I denne perioden har utvalget bestått av:
Leder: Elisabeth Espedal Hoogstrate
Nestleder: Joanna Engvik
Sekretær/Web ansvarlig: Kristian Viken
Kasserer: Brith Hiorth
Utvalgsmedlem: Trude Skogesal
Utvalgsmedlem: Trine Brynjeng
Utvalgsmedlem: Nina Kristin Wikander Sandbæk

Utvalget har hatt to møter. Et i pinsen under myndespesialen på Hurdal og et i Oslo i oktober. Ellers har det hovedsakelig vært brukt e-post og telefon.

I løpet av året 2008 har utvalget arrangert utstillingstrening i Oslo med Nicklas Eriksson som instruktør. Det var lørdag og søndag 19. og 20. april. Kurset var meget vellykket og SU fikk mange positive tilbakemeldinger.

Vi er så heldige å ha Kristian, som kan webdesign, i utvalget og han har laget en flott og informativ hjemmeside som blir flittig brukt av salukieiere i Norge og utlandet.

Årets store begivenhet var Salukispesialen på Linderud gård i august med dommer Alan Ewles fra Canada. Planen er at spesialen skal være samtidig med Bjerkeutstillingen til NKK. I 2008 var denne flyttet til juni pga verdensutstillingen i Sverige slik at vår utstilling ble kombinert med NKK Drammen.

Utvalget ble utrolig begeistret over oppslutning rundt utstillingen fra de norske salukieierne. Hele 76 hunder var påmeldt. Noen få meldte frafall på dagen, men så vidt vi har klart å finne ut, var dette den største påmeldingen noen gang på en saluki spesial. Det var noen hunder på besøk fra Sverige og Finland, men hovedsakelig var det norskeide hunder som deltok og mange av disse var også født i Norge.

Premiebordet var rett og slett bugnende! Salukieiere og oppdrettere hadde bidratt med mange flotte gavepremier som det var gøy å vinne. For SU var det fint å se alle de smilende ansiktene da folk gikk ut av ringen med armene fulle. Stemningen rundt ringen var upåklagelig.

Vi kan bli flinkere på dette med tidsbruk. Utstillingen varte i lengste laget og det sent for folk som hadde lang vei hjem. Utstillingsplassen er vi i SU fornøyde med, ettersom vakre Linderud gård er den perfekte rammen for våre salukier. Det var noe trøbbel med parkering fordi Linderud senteret vis a vis sin parkeringsplass var under ombygning. I 2009 skal dette være på plass. SU skal også jobbe mer med bespisningsdelen. Kafeen åpnet noe sent.

SU takker utstillerne for at de var så flinke til å rydde etter seg og for flott sportsånd. Det er ”ingen sak” å arrangere utstilling når folk er så positive.

Den siste aktiviteten SU har hatt er å gi ut kalender. 2009 kalenderen ble så godt mottatt at vi i utvalget ble ganske overveldet. Over 200 kalendere er solgt. Salukieiere i USA, Europa og våre naboland har kjøpt vår kalender. Det har gitt et brukbart overskudd til utvalget som dermed har økonomisk handlerom i året som kommer.

Vi har fått tilbakemelding på at møtereferatene til SU skal legges ut på nettsidene. Dette skal være på plass i 2009.

Som leder i SU ønsker jeg å takke alle i utvalget for flott innsats og godt samarbeid i året som var.

Med vennlig hilsen
Elisabeth Espedal Hoogstrate
Leder Salukiutvalget