Jeg må bare ta av meg hatten for det sittende Salukiutvalget. Årets Salukispesial var en fest. Det var en fryd å være der, både som utstiller og besøkende. Salukiutvalget er i ferd med å gjøre denne utstillingen til en tradisjon som alle vil være med på og som vi ser frem mot med spenning og glede.

Premiebordet var også i år helt fantastisk, med blomster, hundesenger, smykker og salukikunst. For ikke å snakke om det flotte teppet som BIS-vinneren får ta med seg hjem. Salukiutvalget hadde også kjøpt inn to vakre bronseskulpturer fra USA i år. En av dem ble gitt som vandrepremie til BIS-vinneren på Spesialen, mens den andre ble gitt som vandrepremie til årets Lure Coursing saluki.

I år, som i fjor, hadde Utvalget også fått tak i en dommer som ikke var ”oppbrukt” i Skandinavia. De skaffer frem spennende navn, dommere som ikke bare er salukioppdrettere, men som også selv har oppnådd noe som oppdrettere. Jeg må også nevne ringsekretæren. Ann-Karin styrte som sedvanlig utstillingen med fast og stø hånd. Hun holder virkelig orden på oss.
Det var påmeldt nesten 70 salukier til årets Spesial. Et tall som overgår alle andre utstillinger i løpet av året. Dette er i ferd med å bli samme type utstilling som det gamle ”Skokloster”, der alle melder på, selv de som normalt ikke tar med sin saluki på utstilling.
Nytt av året var felleslunsjen. Et tiltak som jeg synes var veldig koselig og som jeg håper utvalget har tid og krefter til å fortsette med på neste utstilling.

Stemningen var som vanlig ordentlig hyggelig. Her treffer man gamle og nye salukivenner. En del av dem treffer man ikke så ofte, kanskje til og med bare på denne utstillingen. Undertegnede storkoste seg. Til tross for at resultatene uteble.
Best in Show på Salukispesialen 2009 ble svenskeide og svenskoppdrettede SE DK NO Ch Volante’s Bizzarini. Dette var derimot ikke den eneste fine plasseringen som eier, Anne Edberg kunne skryte av. Bizzarinis ”kennelsøster”, Volante’s Ca’La Bionda ble nemlig BIM, fra unghundklassen. Anne vant også BIS-unghund, BIS veteran, BIS oppdretter og BIS hode og uttrykk med sine hunder. Snakk om storeslem. Bilen ble stappfull av alle de flotte premiene.

Det ble mye svenske vinnere i år, enten svenskeide eller svenskoppdrettede salukier. Beste norskoppdrettede saluki ble Courtborne Sinaxs Antera, med sin flotte beste tispe fire og BIS-junior.
Resultater og bilder fra utstillingen følger.

Takk til hele Salukiutvalget for et supert arrangement! Nå gleder vi oss alle til neste års Salukispesial. Men husk at den er lagt til Myndeklubbens Høstutstilling i september, ettersom NKK skal ha en dobbeltutstilling på Bjerke neste år. Stedet er derimot den samme, vakre Linderud gård. Vi sees!

Ingunn