Salukispesialen 2011
 
 
Salukispesialen 2010
 
Salukispesialen 2011 ble avholdt på Lier videregående skole ved Drammen den 20. august. Værgudene stilte med strålende seinsommervær (noe som faktisk begynner å bli tradisjon - vi satser på at de, værgudene altså, fortsetter å gi oss finvær på dagen vår!), og salukifolk fra hele Skandinavia var samlet på gressplenen.

Årets dommer var Juan Carlos Vasconsellos, kennel Anjal Sahara, Paraguay. Juan Carlos er ikke bare en salukispesialist, han er også all round dommer for alle raser innen FCI. Han har oppdrettet og vist salukier siden 1976. Salukiene fra hans kennel “Anjal Sahara” (Ørkenens sønner) har blitt høyt premiert opp gjennom årene med mange vinner- og championtitler fra utallige land. “Anjal Sahara”-salukiene er eksportert til en rekke land og til kjente kenneler i Argentina, Brasil, Uruguay, Chile, Venezuela, Mexico, USA, Spania, Portugal og Finland. Du kan lese en presentasjon av han her.

2011-utstillingen stilte også med nytt ringpersonale. Ringsekretær Janne Andersen ble i huj og hast fløyet inn fra Vestlandet for å administrere 70ognoen langbente hunder og deres håpefulle eiere. Og Tone Orre stilte sporty opp som skriver (heldigvis var Juan Carlos den mest ordknappe dommer vi noengang har hatt, så kanskje hun svarer ja hvis hun blir spurt en annen gang også).

I år var det ikke ukjente Jessica Bolander som var fotograf på utstillingen. Bildene skal gis ut i bokform, så vi venter i skrivende stund på å se herlighetene. Stor takk uansett!

Det har etterhvert blitt tradisjon med felles lunsj på Salukispesialen. I år som i fjor var det Sigbjørn Stavrum som administrerte denne med stø og sikker hånd. Vi har hørt rykter om iherdig matlaging i flere salukihjem, og er over the top imponerte over alle lekreriene som var tryllet frem! Tusen takk til alle som bidro!!

Salukispesialen er ikke den samme uten Barn og hund- og juniorhandlingkonkurransen. I år var Chanette Orre dommer for begge konkurransene, og hun løste oppgaven ekspermessig. Chanett ble assistert av Belle Skogland - også ekspertmessig.

Geir Land og Kenneth Karlsen hadde stått for innsamling av premier til spesialen. Og premiebordet bugnet, så de hadde ikke slurvet med den jobben. Salukiutvalget takker hjertelig for alle flotte premier til spesialen vår. Det har vært helt fantastisk at så mange har gitt noe til de forskjellige klassene.

Følgende har bidratt:

Saluki Royal Canin
Saluki Kennel Caravan
Saluki Kennel de Lunduki
Saluki Kennel Gehela
Saluki Kennel Qirmizi
Saluki Kennel Sinaxs
Saluki Kenne All Sighthounds
Saluki Brith Hiorth
Saluki Stine Skuterud
Saluki Cathrine Fareth
Saluki Renata Ewa Goel
Saluki Strandtorget Zoo
Saluki Trine Hundeartikler
Saluki Zoo 1

Og tusen takk til alle som hjalp til under utstillingen! Uten dere ville det neppe blitt noen spesial!