Jera Omri Hadi el Basher - Foto: Ragnhild Lysaker

Jeg har vært i Belgia og hentet Omri fra kennel Hadi el Basher. Jeg har fått oppfylt en drøm som jeg har hatt i mange år. På 80-tallet oppdaget jeg en Saluki kennel i Holland som hadde akkurat det eksteriøret på sine hunder som jeg ønsket meg. Samoems Sodom ble mitt store forbilde når det gjaldt hvordan en Saluki skal se ut. Jeg syntes han hadde en vakker overlinje og var bare en drøm av en hund. På grunn av min interesse for Samoems eksteriør ble det naturlig å følge med på hva som skjedde på kennel Hadi el Basher. Jeg oppdaget enda en kennel som hadde Saluki av spennende eksteriør, det var Arab Bahari. Så oppdaget jeg kennel Tadj-Mahâl, her var det også vakre Salukis med spennende stamtavler. Jeg hadde så lyst på en valp i Tadj-Mahâl B G kull for en del år siden. Min hund Omri, har en hanne fra dette kullet som bestefar. Omris stamtavle samler alt jeg synes er spennende av kontinental Saluki, gjett om jeg føler at jeg er den heldigste og lykkeligste i verden som har fått denne vakre valpen.

Så skulle valpen hentes. Jeg kom til Brüssel på formiddagen tirsdag, ble møtt av Henk og kjørt hjem til kennel Hadi el Basher. De bor vakkert til i skogkanten med en nydelig utsikt over dalen, hundene har mange mål inngjerdet område å løpe på og skogen brukes til turer. Hundene var vakre og hadde et supert gemytt. Det var en fornøyelse å se så mange Salukier av høy kvalitet på samme sted. Her var det så mange kosete hunder, så det var bare å stryke og klappe på de som sto først i kø. 11 Salukier fra gamlemor på 13 år til yngstemann på 14 mnd, pluss et herlig kull på 5 valper. Alle er en nær del av familien og deler sofaene med sine eiere og besøkende. Dette var virkelig som å komme til Mekka for en salukifrelst sjel som meg.

Onsdagen var vi på besøk hos Tadj-Mahâl og så på et valpekull på tre uker. Vakre salukier og nydelige valper. Jeg er så heldig at jeg har fått besøke to av de mest spennende saluki kennlene på kontinentet, virkelig et privilegium.

Tredje dagen var det hjemreise og jeg var ganske nervøs for å ha med en sånn liten valp inn på flyet. Han var jo egentlig ganske stor og ikke så liten, men det gikk som en drøm. Han sutret litt når vi tok av, men resten av turen sov han godt. Han hadde ikke fått noe å sove på, bare lekt og kost seg før han dro til Norge. Turen gikk veldig bra og Omri og jeg kom til Gardermoen i ni-tiden på kvelden.

Jeg har hatt en kjempefin tur, en stor opplevelse for meg som har ønsket meg en valp etter disse linjene i snart 20 år. Det kan ikke sies annerledes enn at det er en drøm som går i oppfyllelse. Omri har funnet seg godt til rette her hjemme, han deler seng med meg og koser seg med de andre hundene. Gamle polske mynde Henry har blitt stor og trygg bestefar, og vi alle koser oss med det nye familiemedlemmet.

Ragnhild Lysaker
Kennel Talata