Red Hawk's Sweet Dreams og Yak

Tekst: Bente Waldal, Foto: Erik Watz

På årets siste utstilling i 2010, Norsk Dobermannklubbs romjulsutstilling i Letohallen, var hele 11 salukivalper påmeldt! Jeg har ingen oversikt over hvordan påmeldingene har vært på valpeshow tidligere, men kan det være ny rekord? Kennel Caravan har antakelig ny rekord for antall påmeldte valper fra samme kull. Caravans C2-kull var representert med hele 6 valper av kullets totale antall på 8!

Alle de 11 unge, små og søte valpene møtte opp med sine håpefulle (og nervøse) eiere. Hvordan kommer dette til å gå? Vil det lille valpekrapylet oppføre seg noenlunde mon tro? Hva om jeg tryner i ringen? Tenk om valpen bare vil leke og ikke ser poenget i å stå stille ut? Det var mange spente ansikter å se rundt ringen, og mange valper som var veldig lykkelige over å møte andre likesinnede på samme alder. Man kan trygt si det var liv og røre!

Ulvehundene ble endelig ferdige, og det var dags for de yngste salukiguttene. I klassen 4-6 måneder stilte 4 hannhunder, tre fra Caravan og én fra Noor Inca. Her var det ikke bare valpene som gjorde sin debut, men også tre av eierne skulle til pers for første gang. En ting som er sikkert, er at samtlige skal være stolte og fornøyde med prestasjonene. Alle sammen viste seg bra og fikk kjempefine kritikker. Stolt vinner var Noor Inca Bar Babylon, «Lupin», gratulerer!

I klassen 6-9 måneder hannhund var det dagens «veteranvalp» som stilte, Aziz Ihsan. «Ice» er allerede velmerittert fra valpeklassene, og dette var hans siste sjanse som valp før alvoret starter i voksen klasse. Ice gikk videre som beste hannvalp foran Lupin.

Så var det jentenes tur. I klassen 4-6 måneder stilte de tre søstrene fra Caravans C2-kull, samt sjokoladejenta til Noor Inca. Undertegnede skulle vise sin håpefulle for første gang, og siden dette var første gang med utstillingsbånd rundt valpens nakke, var ikke forventningene spesielt store. Samtlige valper viste seg fra en av sine mer eksemplariske sider! De sto pent, gikk pent og så i det hele tatt veldig flotte ut alle sammen. Jeg ble så glad da Caravan Cayenne Nashira ble plassert først, og tenkte det var vel fortjent, nydelig vist av Chanett Orre. Dommeren ba oss gå én runde til, og tilbake på plass ber han meg gå foran. Jeg trodde han tulla! En runde til rundt ringen og dommeren møter meg med et håndtrykk og plasserer min lille rare tøysevalp først! Jeg tror jeg så ut som jeg hadde falt ned fra Månen, minst! Fantastisk moro.

Jentene i 6-9 måneder valp var begge svenskoppdrettet, Yak og Red Hawk's Sweet Dreams. To flotte, lovende tispevalper, hvorav «Yaky» trakk det lengste strået denne gangen, gratulerer!

Så var det klart for beste tispevalp. Siden «Yaky» var eldst, regnet jeg med at hun ville vinne foran min «Ella». Miraklenes tid er derimot ikke forbi, tydeligvis. Nok en gang fikk jeg dommerens håndtrykk som førstemann! Caravan Cantara ila Mas'udah Itheram ble beste tispevalp, og jeg forflyttet meg opp på en svevende rosa sky!

For meg spilte det ingen rolle hvordan det gikk i BIR-BIM-konkurransen. Jeg hadde jo allerede vunnet to ganger! Renata og «Ice» er virkelig et dreamteam i ringen, og vant velfortjent BIR-valp, gratulerer! Det skal bli spennende å følge disse to når de nå entrer de voksne klassene. JJeg og «Ella» håper å møte dere andre på flere valpeshow framover. Det er jo så utrolig moro når det er så mange som stiller.

Jeg må også få gratulere BIR og BIM av de voksne salukiene, som faktisk var ferre enn valpene, 10 stykker. Khalils Tarab avsluttet et fantastisk utstillingsår med å bli BIR, mens Gehela's Ablah 'Iba bint Dina tok sitt første BIM og sitt første cert. Gratulerer!

Til slutt vil jeg benytte anledningen til å takke alle dere som var der, for den fantastiske stemningen rundt ringen. Det florerte med gratulasjoner fra alle kanter, og klemmene satt løst. Det er så utrolig hyggelig når det er sånn! Jeg håper vi kan fortsette å ha det slik rundt salukiringen.

romjulsutstilling 2
BIR og BIM valp, Aziz Ihsan og Caravan Cantara ila Mas'udah Itheram