Å kombinere en ferie med hundeaktiviteter er blitt populært for Cathrine Fareth. Denne gangen gikk ferden fra Tromsø til Trondheim og videre til nord Sverige, nærmere bestemt Alfta.
Og det gikk riktig bra for hundene hennes Sinaxs Cyrus og Al Wathba Bahram Al Nadir på denne turen. Cyrus ble først N UCH på NKK i Trondheim, mens Bahram ble BIS-Bruks på Myndeklubbens utstilling dagen etter.
Reisen videre gikk til Alfta i Sverige til en salukispesial med 60 salukier. Cyrus gjorde det igjen kjempebra! Beste hannhund, CERT vinner og svensk championat.
Cathrine fikk også med seg en fersk salukieier på turen. Lilian Lintvedt er blitt eier av Matanah's Boaz, som er et av avkommene etter Bahram. Det gikk også strålende for Boaz i Alfta. Han endte som BIS-junior til stor glede for både eier og oppdretter og Cathrine selv.
Saluki-Norge gratulerer!
Utstillingsresultat fra Alfta finnes her >>

Les her hva Cathrine og Lillian skriver om turen:

"I forbindelse med årets ferie tok vi ferden over til Sverige for utstilling og kenneltreff hos Matanahs. Jeg fikk møte de fleste av valpene etter Bahram og Abi som nå er blitt juniorer. Veldig hyggelig å se at de har fått så gode hjem og at de er så trivelige, og i mine øyne veldig vakre. Helgen ble veldig trivelig i godt selskap, nydelig vær, god mat og gode resultater.
Utstillingen i Alfta arrangeres på en idrettsplass med en aldeles perfekt gressmatte. Det er romslig rundt ringene, og vi fikk vår helt egen ring i et avskjermet hjørne på plassen. Det er gode fasiliteter på alle måter, og utstillingen kan absolutt anbefales.

Lørdagen var det en nasjonal utstilling arrangert av SKK, med rundt 50 deltakende salukier. Her dømte Lydia Erhard, NL. Hun valgte Khalils Baseem Bikr, ny SE UCH til BIR og BIM ble CH Husniya Har Hala Kala Rachi. For min egen del endte Bahram som EXC-2 med CK i championklassen og Cyrus ble EXC-4 i åpen klasse.

Søndagen var det en spesial arrangert av Svenska Salukiringen med dommer Mrs. Zola Rawson fra England. Hun er en av innehaverne i den meget anerkjente kennelen med navn Mumtaz og har over 40 års erfaring med rasen. Hun var en engasjert og vennlig dommer. Som en ekstra oppmerksomhet ga hun klassevinnerne vakre tegninger av salukihoder som hun selv hadde laget.

For min egen del kunne jeg glede meg over gode resultater i juniorklassen til Bahrams valper, og både sønn (Matanah's Boaz) og datter (Matanah's Bathseba) endte som BIS/BIM junior. Bahram fikk EXC, og endte uplassert i en sterk championklasse. Til min store glede vant Cyrus åpen klasse, ble beste hannhund med cert og ny svensk champion. I sterk konkurranse med Canapus Yasirah endte han som BIM. Cyrus ble norsk champion uken før på NKK i Trondheim og fylte to år i mai.
Vi fikk med oss hjem mange flotte premier, og man kan trygt si at turen tilbake gjennom de dype skogene Âlvdalen gikk lekende lett. Stort takk for en flott utstilling og kjempehyggelig kenneltreff."
Hilsen Cathrine Fareth

 

"I sommer ble ferien vår lagt opp etter passende hundeustillinger kombinert med naturopplevelser og storbyferie. Målet for turen var Edsbyn/Alfta hvor det var valpetreff for Matanah´s hundene helgen 11.-13-juli, og hvor den svenske salukiklubben avholdt utstilling den aktuelle helgen. På vei til Edsbyn fikk vi også med oss to utstillinger i Trondheim, en myndespesial og en NKK utstilling.

På NKK utstillingen ble vår junior Matanah´s Boaz plassert som BH-3 med exc og CK for dommer Tina Permo og det var jo også litt morsomt at de tre beste hannhundene var fra Tromsø, med Al Wathba Bahram al Nadir som vinner og Sinaxs Cyrus som nr to. På myndespesialen gikk det ikke fullt så godt resultatmessig, men han fikk veldig fin kritikk, og det var en trivelig stemning i ringen hvor Bjørg Foss dømte denne varme dagen i flotte omgivelser.

Etter utstillingshelgen i Trondheim dro vi videre nedover Sverige med Stockholm som første stopp. Her ble det noen dager storbyferie med barna før vi beveget oss nordover til Edsbyn og oppdretter Christine Simonssen (Kikki). Her tilbrakte vi tre herlige dager sammen med Matanah’s familien. I tillegg var Cathrine Fareth der med pappa til B-kullet, Al Wathba Bahram al Nadir og Sinaxs Cyrus.

Søndag var det klart for saluki utstilling hvor det var 60 påmeldte hunder. Det var kjempe flott for oss som er ny med rasen å se så mange fine salukier samlet på samme sted. Det gikk supert for Boaz som fikk exc og CK og gikk helt til topps i junior klassen for dommer Zola Rawson, kennel Mumtaz. BIM Junior ble hans søster Matanah´s Bathseba eid av Mona Uddén.

Det er nok godt mulig at jeg har blitt litt bitt av utstillingsbasillen, men jeg har veldig mye å lære og må få takke Cathrine Fareth som tålmodig veileder og handler når motet svikter før jeg skal inn i ringen, men jeg er på vei:-)

Jeg vil til slutt takke for at vi har blitt så godt mottatt i saluki miljøet og vi er alle enige om at vi har landet på rett rase, ja vi er regelrett forelsket i vår kjære saluki gutt."
Hilsen Lillian Lintvedt