Foto: Britt Mikkelsen

Hva gjør en når to- og firbente venner flytter. Joda, det blir langveisreise av sånt. Og hva er ikke mer naturlig enn å slå sammen besøk og foto-hobbyen. Da jeg spurte Cathrine hvilke utstillingsplaner hun hadde og samtidig luftet tanken om å være med var hun ikke sen om å svare. Jeg fikk raskt tilbakemelding at Salukispesialen var noe jeg ”måtte” få med. Argumentet var helt klart – flotte hunder og god stemning. Flybillett ble bestilt og nå var det bare å se fram til avgang.

Utstillingsdagen kom og værgudene var i godlune. Det kunne ikke vært bedre vær. Sol fra skyfri himmel. Det var en avslappet atmosfære når vi kom til utstillingsplassen. Utstillere kom på løpende bånd med telt og hunder. Telt ble satt opp og hunder fikk plass i skyggen. Folk og hunder hilser på hverandre, ikke noe stress og mas. Og ikke minst, ingen bjeffing, ingen utageringer og ingen kjefting. Dette tegnet til å bli en god dag.

Utstillingen ble åpnet og dommeren ønsket velkommen. Utstillere og grasiøse hunder ble kalt inn i ringen. Fortsatt fred og fordragelighet. Her kunne man faktisk sitte ringside uten å bli løpt ned. Ja da ha du vel skjønt hvilken ring jeg av og til henger utfor. Det var flott å se at hunder ble presentert i sin beste kondisjon og at utstillerne selv hadde gjort sitt ytterste for å se presentabel ut sammen med sin hund.

Midtveis i utstillingen var det pause. Jeg hadde tidligere fått forklart at det skulle være felles lunsj. Dette var en tradisjon hvor deltakere har kjøpt inn mat eller laget en rett. Alle er med og bidrar på en eller annen måte. Utstillere og deltakere stilte seg i kø for å forsyne seg av masse delikate retter. Vi satt oss ned sammen med våre teltnaboer og prater litt løst og fast. Det blir en tur nummer to for å prøve buffeens søte retter. Tradisjonen med felleslunsj må dere bare holde på, det var utrolig trivelig.

Utstillingen fortsatte og til slutt får vi kåring av BIR og BIM. To flotte eksemplarer av rasen.

Det har vært utrolig trivelig å være på min første salukispesial. Hyggelige folk og hunder, avslappet stemning og ikke minst et behagelig lydnivå. Denne utstillingen har jeg lyst å besøke flere ganger.

Hilsen Britt M.