Saluki Norge! Heading
Saluki - Norge
   
Nyhetsarkiv - juli-desember 2010
 
    2011
Saluki Nyheter fra 2011
    2010
Saluki Nyheter fra juli-desember

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2009
Saluki Nyheter fra okt, nov, des.

Saluki Nyheter fra juli, august, sept.

Saluki Nyheter fra april, mai, juni

Saluki Nyheter fra jan, feb, mars
    2008
Saluki Nyheter fra nov-, desember

Saluki Nyheter fra september, oktober

Saluki Nyheter fra juni, juli, august

Saluki Nyheter fra mars, april, mai
 
 
  En liten berømmelse til salukiutvalget
En liten berømmelse til salukiutvalget   Fra Kristin Roaas har vi fått denne utrolig hyggelige meldingen

Lørdag 27 november stod årets siste NKK-utstilling for døren, Dogs4All, med hele 56 salukier påmeldt for finske Saija Juutilainen. Som vanlig rådet det en fin og hyggelig stemning rundt saluki-ringen, alle pratet og koste seg mellom slagene. Renata og Elisabeth var på plass med neste års saluki-kalender, som vanlig veldig flott, flinke er dere :)

...Les mer og se flere bilder
  Lure coursing 2010, send rettelser nå!
Lure coursing 2010, send rettelser nå!
Foto: Geir Råheim
  Lure coursing sesongen er over og det er tid til å beregne listen for "Årets LC- saluki".
Rapporteringen fra de deltagende har dessverre ikke vært optimal i år og det har vært en utfordring å finne ut hvilke norske hunder som har deltatt på ulike prøver i Norden. Ingen av de svenske sidene er heller 100% oppdatert på resultater.
Etter en god del forskningsarbeid er alle de kjente resultatene lagt inn på de deltagende hundenes sider og vi ber eiere om å sjekke om disse stemmer. Fram tom. 10. desember mottar vi rettelser til resultater.
Mottar vi ikke noen rettelser blir Årets lc-saluki liste beregnet ut i fra de resultatene som ligger på siden.
Send rettelser til: lc@saluki-norway.com.
Har du spørsmål ang. beregningen kan du også sende en mail til samme adresse.
  Ny import fra Frankrike, Fatinah des Hauts de Heurteloup, flyttet til Norge.
Fatinah des Hauts de Heurteloup   Mange har sikkert fått med seg at en fin fransk frøken har flyttet inn hos Heidi Larsen. Tabrika er datter av Tabrik som døde for ikke lenge siden, og derfor sikkert ekstra velkommen.

Vi gleder oss til å hilse på henne!

Les hva Heidi skriver og se fler bilder av Tabrika her.
   En liten katastrofe
Kennel Caravans vandrepremie   Dette er kennel Caravans nye vandrepokal til Best In Show på salukispesialen. Pokalen overtok stafettpinnen for den gamle pokalen som rett og slett har blitt pensjonert etter nesten 30 års vandring.

I tillegg til pokalen var det også et album med oversikt over tidligere vinnere. Og det albumet har undertegnede klart å rote vekk! Leiligheten er endevendt flere ganger, men albumet er søkk borte. Så nå må jeg lage et nytt album, og til det trenger jeg hjelp!

Spørsmålet er: Hvem vant når og hvem kan jeg spørre om bilder av vinnerhundene? Min salukihistorie er ikke særlig gammel, så jeg har ikke oversikt lenger tilbake enn 2007 - alle tidligere vinnere av salukiutvalgets Open Show/Salukispesialen vil jeg vite.

Her ligger en oversikt over de vinnerne jeg kjenner til.

Hvis du sitter på en samling av "Mynden", så vær så snill å undersøk for meg, slik at vi får gjenskapt disse 30 årenes salukihistorie.

Send epost til web@saluki-norway.com

På forhånd tusen takk!
Kristian Viken

   Stoff til Mynden
Mynden   Tusen takk for alle bidrag til høstmynden! Nå er det tid for å tenke framover mot julemynden. Det vil bli et fyldig resultat fra årets salukifest, salukispesialen i Lier. Håper også på flere bidrag fra LC- prøven i Trøgstad. Har du en historie du vil dele? Et bilde? Har du konkurrert i utlandet? Deltatt på noen aktiviteter? Har du valpekull? Ingen historie for stor og ingen for liten, alle bidrag mottas med takk. Send inn til: cfareth@hotmail.com (Helst før 10. november)
   Salukikalenderen 2011
Salukikalenderen 2011  

Nok en gang er Elisabeth Espedal Hoogstrate og Renata Goel i gang med den årlige salukikalenderen. Og de ønsker seg bilder. I første omgang vil de gjerne ha lavoppløste bilder de kan velge mellom. Så har du tatt noen flotte bilder så send de til kalender@saluki-norway.com

Bildene bør være på plass senest 4.10, så det er ingen grunn til å utsette

Bestillingsinformasjon.

The 2011-calendar is in the making –Elisabeth Espedal Hoogstrate and Renata Goel are putting together the yearly saluki calendar. And they want photos. Preferably low resolution in the first round - so they have something to choose from. So if you have some nice shots of your dogs - don't hesitate and send them to kalender@saluki-norway.com

The images should be received by us before the 4th of octobre.

Ordering information.

   Vinner av Michaael Berhmanns vandrepremie for beste Beauty & performance-saluki 2010
Vinner av Michaael Berhmanns vandrepremie for beste Beauty & performance-saluki 2010   Hvert år deles Michael Behrmanns vandrepremie for beste Beauty & performance-saluki ut. Vinnerkrriteriene for prisen er et sinnrikt poengsystem som kombinerer resultatene fra salukispesialen og LC-utvalgets høstprøve. I år var det Caravan Bariza Badiiah Bint Bahiim som vant! Salukiutvalget gratulerer med strålende prestasjon av den unge salukien. Her er hva stolt eier Linn Mari Sørgård skriver:

Caravan Bariza Badiiah Bint Bahiim vant Michaael Berhmanns Beauty & performance pris på årets høstprøve i LC
Hun ble nummer tre i unghundklassen med CK, og vant årets LC prøve i Trøgstad med 89 poeng, cert og cacil!
"Dille" vant i tillegg salukiutvalgets vandrepris for beste LC saluki 2010

Dille følger i sine fars potefar, Bahiim vant selv denne prisen i 08. Veldig gøy at datter Dille vinner prisen på hennes første LC prøve!
Sommer 2010
   Ny import fra Finland
 Aziz Ihsan   Vi blir flere og flere! Denne gangen er det Renata Goel og Erik Watz som har vært i Finland og hentet vesle Ice (Aziz Ihsan) til Kolbotn. Hos Renata og Erik bor også Whisky (Noor Inca Alfa Romeo Visconti ), og vi tipper at det er mye liv og røre der i huset nå om dagen.

Vi vet at Ice skal være med på utstilling for første gang på salukispesialen, og gleder oss til å treffe han der, og ønsker ham hjertelig velkommen til Norge.
   PM til Norsk Myndeklubb sin utstilling den 5. september
Omslag   PM til Norsk Myndeklubb søndag den 5. september, hvor Diana Allan dømmer salukier, finner du her.
   Whisky´s vei til Internasjonal og Svensk Utstillings Championat
Omslag   Noor Inca Alfa Romeo Visconti har vært i Sverige og fått svensk championat, i tillegg til reservecacib som sikrer ham det internasjonale championatet. Stolt eier Renata Goel har sendt oss full rapport om Whisky sin vei til internasjonal berømmelse. Les den her!

   Ny import fra Belgia!
Omslag   Det er nesten en stille invasjon. De dukker opp den ene etter den andre her til lands. Jeg snakker selvfølgelig om det glatte lag - sletthårssalukier! Denne gangen er det Ragnhild Lysaker som har fått en belgisk glatt gutt.

Jera Omri Hadi el Basher, heter han - Omri til daglig. Omri har en halvsøster i Norge - Ashira al-NoushaFarin er østeriker og bor på Toten.

Vi gleder oss til å se Omri på utstillinger og på LC-banen og ønsker hjertelig velkommen!
   Ønsker du å bidra med stoff om saluki til Mynden?
Omslag   Ønsker tilsendt variert materiale om saluki, det kan være ulike aktiviteter, historier og bilder. Kanskje har du et spørsmål om saluki vi kan ha som tema?

Til høstens Mynden oppfordres alle medlemmer til å sende inn bilder og historier fra sommerens arrangementer. Det kan nevnes utstillinger, LC, kapp og alle andre aktiviteter du er med på. Når det gjelder bilder må de være aller helst av størrelse 300 ppi, og maks to bilder per hund per arrangement. Frist for innsending er en uke før deadline til Mynden slik at jeg rekker å sette det sammen. for å få det med til neste Mynden blir fristen 24. august. Alle er velkomne til å sende inn materiale, og alt stoff mottas med takk. Send til: Cathrine Fareth, cfareth@hotmail.com.
   Salukispesialen 2010
Salukispesialen 2010   Påmeldingsinformasjon til salukispesialen 2010 finner du her