SALUKISPESIALEN 2012. Kommentarer fra BIS og BIM-vinnere
 Artikkelen sto på trykk i Mynden,
høsten 2012
     
Salukispesialen 2012
BIS: NORD UCH SE LCCH Volante´s Bizzarini. BIM: N SE UCH Elsto Afareen-Khariz. Foto: Salukiutvalget
 
 
Kommentar fra Anne Edberg
eier av BIS NORD UCH SE LCCH Volante´s Bizzarini "Brasse"
 

Hej! Här kommer några rader om Bizzarini.
Han kallas Brasse här hemma, och det var inte planerat att han skulle stanna här hos oss. Brasse ble inte såld, och det har vi jo aldrig ångrat. Han är en mycket glad och pigg hund att leva med, som tycker det mesta är roligt. Fast om han får välja så föredrar han LC framför utställning.

Mvh Anne Edberg

PS: Ni gör en fantastiskt fin utställning och lunch!

 
 
Kommentar fra Anna Storesund
 

BIM vinnerens handler Anna Storesund med beste tispe N SE UCH Elsto Afareen-Khariz ”Affie” kommenterer:

 
Det var stort å bli beste tispe på Spesialen 2012 med min kjære Affie. I fjor var det mammaen Yaffa som ble beste tispe, så det var jo spesielt kjekt at datteren fulgte i hennes fotspor. Spennende var det også med en dommer som ikke har dømt her før, og som har hatt saluki i 36 år. Så det gikk jo over all forventning med et så bra resultat.

Det var en superkoselig dag med masse salukier og myndefolk! Med en kjempegod lunsj, koselige folk og bra stemning. Flott var det også, som det alltid er i Drammen.

Anna Storesund
Kommentar fra en tilreisende utstiller. Katarina Petersson, kennel Sadaqa
 Artikkelen sto på trykk i Mynden,
høsten 2012
     
Salukispesialen 2012
BIS oppdretter, kennel Sadaqa, Sverige. Foto: Salukiutvalget
 
En mycket lång resa är det för mig som kommer från norra Sverige, men det var det klart värt när jeg ser tilbaka.

Det har varit en fantastisk trevlig Salukispesial och det var första gången jeg var med. Jeg önskar gärna komma tilbaka. Alla är så hjälpsamma, jeg fick hjälp med mitt tält när jeg kom på eftermiddagen före. Man får grattis kaffe och thé under hela dagen,
och lägg till ett enormt stort prisbord och den otroligt trevliga idé med en gemensam lunch.

Att jeg sedan vann BIS uppfödare, BIS junior og BIM unghund gör ju det till ännu ett av mina finaste salukiminnen!

Tack alla som gör ett så bra jobb!
Ser framemot vilken interessant domare som blir inbjuden nästa år, och jeg hoppas vi ses igen då!

Katarina Petersson,
kennel Sadaqa
SALUKISPESIALEN 2012. Tekst av Elisabeth, leder i Salukiutvalget.
 Artikkelen sto på trykk i Mynden,
høsten 2012
     
premiebordet
Et velfylt premiebord. En stor takk til alle som bidro med gaver. Foto: Salukiutvalget
 
 

Salukispesialen anno 2012 er over og den var strålende.
De siste fire årene har Salukispesialen mer eller mindre hatt den utformingen som den hadde i år også. Hvert år har vi i utvalget vært spente og nysgjerrige på hvor mange hunder som kommer dette året. Ønsket fra utvalget har jo vært å gi de norske saluki eierne en norsk spesial som virkelig er en spesial. En møteplass for både oppdrettere og valpekjøpere. Et sted hvor hundene kan vises fram for de som er genuint interessert i rasen vår. Et sted hvor vi kan se mangfoldet av norske salukier.

Det var derfor gledelig at vi år kunne se hunder fra de fleste aktive saluki kennelene i Norge. Nye tilskudd som Amazoneland med resultatet fra sitt første saluki kull. Gehela var representert med hunder fra flere kull. Det var som alle tidligere år representanter fra kennel Caravan. Denne kennelen er vel en av de eldste aktive saluki kennelene i landet, og i disse dager er det et nytt kull i valpekassen. Et annet nytt saluki kennel navn er Elsto; kennelen som i mange år har vært kjent for sine afghanere og som nå også har saluki. Både i fjor og i år ble denne kennelen BIM på Salukispesialen. Hos dem er det også valper, deres andre kull, men de har nok flyttet til sine nye hjem når bladet går i trykken. Ellers var det enkelte individer fra de andre saluki oppdretterne.
Så var det mange hunder fra både Sverige, Finland og Europa ettersom de saluki interesserte nordmenn er flinke til å reise ut for å hente hjem valp.

I år som i fjor hadde vi påmeldinger fra Sverige og Finland. Det er kjekt at våre naboer har lyst å delta på den norske Salukispesialen, og vi har storsinn nok til å tilgi dem når de vinner BIS’et. Da synes de kanskje at det er så fabelaktig gøy at de kommer tilbake neste år også. Så får vi se om det er en norsk eid og oppdrettet saluki som går helt til topps da?

Det varmer å se så mange hunder i ringen og så mange entusiaster rundt ringen. Veldig kjekt er det at det også er en hel del som kommer og ser på selv om de ikke selv deltar. Det er med på å skape den hyggelige stemningen rundt ringen.  

Værgudene var som tidligere år snille med salukifolket og ga oss nydelig solskinn og varme midt mellom to regnværsdager. Det er nesten ikke til å tro at det er mulig.

Vi hadde også i år invitert en dommer som aldri tidligere har dømt i Norden eller Europa. I år var det Starr White fra Canada, Windstorm Salukis, som fikk gleden av å komme med sine betraktninger angående våre hunder. Hennes dommerkommentar kan dere lese i denne utgaven av Mynden.

Ettersom en del av utvalget var opptatt på Bjerke så var vi ikke så mange til å rigge opp på lørdagen, men ting går fort når en gjeng svenske salukieiere stiller seg til rådighet og gir oss en hjelpende hånd. Tusen takk til «sôta bror»!

Som tidligere år hadde mange med seg deilig mat til vårt felles lunsj bord. Det var nok en gang mye mat og så godt som det smakte! Alle kunne spise seg mette og mange var innom og forsynte seg både to og tre ganger. Det var mye å velge mellom så det var ikke før magen ropte stopp at en måtte gi seg.

Tusen takk til alle dere som deltok med hunder, som kom og så på og til alle de som bidro på forskjellige måter slik at dagen ble så flott som den ble. Det er dere som gjør Salukispesialen til det den er.
Vi ses igjen til samme tid neste år!

Hilsen
Salukiutvalget