Foto: Renata Ewa Goel

Eier: Renata Ewa Goel og Erik Watz

Fire år etter at vi skaffet oss en saluki fant vi ut, at det nå er på tide å skaffe oss en til. På forhånd var det en god del "press" fra våre salukivenner som mente at en saluki er ikke nok.
Vi så at de fleste lever med flere mynder i huset, men det var først nå, at det føltes riktig for oss.

I vinter begynte vi så smått å holde oss oppdatert på valpekullene som skulle komme, og når vi fikk vite at vår favoritt saluki Aziz Cane Zadan "Potter", som vi har fulgt over lengre tid, skulle bli pappa hos kennel Aziz, ble avgjørelsen tatt. Kennel Aziz har vi kommet i kontakt med på Saluki World Congress i Finland i 2008. Kennel Aziz feiret sitt 20 års jubileum som oppdretter der og vi ble invitert til feiringen i utstillingsteltet. Kontakten var opprettet. Det ble visst flere flotte hunder fra samme kennelen og "Potter" ble BIM fra en juniorklasse denne dagen. Vi ble kjent med flere Aziz-hund eiere som vi er blitt gode venner med.
Siden da har vi også holdt oss oppdatert på fremgangene til "Potter". Faren hans er Al-Shen Naar El Shaitaan, en fantastisk hund fra Sverige, som vi også har lagt merke til.
Det er forresten mange flotte hunder i hele stamtavlen til dette kullet. Tanken at vi mest sannsynlig får en saluki som er bra til både utstilling, lure coursing og racing ble ganske fristende.

Vår lille "Ice" (Aziz Ihsan) ble hentet med en bobil 9 uker gammel. Tillatelsen fra Mattilsynet ble skaffet på dagen, men det var mye verre med den svenske tillatelsen. Der måtte vi vente i 14 dager, og selv om vi har snakket med saksbehandleren flere ganger for å fremsynde prosessen kom vi ingen vei. En hund som bare skal kjøres i transitt gjennom Sverige må ha nøyaktig de samme tillatelsene som en som importeres ditt. Tillatelsen skulle sendes direkte til oppdretter i Finland og vi ventet der. Vi fikk treffe pappaen til "Ice" igjen og han er blitt en virkelig vakker hund med et behagelig temperament. Omsider kom etterlengtede brevet fra Jordbruksverket og vi kunne reise tilbake til Norge.

De første dagene var Whisky reservert mot den lille krabaten og ignorerte ham fullstendig. Han prøvde noen ganger å få valpen med på lek, men da ble det igjen litt for "skummelt" for den lille. Etter 4-5 dager med Ice i huset løsnet det, og gutta begynte å leke sammen. Nå, 10 uker senere, er de perlevenner. De leker sammen i timesvis, sover sammen og passer på hverandre. Kombinasjonen Whisky & Ice har visst seg å være vellykket.

Salukiutvalget hilser den nye velkommen, og ser fram til å møte han i ulike aktiviteter

ice 2
Foto: Renata Ewa Goel