Saluki Norge! Heading
Saluki - Norge
   
Nyhetsarkiv - januar, februar, mars 2009
 
    2011
Saluki Nyheter fra 2011
    2010
Saluki Nyheter fra juli-desember

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2009
Saluki Nyheter fra okt, nov, des.

Saluki Nyheter fra juli, august, sept.

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2008
Saluki Nyheter fra nov-, desember

Saluki Nyheter fra september, oktober

Saluki Nyheter fra juni, juli, august

Saluki Nyheter fra mars, april, mai
 
 
   25. mars 2009 - Ny import fra Sverige
Al-Shên Endaliib   Nå har Elvis (Al-Shên Endaliib) flyttet inn hos Eva og Peder Bjørkli i Trøndelag. Elvis kommer fra kennel Al-Shên i Sverige, og er den andre fra sitt kull som flytter til Norge. Fra før bor Soria (Al-Shên Eu´djuubah) på Tøyen i Oslo.

Ensom blir ikke Elvis hos Eva og Peder - der bor også Remi (Al-Shên Farhaan), og de to finner nok tonen!

Saluki-Norge ønsker hjertelig velkommen og vi håper vi får se mye til både Elvis og Remi fremover.


Mer om Elvis på bloggen deres.
Foto: Eva Bjørkli
   24. mars 2009 - Salukiutvalgets spalte fra Mynden nå tilgjengelig som nedlastbare pdf'er
Mynden   Salukiutvalget har fått pdf'er av spalten vår i Mynden for de tre siste årene. Disse har vi lagt ut her på hjemmesiden til glede for nye og gamle lesere.

Pdf'ene finner du under "nyttig lesing".
 
   21. mars 2009 - Ny norsk champion
Noor Inca Alfa Romeo Visconti   Under lørdagens NKK-utstilling i Bergen var det Noor Inca Alfa Romeo Visconti som stakk av med hannhund-certet og dermed ble en ny norsk utstillingschampion.

Det var den norske dommeren Knut Blütecher som dømte konkurransen, og Whisky ble også 2. beste hannhund. Han er den første hannhunden fra Noor Inca-oppdrettet som har fått norsk championat. Fra før hadde han 6 cert, og det var altså NKK- certet som manglet. Han har gjort det bra på utstillingsfronten i hele 2008 og ble årets 6. beste hannhund.

Av 2008 høydepunkter vil vi nevne hans BIS Bevegelser på Salukispesialen i Tånga Hed i Sverige, med over 90 deltagende salukier, og hans stor bragd på Saluki World Congress i Finland, hvor han ble en av 7 i finalen om beste hannhund (med 93 deltagende hannhunder)

Vi vil også nevne at Whisky er aktiv på lc-banen med strålende resultater: Årets beste LC-hanne i Norge og 3. beste hanne i Sverige i 2008.

Se Whiskys hjemmeside
Se også utstillingsresultater
Foto: Rati Ewa Goel
   21. mars 2009 - Ny norsk champion
El-A'dini Maryam   På Norsk Kennelklubbs utstilling i Nordhordlandshallen lørdag den 21. mars var det El-A'dini Maryam som vant tispecertet. Hun ble med det Norsk utstillingschampion.

Maryam har enda ikke fylt tre år, og hun er den første fra El-A'dinis M-kull som kan smykke seg med N UCH-tittelen. Det var en sterk tispeklasse på utstillingen, men Knut Blütecher likte tydeligvis den vestnorske grizzelen og plasserte henne som 4. beste tispe.

Saluki-Norge gratulerer!

les mer om Maryam på Elisabeth og Geir Skjævelands salukiside
Se også utstillingsresultater
Foto: Ingunn Solberg Eriksson
   18. mars 2009 - Lure Coursing-seksjonen har blitt totalrenovert!
Lure Coursing   Siden tidenes morgen - i Lure-coursingsammenheng vil det si den 31. mai 2001, har 37 norske salukier tatt LC-lisens. Nå har Renata Goel samlet opplysninger om alle disse hundene, og du finner dem under Lisensierte hunder under menypunktet Lure Coursing. Hver saluki har fått sin egen side hvor du finner resultatene for den enkelte hund, og det er fint om du sjekker lisensboka til hunden din og ser at resultatene stemmer.

Rapportering av resultater og melding om eventuelle feil kan sendes til:
lc@saluki-norway.com


Dette er et utrolig løft for saluki-Norge! God lesing!
 
   11. mars 2009 Om deadlines, fine hunder og tidsfrister...
Salukispesialen 2009   I utgangspunktet var deadline for innlevering av tekst og bilder for årets saluki til Mynden den 7. februar. Det viste seg at dette var en optimistisk dato, for bare én av hundeeierne greide å levere innen fristen (Takk for det, Mona!). Myndens redaksjon hadde også en knallhard deadline, så vi i salukiutvalget greide rett og slett ikke å levere stoffet før tidsfristen hadde gått ut. Vi beklager dette og presenterer isteden årets topp ti-liste her på hjemmesiden vår.

Så her er de altså - de ti peneste i landet her, slik eierne deres beskriver dem

God lesing!
 
   10. mars 2009 Caravan Zariefa til topps i Finland
Salukispesialen 2009   Under helgens snøcoursingstevne i Mustiala i Finland var det norske Caravan Zariefa som gikk helt til topps av de elleve startende tispene. Med det sikret hun seg sitt første finske LC-cert.
Fra før har Zariefa både et norsk og et svensk cert, så det er ingen tvil om at vi har å gjøre med en virkelig stjerne her.

Les mer under LC-resultater
Saluki-Norge gratulerer
Foto: Renata Ewa Goel
   25. februar 2009 Salukispesialen 2009 har fått sin egen logo!
Salukispesialen 2009   16. august skal salukispesialen 2009 gå av stabelen. I år som i fjor skal det skje på Linderud gård i Oslo, og vi regner med at det som kan krype og gå av norske salukier stiller opp!

I år er det Renata Goel som har laget logoen, og du vil få se mye til den både før og under arrangementet!

I løpet av uka vil du også få fyldig informasjon om arrangementet og dommeren. Mye å glede seg til med andre ord!
Logo: Renata Ewa Goel
   24. februar 2009 - Ny norsk champion
Qirmizi Farah Keife   På Norsk kennelklubbs utstilling i Telemarkshallen i Bø sist helg fikk vi årets første nye norske champion. Qirmizi Farah Keife var det som vant certet og med det fikk tittelen.

Det var den tyske dommeren Hassi Assenmacher som dømte i konkurransen, og hun likte tydeligvis den sorte skjønnheten. Keife ble også 2. beste tispe.

Keife har for tiden gjesteopphold hos sin oppdretter i Sverige, men til vanlig bor hun i Danmark.

Saluki-Norge gratulerer!

Se også liste over nye norske championer
Mer om keife på Kennel Qirmizis hjemmeside
Foto: Lollo Svärd
      Årets utstillingsmynde 2008
Qirmizi Global Temptress   De aller fleste har nok fått med seg at utregningen av årets utstillingsmynde 2008 har vært klart en stund. Og helt på topp av lista troner Gucci (Qirmizi Global Temptress). Gucci ble som kjent også årets utstillingssaluki, og hun ble også nr. tre på den såkalte "Bamselista" over årets utstillingshund. Vi gratulerer!
  El-A´dini Kybele   På fjerdeplass på lista over årets utstillingsmynde finner vi Kybele (El-A´dini Kybele). Kybele kryper stadig oppover på denne lista da hun var nr.. 5 i 2007 og nr. 6 i 2006.
Vi gratulerer!
Foto: Ingunn Solberg Eriksson
Joanna Engvik
   01. februar 2009 - dødlinje for Mynden nærmer seg - Årets utstillingssaluki!
  Salukiutvalget ønsker seg bilder og av- og tekster om de elleve toppene på årets utstillingssaluki-liste. Vi ber derfor eierne av disse om å skrive en kort tekst om hundene sine, legge ved et høyoppløst bilde av hunden, og sende til
web@saluki-norway.com innen den 7. februar 2009.

På forhånd takk

Hilsen salukiutvalget.
Foto: Ingunn Solberg Eriksson, Lollo Svärd, Elisabeth Espedal Hoogstrate og
Joanna Engvik
   28. januar 2009 - Vi har en vinner!
  I salukiutvalgets julekalender-konkurranse har vi nå en vinner!

Det var mange nesten rett besvarelser, dvs. en hund feil, men nå er det en gang slik at alt må være rett for å vinne premie.

Tre hadde alt rett, mens flere var nesten i mål

Det måtte loddtrekning til, og den heldige vinner av 2008 saluki adventskalender konkurransen er….. Kari Anne Jacobsen.  Kari Anne kan dermed pryde veggen sin med det flotte bildet dere ser til venstre.

Her finner du fasiten

Hilsen Salukiutvalget

Foto fra Elisabeth Espedal Hoogstrate
   22. januar 2009 - Svenska salukiringen arrangerer helseundersøkelse blant svenskfødte salukier
Svensker
Her er et lite knippe svenskfødte norske salukier - det er temmelig mange av dem her i landet. For tiden arrangerer svenska salukiringen en stor helseundersøkelse av svenske og svenskfødte salukier, og salukiutvalget oppfordrer alle som har svenskfødt hund til å svare på undersøkelsesen. Du finner den her, og det tar ikke mer enn fem minutter å svare. Lykke til!
   22. januar 2009 - Valper ventes hos kennel Caravan
  Afking’s Isis al Caravan er paret med N Ch Caravan Usturah Bahiim, og forhåpentligvis kommer det valper ca 10 februar. Isis er importert fra Canada. Lotta Brun var i Canada i 2003 og på en utstilling der fikk hun se en liten rødgrizzle tispe som hun ble helt forelsket i. En ung vakker creme sletthårssaluki fra samme oppdretter gjorde også inntrykk. Oppdretteren til de to hundene var Alan Ewles. Han har oppdrettet saluki siden 70’tallet. Alan var også dommer på salukispesialen 2008 i Oslo. Våren 2005 fortalte han Lotta at han hadde et kull valper etter nettopp disse to hundene og høsten 2006 kom Isis til Norge. Isis er en kopi av sin mor, den lille rødgrizzle-tispen som Lotta falt for. Hun har CAC og CACIB fra Spania og LC licens. Bahiim som hun er paret med er i høyeste grad en ”all-round” saluki; han er norsk utstillingschampion, har LC licens og flere meget god plasseringer på LC feltet, bl a bronse under EM i Sverige 2008. Han har også licens for bane race og bronsemerke i lydighet. Bahiim fikk i 2008 vandrepremien Beste norske ”Beauty and Performance” saluki.

Les mer på kennel Caravans hjemmeside
Se også under valper ventes
Foto fra kennel Caravan
   14. januar 2009 - Mens vi venter på at LC-sesongen starter!
Dabkas Emira   Utregningen av årets LC-mynde er enda ikke klar, men vi har her på saluki-siden hatt vår egen uoffisielle utregning hvor vi har sett hvordan salukiene som har deltatt i Lure-coursing gjør det i forhold til hverandre.

Utrolig tett i toppen, hvor kun et halvt poeng skiller de tre øverste salukiene, men med marginene på sin side er det Caravan Yaz Yasirah som troner øverst på lista med imponerende 391,75 poeng, tett etterfulgt av Noor Inca Alfa Romeo Visconti (391,50 poeng) og Caravan Ustura Bahiim (391,25 poeng).

Høydepunktene fra sesongen er mange, men på Svenska Vinthundklubbens internasjonale LC-prøve den 31. august, løp Yasirah seg til både CERT og reserve-CACIL da hun endte på andreplass av de 37 startende salukiene! Les mer under LC-resultater.

Saluki-Norge gratulerer og venter i spenning på årets sesong - kanskje vi får en ny Champion?

Her finner du hele listen
Foto: Jan Erik Sandbæk
   02. januar 2009 - Årets utstillingssaluki!
  Uslåelige Gucci
Helt til siste stund var det spennende hvem som skulle gå av med seieren i kampen om tittelen "Årets utstillingssaluki" i Norge, men på Norsk Dobermann Klubs romjulsutstilling i Letohallen den 29. desember, viste Gucci (Qirmizi Global Temptress) seg nok en gang uslåelig. Dette er tredje gang Gucci vinner denne tittelen - både 2005 og 2006 var hun også årets saluki her i landet.

"Den evige toer" El-A'dini Kybele
For fjerde år på rad endte Kybele på andreplass på lista. Også hun har hatt en utrolig sesong, og har blant annet blitt BIS på myndespesialen i Melsomvik i høst.

Beste hannhund - Anso
Anso av All Sighthounds har i løpet av 2008 greid bragden å bli dansk champion. Og altså tredjeplass på lista over årets saluki!
Foto: Ingunn Solberg Eriksson, Lollo Svärd, Elisabeth Espedal Hoogstrate og
Joanna Engvik
Amerikaner på langtidsbesøk - Omen Yaffa To Elsto-Khariz
På bare tre utstillinger greide Yaffa å bli norsk utstillingschampion. Hun har også greid bragden å bli fjerde beste utstillingssaluki til tross for sine få deltagelser på utstillinger her i landet.
Stjerne i Trøndelag - Hisilome's Hilton
På femteplassen finner vi nok en svenske. Hilton har vært på flere utstillinger i Norge i løpet av året, og på NKKs utstilling i Trondheim i juni ble han norsk Champion.
Fjordårets vinner - Mindy
Med bare en eneste utstilling i Norge i løpet av sesongen greide Qirmizi Famenne allikevel å ta en delt sjetteplass på årets liste. Mindy ble BIS på salukispesialen i august.
Junioren Dexter
fra juniorklasse greide Aziz Dayeman å ta delt sjetteplass på lista. Dexter har hatt en utrolig debut og plassert seg så og si på hver eneste utstilling han har deltatt på!
Ny Norsk Champion - Hirondelle de Lunduki
Svale har også plassert seg jevnt og trutt i løpet av sesongen, og hun endte til tross for sin unge alder på åttendeplass på lista over årets utstillingssaluki. På Norsk Japansk Spisshund Klubbs utstilling i Oltedal i juni fikk både hun og kullbroren champion-tittelen.
Årets komét på greyhoundklubbens utstilling - Yazid Sethar
På Greyhoundklubbens årlige utstilling i Hurdal i mai var det Sethar som gjorde furore. Sethar ble BIR og BIS 4 på denne utstillinga. Det (og noen andre solide plasseringer) gjorde at han endte som nr. ni på årets liste.
Søstrene Kira og Phoebe
Akira av All Sighthounds og Angel Phoebe av All Sighthounds endte på delt tiendeplass på lista. For Phoebe sin del er dette en debut på lista, mens ringreven Kira var nummer fem på fjordårets liste.

Ellers har Joanna Engvik og Renata Goel regnet og regnet, og lista over årets utstillingssaluki, årets hannhund, tispe, avlshunder og oppdrettere er nå klar (med forbehold)

Saluki-Norge gratulerer alle vinnerne og alle som har deltatt!

   01. januar 2009 - GODT NYTT SALUKIÅR!!!
Dabkas Emira   Da er 2008 vel overstått, og et begivenhetsrikt år har det vært. Nå står 2009 for døren, og det kommer til å bli minst like innholdsrikt! Allerede den 10. januar er den første utstillingen i gang, og om ikke lenge er det vår og LC-start.

Søndag den 16. august er det duket for salukispesialen 2009, og i år som i fjor vil den gå av stabelen på vakre Linderud gård i Oslo. I år er det amerikaneren Deric Aube, Z'Bee Salukis som skal dømme, og vi ser fram til å høre hva han mener om de norske salukiene, og håper det kommer riktig mange!

Salukiutvalget ønsker alle, både to og firbente, et aktivt nytt år!