Foto: Britt Mikkelsen

”Med forrige års salukispesial friskt i minne var jeg ikke sen om å si ja til å bli med sørover en tur igjen. Billetter ble bestilt og så var det bare å vente. Jeg var ferdig med ferien min helgen før det hele skulle starte. Og som alltid har jeg jo lite flaks med vær og vind. Siste ferieuken var skikkelig høstvær. Men så var det mandag og klar for jobb igjen. Og hva skjer – sol fra skyfri himmel og gode temperaturer. Vi er ganske likt oss selv, vi blir veldig opptatt av vær. I hvert fall når det har vært dårlig. For å si det kort, hele uka var fantastisk og ikke minst fredagen når vi skulle reise. Det er ikke ofte flyvertinnen står på flyet og ønsker velkommen med: ”vil dere virkelig reise fra dette fine været”. And off we go.

Lørdag morgen var vi tidlig ute for å hjelpe til med rigging. Og heldig med været ble vi jo etter hvert. De grå regntunge skyene fløt bort og solen gløttet fram. Jeg ble rekruttert til å hjelpe med lunsjforberedelser. Og nok en gang slår det meg for en fin stemning det er på spesialen. Mange har gjort en kjempeinnsats på forskjellige områder for å få arrangementet til å gå prikkfritt. De deiligste retter har blitt tryllet fram over grytene i sene kveldstimer for at vi alle skal kunne nyte en herlig lunsj. Jeg har bare så sansen for hele arrangementet og det er flere arrangører som burde sett til Salukiutvalgets opplegg.

Dommeren er også med på å sette stemning både i og utenfor ringen. Dagens langveisfarende dommer hadde en myk og fin tilnærming til hundene. Og fra utsiden av ringen er det fint å se at alle blir behandlet med samme omtanke.
Vinnere blir kåret, rosetter og gaver blir delt ut. Salukispesialen går mot slutt. Folk rundt oss er godt fornøyd med arrangementet og gir uttrykk for det. Vi hjelper til å rydde og ordne opp slik at Salukiutvalget til neste år også skal kunne benytte de samme områdene. Dere er bare så fantastisk heldige som har dette området tilgjengelig – ta godt vare på det.

Det er noen slitne hoder som kjører tilbake mot Helsfyr. Men neste dag er det – ”Bjerke here we come”.

Hilsen ”turisten” Britt”