Saluki Norge! Heading
Saluki - Norge
   
Nyhetsarkiv - september og oktober 2008
 
    2011
Saluki Nyheter fra 2011
    2010
Saluki Nyheter fra juli-desember

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2009
Saluki Nyheter fra okt, nov, des.

Saluki Nyheter fra juli, august, sept.

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2008
Saluki Nyheter fra nov-, desember

Saluki Nyheter fra september, oktober

Saluki Nyheter fra juni, juli, august

Saluki Nyheter fra mars, april, mai
 
 
   Ny import fra Sverige - Badavie Manaquenta
Badavie Manaquenta   Tredjemann fra Badavies M2-kull som har flyttet til Norge er Pixel (Badavie Manaquenta). Pixel var med oppdretteren sin, Marie Brandén, til Norge sist helg i forbindelse med utstillingen i Letohallen. Og mens Marie var på utstilling bodde vesle Pixel hos Grethe Nell Lindstadhagen på Fetsund . Grethe ble så sjarmert av den vesle svensken, så da Marie vendte nesen hjemover igjen etter oppholdet, fikk hun ikke lov til å ta med seg Pixel. Han ble boende hos Grethe, som fra før har Hjerter (Badavie Gravello) hos seg. Pixel er som sagt tredjemann i kullet sitt som finner veien til Norge. Fra før har brødrene Ronaldo (Badavie Minastir) og Badavie Mirimor funnet veien hit. Pixel har dessuten to halvsøsken i Norge; Badavie La Mystica og Badavie Latanya kom hit for et år siden.

Vi har en sterk mistanke om at vi får se mye mer til Pixel i utstillingsringen fremover, og vi gleder oss til det.

Velkommen til Pixel, og gratulerer med nytt familiemedlem til Grethe og Hjerter!

Se fler bilder av Pixel her

Mer på kennel Badavies hjemmeside
Foto: Elisabeth Broch
   26. oktober 2008 - Ny N UCH - Badavie Innocent Temptation
Badavie Innocent Temptation   På Norsk Miniatyrhund Klubbs utstilling i Letohallen, søndag 26. oktober var det Badavie Innocent Temptation som gikk av med seieren. Hun fikk med det sitt norske championat. Det var eier og oppdretter Marie Brandén som handlet Zalza. Den finske dommeren Matti Luoso falt tydeligvis for den sorte skjønnheten fra Karlstad i Sverige, for hun ble som sagt BIR.

Zalza er den tredje i sitt kull som får norsk championat. Fra før har kullbror Loke (Badavie Internal Flame) og Pistage (Badavie Instant Charm) klart bragden. Kullet fylte to år i august.

Mer informasjon under utstillingsresultater.

Saluki-Norge gratulerer!

Foto: Renata Goel
   Salukikalenderen 2009
Salukikalenderen 2009   Nok en gang har Elisabeth Espedal Hoogstrate gått igang med å produsere salukikalenderen. I år har hun fått hjelp av Renata Goel til designet, og som vanlig er det mange som har bidratt med spektakulære bilder av sine firbente familemedlemmer, både her i Norge og fra andre land. Som vanlig vil kalenderen inneholde utstillingsdatoer og datoer for lure coursing-konkurranser i hele Norden.


Kalenderen kan kjøpes på ulike salukiarrangementer rundt omkring i Norge, eller hentes hos en av meddlemmene i salukiutvalget. Den vil da koste 150 kroner. Vil du ha kalenderen tilsendt vil den koste 200 kroner, inkl. pakking og porto. Bestillingsinformasjon finner du nedenfor.
I Sverige kan du kjøpe kalenderen på SKKs utstilling i Stockholm den 6. desember, eller i Göteborg i januar.


Bestill hos: Brith Hiorth, E-mail: brith.hiorth@c2i.net
Husk å oppgi følgende opplysninger:
Navnet ditt
Adresse kalenderen skal sendes til
Antall kalendere du ønsker

Betales til salukiutvalgets konto: 0533 1980473

 
   Saluki calendar 2009
Saluki Calendar 2009   Elisabeth Espedal Hoogstrates saluki-calendar has become quite a tradition. For the 2009 edition she has recruited Renata Goel to do the layout, and as usual there are many that have contributed with spectaculare photos of their canine family members, both from Norway and abroad. The calendar contains information on saluki shows and lure coursing events in Scandinavia.


The calendar can be bought at saluki events around Norway, or you can pick it up at one of salukiutvalgets members. If so it will cost 150 NOK. If you would like to have the calendar sent to you by mail, the price will be 200 NOK. This includes packing and shipment. You will find information on how to order below. In Sweden you can buy the calendar at SKKs show in Stockholm, december 6, or in Gothenburg in january.


Order by email to: Brith Hiorth: brith.hiorth@c2i.net
Please include the following information:
Your name
Shipment adresse
How many calendars you wish

Payment to banc account: 0533 1980473

 
   05. oktober 2008 - Gucci Best In Show!
Kalender 2009   Da har Norsk Kennelklubbs utstilling i Kongsvinger gått av stabelen, og av de 2200 fremmøtte hundene var det en saluki som var den aller fineste! Gucci (INT NORD UCH NV-05 SV-05 NV-06 NordV-06 SV-08 Qirmizi Global Temptress) med oppdretter Ingunn Solber Eriksson gikk helt til topps i konkurransen.
Det var svensken Ray Lindholm som var dommer for salukiene i år.Lørdag satte han Gucci til BIR og BIG. Dagen etter var det spaniolen Rafael Malo Alcrudo som dømte BIS-finalen og satte Gucci til Best In Show. Mer info om utstillingen finner du under utstillingsresultater.

Saluki-Norge gratulerer!
 
   Om saluki - ny artikkel om rasen vår.
Kalender 2009   Det ble annonsert allerede første mai at det skulle komme mer innhold bak noen av knappene i toppmenyen på saluki-siden. Og sakte men sikkert fylles det opp! Nå har Elisabeth Espedal Hoogstrate tatt seg tid til å skrive en fantastisk fin artikkel om rasen vår. Artikkelen tar blant annet for seg historie, bruksområder og gemytt, og er et must for alle nye valpekjøpere. Men også de som har hatt saluki en stund kan gjøre seg nytte av denne teksten. Du finner den under menypunktet "om saluki", info om rasen.

Kok deg en kopp te og benk deg foran skjermen for en høytidsstund!

Foto: Elisabeth Espedal Hoogstrate
   Ny import fra Sverige - Badavie Minastir
Kalender 2009   Mange har sikkert registrert at kennel Badavie i Sverige har et nytt kull med valper, og en av de valpene har flyttet til Norge. Badavie Minastir, Ronaldo til daglig har flyttet inn hos Geir Råheim i Torvikbukt på Nordmøre.
Ronaldo har to halvsøsken i Norge; Badavie La Mystica og Badavie Latanya kom hit for et år siden. Deres, og Ronaldos far er Badavie Sandiman fra Badavies profilerte S-kull. Det betyr at de har mange slektninger her til lands, både som importer og i norsk oppdrett.

Hos familien Råheim har Ronaldo selskap av fire Chinese crested powder puff, i tillegg til menneskene i huset.

Saluki-Norge ønsker velskommen og gratulerer hund og eier! Vi håper å få se den lille importen på utstillinger og LC-arrangementer i framtiden.


Se flere bilder av Ronaldo

Les mer på Geir Råheims hjemmeside

Mer på kennel Badavies hjemmeside
Foto: Geir Råheim
   Salukikalenderen 2009
Kalender 2009   Det nærmer seg deadline for innlevering av foto til 2009-utgaven av den årlige salukikalenderen. Primus motor bak prosjektet er som vanlig Elisabeth Espedal, og hun vil gjerne ha bilder av salukier!

Kalenderen vil som vanlig inneholde utstillingsdatoer og datoer for lure coursing-konkurranser i hele Norden, og være prydet av våre vakre hunder, og da trens det bidrag fra deg!

Bildene må ha en oppløsning på minst 300 ppi (de må med andre ord være høyoppløste - bilder for web kan ikke brukes).

Send fotoene dine til lunduki@c2i.net innen 1. oktober
Foto: Lollo Svärd
    13. September 2008 - N UCH Caravan Ustura Bahim - Beste norske ”Beauty and Performance” saluki 2008
  Caravan Ustura Bahiim  
Beste norske ”Beauty and Performance” saluki er navnet på en vandrepremie som i 2006 ble gitt av salukioppdretter og lure coursing dommer M. Behrmann til salukiutvalget. Utregningen til denne vandrepremien baserer seg på oppnådde poeng på årets salukispesial og årets internasjonale lure coursing (se LC-resultater). Prisen ble i 2006 delt ut til Joanna Engviks Ritzas Phantera. I 2007 var det ingen hunder som greide å kvalifisere seg, men i år har vi en vinner! N UCH Caravan Ustura Bahim viste seg å være en stjerne med mer enn ett bein å stå på!
På salukispesialen ble han beste hannhund, og fikk med det 8 poeng, mens han på den internasjonale LC-prøven på Mansrud løp inn til en 4. plass, og sikret seg med det 5 poeng. Tilsammen altså 13 poeng, og vinner av den høythengende vandrepremien! (se reglene for utregning her. (med takk til Kristin Roaas som har sendt inn bildet, og Joanna Engvik som har fotografert)

Vi gratulerer!
    07. September 2008 - El-A'dini Kybele BIS på myndeklubbens høstutstilling
Hjerter   Dommer Christian Vantu falt for de Norske salukiene under helgens utstilling i Melsomvik. Den rumenske Azawakh-oppdretteren valgte ikke ukjente El-A'dini kybele som sin absolutte favoritt. Den blonde skjønnheten fra Rakkestad ble dermed Best In Show på myndespesialen.
Men det var ikke bare Kybele rumeneren falt for. Vi kan trygt si at salukiene gjorde reint bord på utstillinga:

BIS-avlsklasse: Shafaq Mozart Melodie
BIS-2 oppdretterklasse Kennel All Sighthounds
BIS-2 Veteran: Shafaq Mozart Melodie
BIS-valp: Ritzas Shams al Din (Dommer Kirsten Landsverk)

Vi gratulerer!
Les mer under utstillingsresultater