Jeg har blitt oppfordret til å presentere meg og min lille skjønnhet. Jeg heter Margrete Inderberg og bor i Grong, Nord – Trøndelag. Deler hverdagen med samboer, dachs og nå en saluki.

Qirmizi Maybelline er fra Qirmizi Salukis’ M-kull (Int Nord Ch NV-05 SV-05NV-06 NordV-06 SV-08NV-08 NordV-08 Qirmizi Global Temptress og Dk Se Ch JWW-08 Feisal's Fadil Fariq Ibn Salar) og blir til daglig kalt ”Zaida”

Jeg har alltid vært utrolig fasinert av mynder, men det skulle ta lang tid før drømmen om egen mynde ble en realitet.

For 7 år siden ble jeg kjent med Ingunn Solberg Eriksson og hun introduserte meg for en rase jeg knapt kjente – nemlig salukien. Jeg fikk være ”barnevakt” for Qirmizi Global Temptress (Gucci) og var selvfølgelig solgt fra første stund.

Når jeg endelig skulle se meg om etter et nytt familiemedlem ønsket jeg meg en valp etter Gucci. Gjett om gleden sto i taket da meldingen om at Gucci hadde satt 9 små vidunder til verden kom og jeg skulle bli saluki-mamma. Selv om jeg hadde ventet på saluki i flere år er det rart hvor lenge 8 uker er når man bare går og venter! Til slutt var det tid for henting og gjett om jeg var spent på å få møte det lille nurket.

Hentereisen gikk over all forventning. Selv om en nybakt saluki-mamma ble svett på vei til Gardermoen da lille Zaida sang, så høyt som bare en saluki kan, høyt og tydelig hele veien.

Zaida er en utrolig glad valp som elsker å dele ut kyss og henge i ørene til dachsen. Hun elsker oppmerksomhet og finner på hva det skal være hvis hun føler seg oversett. Hun er et troll i det ene øyeblikket og en engel i det neste – akkurat som en valp skal være.

Vi har begynt å trene lydighet(ikke det vi er best på) og håper vi får prøvd oss i utstillingsringen og på LC – banen etter hvert.

Myndeeiertilværelsen har svart til forventningene så langt og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Tusen takk til Ingunn og Nicklas for at Zaida fikk flytte til meg – vi gleder oss til mange fine år sammen!

Margrete og Zaida

Salukiutvalget ønsker velkommen!

maybelline 2
Foto: Margrete Inderberg