Saluki Norge! Heading
Saluki - Norge
   
Nyhetsarkiv - juli, august, september 2009
 
    2011
Saluki Nyheter fra 2011
    2010
Saluki Nyheter fra juli-desember

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2009
Saluki Nyheter fra okt, nov, des.

Saluki Nyheter fra juli, august, sept.

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2008
Saluki Nyheter fra nov-, desember

Saluki Nyheter fra september, oktober

Saluki Nyheter fra juni, juli, august

Saluki Nyheter fra mars, april, mai
 
 
   Raseparade DOGS4ALL
Raseparade Norsk Myndeklubb skal delta i raseparaden lørdag og søndag under DOGS4ALL-utstillingen på Lillestrøm.

Vi håper så mange som mulig kan delta med sine raser og at man kler seg ut i klær som assosierer med rasens opprinnelsesland/hjemland.

Men selvsagt er det viktigste at de fleste rasene får deltatt.

Jeg må si ifra til NKK om hvilke raser som deltar innen 20/11. Det ble veldig liten frist pga mange raser står på venteliste hos NKK.

Men vi håper at så mange mynderaser som mulig vil delta slik at vi får vist frem våre flotte hunder.

Hvis du har lyst til å stille i raseparaden, ta kontakt med
Siv-Lene Havold Stene
Foto: Heidi Larsen
   Norges første Saluki som blir Internasjonal LC Champion Caravan Wathaarah!
El-A'dini Lainah Riktignok begynner det å bli en stund siden, men Norge har fått sin første internasjonale LC-champion i Caravan Wathaarah. Her er hva stolt eier Nina Wikander Sandbæk skriver:

13. september var det igjen tid for den Norske Høstprøven på Mansrud.
Det var en perfekt dag med både skyer og sol og ikke for varmt, noe som passer Tara helt perfekt.

Under dommerne Tapsa Helpi, FIN og Geir Kristiansen, NO gjorde Tara to flotte løp, ble beste saluki tispe og fikk det siste Cacil hun trengte for å bli Norges første Saluki som har tittelen Internasjonal LC Champion!

Det første Cacil fikk hun 31.7.07 på Stjärnhov. Dommerne der var Simon van Zanten, Holland & Ivar Kvale, Norge.

Jeg og Jan-Erik er utrolig stolte av den flotte jenta vår mens Stjernen selv tar det med knusende ro at hun nå er blitt historisk. =D

Saluki-Norge gratulerer!
Se også LC-resultater
Foto: Jan-Erik Sandbæk
   N UCH El- A'dini Lainah ble S N LCCH i Horn, Sverige, 20. september 2009
El-A'dini Lainah El-A'dini Lainah kom hjem fra Horn i Sverige med to nye championater! Her er hva Trude Skogesal skriver:

I strålende sol og under dommerne Eeva Salmela, Teea Toivanen (Finland) og Lars- Gøran Larsson, Yvette Charlesdotter (Sverige) slo Lainah til med dobbelt- championat; cert og R-CACIL.
Lainah syns selv det var ganske morsomt, familien er svært lykkelig og stolte :-)

Lainas championat er oppnådd ved følgende prøver:

saluki 200909: Horn, Sverige: nr. 3 av 47 med 82,75p. Cert, R-cacil
saluki 210908: Fallköping, Sverige: nr. 4 av 50 med 78,75p. Cert.
   Dommere: Herman Seinhorst & Robert Dirksen
saluki 310707: Stjärnhov, Sverige: nr. 3 av 41 med 87,25p. Cert.
   Dommere: Simon von Zanten & Ivar Kvale
saluki 050507: Nannestad, Norge: nr. 2 av 13 med 74,75p. Cert.
   Dommere: Marie Jarl & Robert Dirksen

Saluki-Norge gratulerer!
Se også LC-resultater
Foto: Trude Skogesal
   Whisky ble BIS 4
Kalenderen

Whisky (Noor Inca Alfa Romeo Visconti) har vært på utstilling i Askim og gjort det strålende! Her er hva Renata Goel skriver:

"Det er første gang Whisky skulle på en utstilling uten meg. Da det for over en uke siden viste seg at jeg hverken klarer å stille ham ut selv, eller være med pga. ryggsmerter, var det flere salukivenner som har tilbudt sin hjelp. Resultatet ble at oppdretteren, Kristin Roaas, hentet ham hjemme hos meg en grytidlig søndag morgen og Kenneth Karlsen stilte velvillig opp som handler.

Telefonen gikk varm, da jeg først fikk beskjed at han ble beste hannhunden for dagen, så Best i Rasen. Kenneth og Whisky gjorde en
flott opptreden og fikk applaus av de fremmøtte ringside.

Så var det en lang ventetid til finalen. Da telefonen ringte igjen, trodde jeg ikke mine egne ører. Whisky ble Best i Gruppen (av 8 mynder) og gikk så langt som til 4. plass i Best in Show-finale. Jeg er virkelig stolt av min "lille" gutt. Det er andre gang i år at han plasserer seg i BIS-finale!

Også vil jeg rette en STOR takk til Kristin og særlig Kenneth, som
gjorde en super-jobb."

Saluki-Norge gratulerer!

Foto: Geir Land
   Salukikalenderen 2010 - forhåndsbestill den nå!
Kalenderen Vi har fått mange flotte salukibilder til kalenderen 2010, så det er ingen tvil om at den blir en øyenfryd uten sidestykke. Like innlysende er det at alle som har en nær eller fjern tilknytning til rasen, må ha kalenderen. Og nå kan du forhåndsbestille den her!

Klikk her for mer informasjon.
 
   Ny Nordisk Lure Coursing Champion - Caravan Zariefa
Caravan Zariefa Den andre norske salukien noensinne som får tittelen Nordisk Lure Coursing Champion, er Zariefa (Caravan Zariefa). Den bragden greide hun sist helg da hun tok certet i svenske Vallentuna. Her er hva stolt eier, Ann Kristin Børsum skriver:

Vallentuna den 29. august fikk Caravan Zariefa sitt 3. svenske cert og ble med det nordisk champion. Hun startet sin forrykende karriere med 5. plass med cert i Vallentuna i fjor for deretter og vinne den norske høstprøven på Trøgstad i september, neste cert kom i Mustiala i Finland i mars i år, deretter tok hun 1. plassen i Stjärnhov med både cert og Cacil. Deretter ble det 1. plass og cert i Danmark (dessverre ikke hvilende cert så det danske championatet får vi prøve på igjen til neste år) og som sagt det 3. svenske certet kom nå i august. Jeg er så stolt av den lille "store" go jenta mi.

Saluki Norge gratulerer!
Se også LC-resultater
 
   Ny Norsk utstillingschampion - Dabka`s Dina Nazime
Dabka`s Dinaz Nazime På Norsk Leonberger Klubbs utstilling i Drammen den 30. august, var det Dina (Dabka's Dina Nazime) som stakk av med tispecertet. Med det kunne hun smykke seg med tittelen Norsk utstillingschampion.

Det var den spanske dommeren Juan Naveda som delte ut championatet. Dina gjorde også suksess dagen før, da hun ble BIM under Javier Sanchez fra Spania. Også da ble hun belønnet med cert.

Saluki-Norge gratulerer!

Se også utstillingsresultater
Se også liste over nye norske utstillingschampioner
Foto: Marina Pettersson
   10. september 2009 - Ny import fra Finland - Vapours Khadeijah
Vapours Khadeijah Fra Finland kommer denne lille frøknen. Og nå har hun flyttet inn hos Ida Marie Dahl og dachsen Mira her i Norge. Kajsa heter hun til daglig, og vi er sikre på at hun klarer å holde båda Mira og Ida Marie i ånde.

Kajsa har mye slekt her. Mammaen er Noor Inca Alfa Romeo Giulia Frost fra Oslo, så onkler og tanter finnes i massevis, og selvsagt også bestemor.

Saluki Norge gratulerer og ønsker lykke til. Vi håper vi får se Kajsa både på LC-banen og i utstillingsringen.

Se bilder av Kajsa
Foto: Ida Marie Dahl
   Salukispesialen 2009 - OBS! utvidet påmeldingsfrist t.o.m. 27. juli
Salukispesialen 2009
   14. august 2009 - Årets Lure Coursing Saluki
lc

I flere år har Salukiutvalget ønsket å lage en egen liste som monner ut i
Årets Lure Coursing Saluki. Utvalget har vurdert flere utregningsmodeller og har kommet fram til at vi ønsker å bruke den samme modellen som Salukiringen i Sverige bruker. Denne mener vi gir den mest rettferdige listen. På årets Generalforsamling tok vi opp muligheten for å lage egen liste og dette ble godkjent. Et annet raseutvalg hadde i flere år operert med egen utregningsmodell for sin rase, og styret så derfor ingen grunn til at Salukiutvalget ikke kunne gjøre det samme.

Utvalget er klar over at vår utregningsmodell er forskjellig fra Årets Lure
Coursing Mynde, men velger likevel å bruke den vedtatte utregningsmodellen. Det er også forskjellige modeller på utstillingsfronten for utregning av Årets Mynde og Årets Saluki.
Framover vil det derfor på utvalgets hjemmeside figurere pre-liste for Årets Lure Coursing Saluki og de endelige årslistene fra denne utregningsmodellen. Fra nå av kan vi glede oss over at salukiene våre har mulighet til å plassere seg på to forskjellige lister også innen lure coursing.

Utvalget har brukt den nye modellen for å regne ut Årets Lure Coursing
Saluki 2008
slik at denne kan bli tildelt den nye vandrepremien for denne
tittelen allerede ved årets Salukispesial.

Til slutt, ønsker vi alle lykke til på lure coursing feltet!

Salukiutvalget
   11. august 2009 - PM Salukispesialen 2009
Logo salukispesialen 2009 Startnummer til Salukispesialen ble sendt ut torsdag den 6. august. Hvis du mot formodning ikke har mottatt dette, så ta kontakt med oss på web@saluki-norway.com.

PM finner du her.
Glem heller ikke skjema for blodprøvetaking. Last ned og skriv ut på engelsk eller svensk.
 
   11. august 2009 - Ny import fra Sverige
Logo salukispesialen 2009 Heidi Larsen (kennel Gehela) og Evy Fredhjem (kennel Biscotti) har importert en ny saluki fra Sverige. Her er hva Heidi skriver:

Heidi og Evy er stolte av å presentere sitt nye tilskudd til salukifamilien; NORD UCH Al Wathba Tamm Abdul-Rafi! Tabrik, som er hans daglige navn, har funnet seg vel til rette hos Heidi hvor han har sitt permanente hjem. Han deleies av Evy og vil nok ha gjestebesøk der i fremtiden. Han har funnet seg godt tilrette og nyter å springe på jordene med andre salukivenner. Tabrik vil bli å se på utstillinger i 2010. Tusen takk til Carina Pettersson og Ingela Hägg (kennel Al Wathba) for denne utrolig flotte saluki!

Saluki-Norge gratulerer og ønsker lykke til! Vi gleder oss til å kikke nærmere på Tabrik.
Foto: Heidi Larsen
   10. august 2009 - Blodprøvetaking av salukier.
Blodprøvetaking på Linderud gård Universitetet i Helsinki (v/Hannes Lohi) studerer arvelige sykdommer hos hund, og saluki er en av rasene det forskes på. I den forbindelse har de tatt blodprøver av 450 salukier fra flere land, og nå vil også vi bidra til dette prosjektet. Derfor har vi organisert blodprøvetaking i forbindelse med salukispesialen på Linderud gård den 16. august. Vi vil gjerne at så mange som mulig får tatt en blodprøve av hundene sine til genetikkprosjektet, så selv om du ikke deltar på utstillingen, er det fint om du stikker innom med hunden din for å avgi en prøve.

Det blir anledning til å gjøre dette på lørdag fra klokken 16 på utstillingsplassen, og det er fint om så mange som mulig kommer innom da. Søndag blir det blodprøvetaking mellom klokka 10.00 og 11.00 og en ny runde etter lunsj. Prøvene blir tatt av Lena Hennie Størmer Dahl og Ingunn Solberg Eriksson.

I forbindelse med dette er det et skjema som må fylles ut. Skjemaet finner du her på svensk eller på engelsk. Skriv ut og fyll ut på forhånd, så sparer vi tid!

Mer informasjon om forskningsprosjektet finner du her:
www.koirangeenit.fi/
 
   10. august 2009 - Caravan Zariefa tok Norges første lc cert i Danmark
Caravan Zariefa tok Norges første lc cert i Danmark Den danske myndeklubben arrangerte sin aller første Lure Coursing-prøve lørdag den 8. august, og på plass var også norske hunder. Helt til topps av de 19 startende salukiene var det Zariefa (Caravan Zariefa) som gikk. Hun fikk med det dansk LC-cert og ble også BIF 3 (Best in field).

Løpet fant sted i Søborg Slotsruin i Gilleleje på Skjælland, og dagens dommere var svenskene Per Nordahl og Robert Dirksen.

Det er ikke første gang vi hører om Zariefas bedrifter. På 9 starter har hun nå totalt 4 førsteplasser i 4 land, Norge, Finland, Sverige og Danmark og totalt 5 cert. Hun mangler nå bare ett cert i Sverige for å bli Nordisk LcCh. Vi er overbevist om at den tittelen snart vil bli innkassert!

Saluki-Norge gratulerer med fantastisk prestasjon og ønsker lykke til videre.

Resultater fra prøven vil komme seinere.
 
   30. juli 2009 - Ny Norsk utstillingschampion!
Dexter Champion På Moss og Omegn Hundeklubbs utstilling i Moss lørdag den 25. juli, ble Dexter (Aziz Dayeman) andre beste hannhund og fikk med det certet og championtittelen av den norske dommeren Eli Marie Klepp. Dexter fylte to år den 24. juni, og dette var første mulighet til å bli champion, og det klarte han med glans!

Saluki Norge gratulerer!

Se også utstillingsresultater
Se også liste over nye norske utstillingschampioner

Les mer om Dexter på hans hjemmeside
 
   29. juli 2009 - påmeldingsskjema til høstprøven i Lure Coursing er lagt ut.
LC-logo Internasjonal prøve i Lure Coursing vil gå av stabelen 12.-13. september på Mansrud Gård, Trøgstad. Dommere i år er Tapsi Helpi (Finland) og Geir Kristiansen (Norge).
Nå har LC-utvalget lagt ut påmeldingsskjema, så da er det bare å melde på!

Skjema finner du her.
 
   23. juli 2009 - Ny import fra Finland!
Japejukan No Empäs Tiijä Lørdag den 11. juli dro Annelise Wettergreen til Helsinki og hentet denne lille prinsessen. Japejukan No Empäs Tiijä er navnet, men til daglig heter hun Chanel. Hos Annelise får hun selskap av storebror Nadir (El-A'dini Nadir), og vi har en mistanke om at det blir livlig fremover!

Chanel har også norske aner. Oldefar er Dahab-Al-Dakar, fra Schei sitt oppdrett som ble eksportert til Finland. Dessuten har hun et søskenbarn i Rakkestad, der Aziz Dayeman bor.

Vi gratulerer med nyanskaffelsen, og gleder oss til å se Chanel, både i utstillingsringen og på courcingbanen i framtiden.

Les mer og se flere bilder av Chanel
Foto: Elisabeth Broch
   20. juli 2009 - Caravan Ustura Bahiim videre til racing-finalen i Svensk Mesterskap 2009
bahiim

Lørdag 18 juli gikk semifinalen til SM (Svensk Mesterskap) i racing av stabelen i Landskrona i Skåne. Av de norske salukiene som var kvalifisert til å delta tok to stykker turen dit, nemlig N UCH Caravan Ustura Bahiim, "Bahiim", og Caravan Raa-If Rahif Ibn Shahouf, "Cæsar", eid av Milla Stav Nilsen & Eva Stav. Det var to salukiløp og de tre beste i hvert løp går videre til finalen og løper om Svensk Mester-09.
"Cæsar" startet i første løp, men nådde dessverre ikke helt opp, og endte som nr 5 av 6. Gleden ble derfor stor da Bahiim i neste løp smalt til og tok seier med en imponerende tid, 39,5. Løpet var på 550 meter. I telefon fra Landskrona var kommentaren til Eva: "Da vi løp over banen for å hente inn hundene og jeg så det var "Bahiim" som kom først, trodde jeg nesten ikke mine egne øyne".
Men det tror vi. For vi, som så hans lisensløp ifjor, vet at denne karen kan det å springe fortere enn fortest. Hyggelig var det også at vår mentor, Camilla Haglund, som er den som har fått norske salukier i gang på racing-banen, også fikk flere av sine salukier til finalen.

Saluki- Norge ønsker lykke til i finalen på onsdag!

Foto: www.skhk.se
   07. juli 2009 - sommerferie
Salukispesialen 2009
Nå er fellesferien i gang, og det merkes også hos oss. Webmaster tar ferie fra i dag. Renata Goel vil imidlertid oppdatere noe, så sjekk innom allikevel! Og det er bare å sende stoff, resultater og bilder, send da til lc@saluki-norway.com. Ha en fantastisk saluki-sommer!
   07. juli 2009 - Ny Norsk utstillingschampion!
Spesialen

På Norsk kennelklubbs utstilling på Stjørdal travbane i Trondheim den 28. juni, ble det finsk vinner. INT NORD EE LT UCH FI S LC CH, LTW-09 Aziz Sardar gikk helt til topps i konkurransen, og tok med seg både CERT og CACIB. Aziz Sardar, til daglig kalt Kalle, ble stilt i bruksklasse. Stjørdal travbane var som en bakerovn denne søndagen, men til tross for dette viste Kalle seg fint, noe som den norske dommeren Per Iversen satte pris på, og BIR var belønningen!

Saluki-Norge gratulerer

Se også utstillingsresultater
Se også liste over nye norske utstillingschampioner

Foto: Pasi Soininen
   04. juli 2009 - En liten påminnelse...
Spesialen

Husk at nå er det under to uker til fristen for påmelding til salukispesialen går ut (den 16. juli). Hvis du er blant dem som planlegger å komme, er det på tide å forfatte en e post og sende til Brith Hiorth. Husk å oppgi hundens fødselsdato, registreringsnummer og hvilken klasse den skal stille i. Og ikke glem din egen adresse...

Til dere som vant de ulike klassene på forrige spesial: Vi vil gjerne ha tilbake fotoalbum, og et bilde av hunden som vant - ta med dette til årets utstilling, eller send med noen du kjenner!

Vi ses den 16. august på Linderud!