alfa Romeo Visconti   Vi tar imot alle typer annonser til katalogen til salukispesialen. Valpeannonser eller championannonser? Generell skryteannonse av hunden din? Har du laget noe salukirelatert du vil selge?

Vi selger kun helsides annonser, og de koster 100 kroner.
Det er ingenting i veien for at dere kan annonsere over flere sider - 100 kroner pr. side.

Send informasjon til kristian@kristianviken.no

Spesifikasjoner for annonsen:

saluki Katalogen vil være i A5-format
saluki Beregne en cm. hvit marg - utfallende bilder blir ikke mulig.
saluki Bilder bør ha en oppløsning på 300 ppi eller høyere
saluki Tekst sendes som word-fil (*.doc), - eller som ren tekst.
saluki Send gjerne ferdige annonser som pdf.
saluki Annonsen kan være i farger eller i sort/hvitt
saluki Vi må ha materiellet senest mandag den 4. august.
    Noor Inca Alfa Romeo Visconti - BIS-bevegelser på SvSR's utstilling i Tånga Hed
Noor Inca Alfa Romeo Visconti   På SvSR’s utstilling i Tånga Hed, Sverige 15 juni, med over 90 deltagende, ble to norske salukier plukket fra eksteriørbedømmingen til å delta i Beste Bevegelser-finale. Disse var hannhund Noor Inca Alfa Romeo Visconti, ”Whisky”, og tispe Caravan Wataarah, ”Tara”. Gleden var stor da dommer Nicola Quadling, England delte ut BIS-rosetten til "Whisky" og Renata.
  Les mer
   Dommer til Norsk Myndeklubbs utstilling den 07. september er klar
Christian Vantu   Den 07. september avholder Norsk Myndeklubb sin Høstutstilling på Melsom Videregående skole i Stokke kommune, Vestfold, og nå er det klart hvem som skal være dommer på utstillingen.

Christian Vantu er fra Romania. Allerede som tolvåring begynte han med hundeutstilling –spaniel var rasen da, og senere drev han også oppdrett av engelsk cocker. Fra 2002, derimot, har han holdt seg til mynder – nærmere bestemt Azawakh. Han driver oppdrett av rasen sammen med en venn av seg under kennelnavnet Insolens.
Vantu er autorisert dommer for alle hundene i gruppe 3,4,5,7,8 og 10, i tillegg til Dobermann, Schnauzers og Rumensk gjeterhund. Han har dømt hunder i en rekke land, også Norge, men dette er første gang han dømmer mynder her.
Vantu ser fram til å dømme på spesialen, og håper, i likhet med oss andre, at det dukker opp mange hunder!

Les mer på Christian Vantus hjemmeside
   To nye norske Champions
Champions   Gratulasjoner til Kennel de Lunduki som på gårsdagens utstilling i Oltedal i sikret seg ikke mindre enn to championater. Det var søskenparet Svale (Hirondelle de Lunduki ) og Astero (Hazrad de Lunduki) som sikret seg de gjeve titlene. De to hundene fylte to år den 5. juni i år, så dette er første mulighet for begge til å sikre seg chmpionatet.
Det var den norske dommeren Arne Foss som falt for søsknene. Svale ble dessuten BIR og gikk videre til gruppefinalen, hvor hun kom på andreplass!
Foto: Ingunn Solberg Eriksson Les mer under utstillingsresultater
    Ny import fra USA
Yaffa   Yaffa (Omen Yaffa to Elsto-Khariz JC ) kommer til Norge den 1. juli. Denne vakre particolor-tispa fra Omen Salukis i USA eies av Elsa Storesund (Norge) og Kristine Schroder (USA). Yaffa skal blant annet stilles på Verdensutstillingen i Stockholm i juli og på andre utstillinger i Norden.

Saluki-Norge ønsker velkommen og vi gleder oss til å kikke nærmere på Yaffa når hun kommer på saluki-spesialen i Oslo i august
Se flere bilder av Yaffa

Les mer på kennel Elstos hjemmeside
    EM i Lure Coursing
EM i Lure Coursing   Salukiene som skal representere Norge under EM i Lure Coursing er klare.!
Vi ønsker lykke til i Sverige den 26. og 27. juli
Foto: Jan Erik Sandbæk Se hvilke salukier som skal reise
    Norsk myndeklubbs utstilling i Trondheim den 08. juni 2008
Trondheim   Er eplehagen på Rotvoll i Trondheim norges vakreste utstillingsarena? Det kan nok diskuteres, men at det er fint der kan alle være enige i.

På søndagens utstilling var 12 salukier påmelldt. Her er noen bilder fra begivenheten, signert Renata Goel.
Foto: Renata Ewa Goel Se bilder fra utstillingen
    Norsk kennelklubbs utstilling i Trondheim den 07. juni 2007
Trondheim   Sist helg avholdt kennelklubben internasjonal utstilling i Trondheim. Det var den svenske kennelen Hisilome som gjorde reint bord i midtnorge.
Foto: Renata Ewa Goel Se bilder fra utstillingen
    13. juni 2008 - Salukier BIS-plasserer seg
Salukier BIS i Norge og Sverige   Det begynner å bli rutine å melde at Harley (NV-07 S N DK UCH Shiraz California Dreamin') gjør det skarpt i utstillingsringen om dagen. Denne gangen ble han Best In Show på Svenska Kennelklubbens internasjonale utstilling i Vänersborg sist helg, hvor nesten 3000 hunder var påmeldt. Det var svenske Ewa Nielsen som bedømte de 41 fremmøtte salukiene, mens BIS-dommer var Rony Doedijns fra Nederland.
Les mer under Resultater fra Sverige
Det er også svært hyggelig å kunne melde om at en saluki BIS-plasserte seg her i Norge. På Norsk Myndeklubb avdeling Trøndelags utstilling i eplehagen på Rotvoll sist helg, ble El-A'dini Khalifa BIS-2, bare slått av whippeten Oscarberg Superplay. Dommer, både for salukiene og BISet ved denne utstillingen var nordmannen Frank Otto Christiansen,
Se også under utstillingsresultater
  Les mer
    Salukiutvalgets hjemmeside - en suksesshistorie!
Saluki   Hele 326.757 treff!
En måned etter lanseringen kan vi i statistikken lese at så langt har hjemmesiden til salukiutvalget vært en suksess. Hele 2.148 unike brukere har vært innom siden, og mange har brukt mye tid og mange klikk her - totalt 326.757!
  Les mer
    06. juni 2008 - Lure Coursing påNorsk Landbruksmuseum
Dyras dag på Norsk Landbruksmuseum   Norsk Landbruksmuseum arrangerte sist søndag (1. juni)  Dyras Dag på Ås, og inviterte Lure coursing-utvalget til å holde en lc-demonstrasjon for publikum.

Salukiene var godt representert og på den 45 minutters lange demonstrasjonen på en kort, men forholdsvis krevende bane klarte man å gjennomføre flere saluki-løp.
Les mer og se bilder