Saluki Norge! Heading
Saluki - Norge
   
Nyhetsarkiv - november og desember 2008
 
    2011
Saluki Nyheter fra 2011
    2010
Saluki Nyheter fra juli-desember

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2009
Saluki Nyheter fra okt, nov, des.

Saluki Nyheter fra juli, august, sept.

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2008
Saluki Nyheter fra nov-, desember

Saluki Nyheter fra september, oktober

Saluki Nyheter fra juni, juli, august

Saluki Nyheter fra mars, april, mai
 
 
   24. desember 2008 - Ny import fra Sverige - Dabkas Emira
Dabkas Emira   Helt på tampen av 2008 har vi fått enda en ny landshund fra nabolandet. Pirre (Dabkas Emira) er fire år gammel og ble nylig omplassert. Hun har nå flyttet inn hos Joanna Engvik i Rakkestad. Der får hun som mange vet selskap av to andre salukier - Belle (El-A'dini Kybele) og Dexter (Aziz Dayeman).

Pirre ankom sitt nye hjem på søndag, og har ifølge ryktene funnet seg til rette med stor selvsikkerhet.

Vi regner med at vi får se mye til Pirre i utstillingsringen og kanhende også på LC-banen. Hun har både LC og Racing-lisens fra Sverige, i tillegg til flere utstillings-cert, både fra Sverige og danmark.

Saluki-Norge gratulerer Joanna med nytt familiemedlem, og ønsker Pire velkommen til Norge.

Se flere bilder av Pirre

Foto: Marie Sandin
   24. desember 2008 - Konkurranse med premie!  Alle kan delta! Vinn salukieffekt!
Saluki julekalender 2008   Fra årets salukikalender kommer adventstidens underholldende julekalender. Hver dag vil vi presentere ett av bildene fra kalenderen med et hint. Det er opp til deg å finne navnene på alle hundene i kalenderen.

Hint og konkurranseregler finner du her
Saluki
Foto av: Ingunn S.Eriksson, Linda Friséen, Jessica Bolander,
Lollo, Pasi, Gaute Larsen & Frøling
   12. desember 2008 - Nesten utsolgt for salukikalender 2009!
Saluki Salukikalender 2009   Nå er det ikke mange igjen av 2009-utgaven av salukikalenderen! De 200 eksemplarene ble nærmest revet bort da de kom fra trykken. De aller fleste var bortbestilt på forhånd, og noen av de bestilte kalenderene har ikke blitt betalt.

Du som har bestilt salukikalender, må betale til konto 0533 1980473, eller henvend deg til salukiutvalgets kasserer Brith Hiorth. Hvis vi ikke hører noe fra deg, så selger vi kalenderen din :-)

Det er fortsatt noen få kalendere igjen, så førstemann til mølla! Bestill hos Brith Hiorth!

Les mer under Tilbud fra utvalget
 
   04. desember 2008 Beatrice av All Sighthounds har fått nytt hjem
Belle i ringen   Eieren til Beatrice av All Sighthounds fikk mindre tid enn forventet til å ta seg av henne. Dette førte til at kennel All Sighthounds kjøpte tilbake den gyldne tispa. Til jul skal Beatrice flytte inn hos Anne Line Scheele og sine to tanter - Noelle (Shafaq Noelle Noor) og Alba (Shafaq Minelli Minsann) i Sverige.

Se fler bilder av Beatrice

Mer om Anne Lines salukier på hennes hjemmeside.
Foto: Eva Skogland
    02. desember 2008 - Kennel Biscotti venter valper
Belle i ringen   Da Evy Fredhjem returnerte fra Frankrike i sommer hadde hun med seg tre franske salukier tilbake til Norge. En av dem er kullsøster til Arab Bahari's Varah Wahima, som vi kjenner fra før. Arab Bahari¨s Varah Wassama er nå paret med den svenske hunden Asarafi Nemo El Cazzino, og valpene ventes den 19. januar!
Christine du Rot Hazard, eier av Arab Bahari's salukis, forsøkte i 2003 nesten samme kombinasjon da hun paret Wassamas mor, Arab Bahari's Nura Nefisa. med Nemos far, El Cazzino Cajar. Det kom ingen valper ut av denne paringen, så nå forsøker Biscotti/Arab Bahari på nytt.

Kullet er et samarbeid mellom kennel Biscotti og Arab Bahari. Valpene skal få prefikset Biscotti og registreres i Norge, men mor og noen av valpene vil returnere til Frankrike når valpene er gamle nok.


Les mer på kennel Biscottis hjemmeside
Se også under valper ventes
Foto: Evy Fredhjem
    22. november 2008 - Belle imponerer igjen!
Belle i ringen   Under forrige helgs juniorhandling-konkurranse på Vikingskipet på Hamar gjorde Belle Skogland nok en gang suksess. I den knallharde konkurransen vant hun andreplassen! Det er ikke enkle kvalifikasjonskrav de unge handlerne skal oppfylle for å få lov til å delta, så dette er nok en gang fantastisk prestert av den unge handleren.


Saluki-Norge gratulerer

Les hva Belle skriver om konkurransen og se flere bilder av Belle (Riktignok er bildene fra selve utstillingen på lørdag).
 
   22. november 2008 - Qirmizi Global Temptress nummer tre på årets "bamseliste"
Latif Min el Akbar   Det har vært en eventyrlig utstillingssesong for INT NORD UCH SV-05 NordV-05 NV-06 NordV-06 SV-08 NV-08 Qirmizi Global Temptress - Gucci - aldri tidligere, såvidt saluki-Norge kjenner til, har en saluki plassert seg så høyt oppe på lista over årets utstillingshund - den såkalte Bamselista! Og hun har hatt noen fantastiske prestasjoner:

Saluki Bergen 30. mars 2008, NKK, internasjonal utstilling: BIS
Saluki Kristiansand 04. mai 2008, NKK, internasjonal utstilling: BIS 4
Saluki Hurdal 10. mai 2008, Norsk myndeklubbs utstilling: BIS 4
Saluki Stavanger 13. september 2008, NKK, internasjonal utstilling: BIG
Saluki Kongsvinger 05. oktober 2008, NKK, internasjonal utstilling: BIS
Saluki Tromsø 19. oktober 2008, NKK, internasjonal utstilling: BIS 3

De fleste av oss som driver med utstilling drømmer om slike prestasjoner, så å ha en sesong med hele 4 BIS-plasseringer på de store kennelklubbutstillingene er nærmest uhørt!

Saluki-Norge gratulerer!

Les mer under utstillingsresultater
Mer om Gucci på kennel Qirmizis hjemmeside
Foto: Ingunn Solberg Eriksson
   20. november 2008 - Latif har gått bort
Latif Min el Akbar   Latif Min el Akbar ble 13 år og 4 måneder gammel. Han kom til verden en sommerdag i 1995 i Montlucon i Frankrike. Han fikk et godt hjem hor Elisabeth og hennes salukier, og har vært hos henne til nå i dag, torsdag den 20. november 2008. På en rutinekontroll hos dyrlegen fikk Elisabeth vite at lunge og hjerte var så utslitt at han kunne dø når som helst. Eneste alternativ var å la han slippe...

Alle som skaffer seg hund vet at den dagen kommer hvor de dør fra oss. Allikevel er vi aldri forberedt når det skjer.

Latif ble en gammel saluki, og helt til det siste var han en livsglad hund som var til stor glede for menneskene rundt seg. Han er dypt savnet av familien sin og av de som hadde det privilegium å kjenne ham.

Saluki-Norge kondolerer.
Foto: Ingunn Solberg Eriksson
   Salukikalenderen 2009 er ferdig!
Salukikalenderen 2009   Torsdag 19. november 2009 foreligger salukikalenderen 2009 fra trykkeriet. Som de fleste vet er det Elisabeth Espedal Hoogstrate som står bak kalenderen, og i år har hun med seg Renata Goel på laget. Resultatet er den fineste kalenderen vi har sett så langt, med utallige salukibilder og mye tilleggsinformasjon. Mange har bestilt kalender allerede, men det er stadig mulig å bestille fra salukiutvalgets kasserer Brith Hiorth.

Les mer under Tilbud fra utvalget
 
   08. november 2008 - Ny dansk Champion - Anso av All Sighthounds
Anso av All Sighthounds   Under lørdagens utstilling i Herning på Gylland i Danmark, var det en norsk hund som stakk av med certet. Anso av All Sighthounds ble dermed dansk Champion! Anso ble som vanlig ekspertmessig handlet av Belle Skogland, og den ungarske dommeren Tamás Jakkel likte den kremfargede hannhunden fra Sandefjord så godt at han belønnet ham med certet og championatet.

Les mer under Utstillingsresultater fra Danmark

Saluki-Norge gratulerer!
Foto: Ingunn Solberg Eriksson