Foto: Simon Tien Hansen

NORD LCCH Caravan Zariefa

For 3. år på rad ble Caravan Zariefa årets lc-saluki, etter 11 løp i 2009 bestemte vi tidlig at i 2010 skulle vi kun stille på 5-6 løp. Vi stilte på alle de 3 norske, da det ikke ble noe danske cert i august måtte vi jo prøve igjen i oktober. Vi tok også med oss en nasjonal prøve i Sverige, nærmere bestemt i Norberg i slutten av august. Så lenge hun syntes det er morsomt å løpe så skal hun få lov til det, jeg er glad og ydmyk for de prestasjonene hun viser, den dagen hun ikke syntes noe om det lenger, da slutter vi.

Ann Kristin Børsum

2: Caravan Ustura Bahiim

aarets lc saluki 02
Foto: Steinar Nilsen

Gleden var stor da listen over årets Lc- saluki ble publisert, og vi så at Bahiim hadde plassert seg som nr. 2. Beste Hannhund på listen ! Det er nok kjent for de fleste at 2010 sesongen ikke har vært helt problemfri for Bahiim. Under stevnet i Nordberg i august lå Bahiim plassert i toppen med poengsummen 91,5 (!) poeng etter første omgang, og vi var svært spente på 2. omgang. Så hendte det vi alle frykter mest på lc banen. I siste nedoverbakke får Bahiim opp svært høy fart, og greier dermed ikke siste sving. Banen er for øvrig også dårlig sikret, og Bahiim faller ned i et 4-5 meter bredt dike og lander på kanten. Etter en stund kommer han klatrende opp igjen, men er ute av stand til å fullføre løpet. Heldigvis traff han ikke betongrøret som lå i diket, og takk og lov viser det seg etter grundige undersøkelser at ingenting er brukket. Han har ”bare” pådratt seg en muskulær skade i skulderen, og er kraftig forslått. Dette førte til at vi måtte trekke han fra neste prøve i august. Ved den norske høstprøven er Bahiim friskmeldt, og vi stiller til start. Han ligger nok en gang i toppsjiktet etter 1. omgang, men dessverre strakk han en muskel i den skadede skulderen, og kommer halt i mål etter et halvhjertet løp i 2. omgang. Vi som kjenner Bahiim vet at han aldri gjør noe halvhjertet på banen uten grunn, så han kjente nok smertene godt. Hele sesongen i august og september gikk med til skade. Men etter noe hvile og rehabilitering igjen ble han 100%. Han fullfører med gode poeng i Skåne og Danmark i oktober. Takk og lov gikk alt bra, og skaden er leget. Prinsen vår er frisk, og trår til for fullt når det skal løpes. Da det har vært en litt tung sesong er det moro at det totale resultatet blir så bra. Det er også svært gledelig for oss at datteren hans kaprer 3. plassen på listen! Dette har vært Bahiims 5. sesong, og vi er stolte av å ha en hund som løper jevnt over godt løp etter løp, og er like snill og real på banen gang etter gang. Han ble for øvrig også årets lc hund nr 8. I året som gikk har han tatt med seg mange gode poeng, og et cert under prøven i Trondheim. Bahiim står nå både for norsk og internasjonalt lc- championat, i tillegg til å ha et svensk cert. Vi ser fram mot nok en sesong i 2011.

Milla Stav Nilsen

3: Caravan Bariza Badiiah Bint Bahim

aarets lc saluki 02
Foto: Linn Mari Sørgård

Dille fylte 18.mnd den 14. august, og fikk sin LC-lisens 4 dager etter dette. Hun debuterte på høstprøven i Norge og løp to fantastiske løp, og VANT. Dagens høyeste poengsum, cert og cacil. I tillegg vant hun Michaael Berhmanns vandrepris for beste Beauty & Performance saluki. En skikkelig knall debut kan man vel si. Vi dro til Sverige noen uker senere og der fikk hun løpe sitt andre løp! Hun løp to veldige gode omganger der også og ble nummer 6 med cert! I tillegg har Dille tatt 5 utstillingscert, 2 x BIR og 2 x BIM og en gruppeplassering i løpet av 2010. Hun ble nummer 11 på årets utstillingssaluki, og nummer 7 blant tispene. Dette har vært et supert år for oss og jeg er så stolt av min vakre saluki. I dagliglivet er Dille er fryd og leve sammen med, hun er alltid glad og gir gladelig bort kyss til deg. Livet med Dille er en dans på roser! Vi gleder oss stort til årets sesong!

Linn Mari Sørgård

4. NUCH Aziz Dayeman

aarets lc saluki 02
Foto: Eva Kristine Wiik

5. Caravan Afaia Al'hambra

aarets lc saluki 02
Foto: Renata Ewa Goel

Lille,vakre Caravan Afaia Al'hambra,født 2.juli 2008
Tenk å bli nr.5 i sin første løpesesong med 3 løp.
29.05 Nasjonal Stjørdal Nr.4/10 76,5 p
11.09 Internasjonal Trøgstad Nr.3/10 87,75 med Cert.
10.10 Nasjonal Laholm Nr.24/33 66,0 p Vi gleder oss til ny løpesesong i 2011.

Sigbjørn Stavrum og Odd Nilsen

6. Courtborne Chara Mar Chenit

aarets lc saluki 02
Foto: Renata Ewa Goel

Vår egen dronning Courtborne Chara Mar Chenit har alltid vært en jakthund og glad i å leke med ting i bevegelse. Det går ikke en dag ute på tur uten at Chenit viser oss hvor elgen står. Høsten 2008 var vi i Trøgstad og så på LC. Chenit var med og så på, og allerede etter første løp var hun helt gal etter filla som ble dratt av gårde. Dette måtte være noe for oss. Vi møtte opp på trening, hvor hun viste svært gode tegn til å bli en god LC-hund. Tenk at vår lille frøken som i utgangspunktet er nokså lat skulle bli den løperdronninga. Høsten 2009 hadde hun sin første start. Det gikk heller dårlig da trinsene var mer interessant enn filla. Men vi ga oss ikke med det. Og nå er hun altså på lista over de beste LC-salukiene i Norge. Pga valper fikk vi ikke stilt på høstprøven, men vi kommer sterkt tilbake på denne sesongen.

Kenneth og Geir

7. NUCH Badavie Internal Flame

8. Badavie Minastir

aarets lc saluki 02
Foto: Olga

Er så stolt av starten på Ronaldo's LC resultater!!
På treningene har han virkelig gitt jernet, men har vært litt mer ventende på prøvene han har deltatt på.
Men han skjønner og liker veldig godt å jakte på filla!!:)
Han må bare bli litt villere i jakten og ikke bare la partneren gjøre jobben:))Men han går løpene og blir plassert sånn midt på
resultatlista.
Jeg er fornøyd , og syntes dette er så morro og ser at Ronaldo elsker det!!Vi kommer til å fortsette og gleder oss til Vår-prøven!!
Takk til alle dere Lc-folk , dette er sosialt og veldig gøy å holde på
med !!Spesielt takk til alle i LC-Nordvest for noen kjempe koselige treningsdager, vi har jo ikke så mange av dem , men når vi først har dem da har vi det topp!!!!

Mvh Geir

9. NUCH N S LCCH El – Adini Lainah

10. Afking's Isis al Caravan

aarets lc saluki 02
Foto: Rati Ewa Goel

Lille Isis klarte og komme med på årets liste igjen. Det har ikke blitt mange løp i 2010 sesongen, men et par løp har vi fått med oss. Isis elsker å jage alt som beveger på seg, så selvsagt syntes hun det er kjempe gøy og jakte på plastfilla på LC-banen. Isis er verdens gladeste og kosete saluki og vil helst sitte på fanget og kose hele tiden. Vi gleder oss stort til årets sesong og håper virkelig vi skal få til flere løp enn i fjor!

Linn Mari Sørgård