Tusen takk til alle som har meldt på til Salukispesialen!
Nå nærmer vi oss samme antall hunder som sist år og det lover godt. Vi i Salukiutvalget kjenner på at det er verdt alt arbeidet knyttet til arrangementet når dere som deler hverdagen med en saluki eller flere støtter opp om årets norske saluki begivenhet. Vi gjør vårt ytterste for å få tak i dommere som kan rasen ved selv å ha oppdrettet den i flere år og som ikke allerede har blitt benyttet som dommere her i Skandinavia. Det er ikke alltid like lett å komme før den svenske Salukiringen, men også i år og neste år har vi to godbiter som ingen her har stilt for, og det er vi stolte av.

Den norske Salukispesialen ønsker vi skal være en utstillingsvindu for den norske saluki avlen. Det er viktig at norske oppdrettere av rasen har et sted hvor de årlig kan vise frem bredden i det de jobber med i deres avlsprogram. På den måten vil de som kommer på utstillingen se hva den enkelte oppdretter har produsert. Det er jo nemlig slik at selve konkurransen er en ting, men utstillingsvinduet mot publikum rundt ringen er en annen og det kan være store sprik mellom det dommeren liker og det de rundt ringen liker. Vi er velsignet med en rase som har et stort spenn av typer og det gjenspeiler seg i variasjonen mellom det oppdretterne produserer. Nettopp derfor er det så interessant å sitte på utsiden av ringen og se på salukien i sitt mangfold når det gjelder farge, størrelse, variasjonen av beheng, sletthår og ”type”.

I Sverige har de klart å lage dette utstillingsvinduet for den svenske salukiavlen ved deres årlige ”Skokloster”. Da møter ”alle” selv om en vet at sjansen for å vinne er liten. Det som er viktig er å vise fram og bli sett og treffe andre salukifrelste. Vi vet at vi her over kjølen har et bitte lite salukimiljø sammenlignet med Sverige, men vi håper gjennom Salukispesialen å kunne gi norske saluki eiere en mulighet til å treffes denne ene gangen i året hvor salukien er i hovedfokus her i Norge.

Vi har hatt noen små tekniske problemer når det gjelder påmeldingen på nettet. Dette ble rettet, men noen har sikkert sett at de har betalt litt for mye per hund. De vil få mellomlegget utbetalt i sekreteriatet på utstillingsplassen. Det gjelder også for de som har mer en to hunder og veteran.

Ellers så er det mulig å etteranmelde, og vi har bestemt at vi ikke øker prisen under den utvidede påmeldingsperioden frem til 1. august. Så det er fritt fram en liten stund til.
Husk også at det er mulig å annonsere i katalogen!

Da er det bare å ønske hjertelig velkommen til årets Salukispesial 2011! Vi i utvalget gleder oss!