Dommerpresentasjon Ilona Aleknaviciene, Litauen

Ilona

(fritt oversatt til norsk av Ine Dyngeland)


Jeg betrakter meg selv som en myndeperson fordi jeg har delt livet med mynder siden 1991, da jeg fikk oppfylt livsdrømmen min om en black and tan afghanervalp, Borgas ((Gledzorgs Borgas). Han var sønnen av den kjente Kontrapunkt Arconic. Jeg har vært aktiv i utstillingsringen og jeg var med da den Litauiske Myndeklubben ble etablert, hvor jeg lenge også satt i styret. I 2005 ble jeg kjent med salukien som rase da jeg importerte min første saluki, Nubis (El-Ubaid's Nizam Shah) fra Nederland.

Det gikk ikke lang tid før halvbroren, den berømte Kenso (El-Ubaid's Quadham), ble en del av familien også. Ham har jeg fremdeles, og han har oppnådd den respektable alder av 12,5 år. Vi reiste rundt i hele Europa med denne vakre salukien og vant mange titler, men hans største meritt var likevel å gjøre meg fullstendig forelsket i saluki som rase. I 2011 har familien vår blitt utvidet med den røde salukien Prada (Elamir Desert Queen Djinni). Hun har ikke vært avlet på, men jeg hadde ett salukikull i samarbeid med kennel Kapadokija. Nå har vi noen unge salukier i teamet vårt, blant annet den røde gutten Ramisco fra kennel Qirmizi.


I 2017 arrangerte jeg seminar om salukirasen ved den litauiske kennelklubben og i 2019 arrangerte jeg et seminar for dommere om PLI ved det litauiske kennelklubbens utdanningssenteret. Jeg har i flere år vært dommer for gruppe 10 - mynderasene som nasjonal dommer.
Jeg er svært interessert i hundens adferd og psykologi og målet mitt er å formidle kunnskapen min om salukien som en av de eldste rasene som ikke har behov for «forbedring», men som heller må bevares som den er og har vært for fremtidige generasjoner.


Jeg er takknemlig for invitasjonen som dommer til den norske salukispesialen og føler meg beæret og opprømt ved å skulle få møte alle dere i det norske salukimiljøet. Jeg gleder meg til et flott arrangement i juni 2020 og ser frem til å se mange vakre salukier.