SALUKISPESIALEN 2012
 
 
Salukispesialen 2012
 

For tredje gang ble Salukispesialen avholdt på Lier Videregående Skole ved Drammen. Som før var værgudene snille med oss salukifolk og ga oss nydelig solskinn og varme, midt imellom to regnværsdager. Ved ringen møtte det opp 68 saluki med sine håpefulle eiere.

Vi hadde også i år invitert en dommer som aldri tidligere har dømt i Norden eller Europa. Det var Starr White fra Canada som fikk gleden av å komme med sine betraktninger om våre hunder. Starr White har oppdrettet saluki siden 1976 under prefikset "Windstorm". Salukiene fra hennes oppdrett er blitt eksportert til flere land i hele verden og er blitt championer og Best in Show vinnere. Les dommer presentasjonen her.

I år fikk vi gleden av å ha den energiske Ann-Karin Fredriksen som ringsekretær og Carina Scheele Carlsen som sporty stilte opp som skriver da det ble nødvendig med en ny person i siste liten. Kristian Viken var vår offisielle fotograf. Det er også han som har designet årets logo, mens Renata Ewa Goel sto for utformingen av den grafiske profilen.
Brith Hjorth hadde kontrollen over sekretariatet og ved hjelp av innleid mikrofon ble vi ekspertmessig geleidet gjennom Salukispesialen 2012 av Geir Land og utvalgets leder Elisabeth Espedal Hoogstrate.

Det har blitt en tradisjon med felles lunsj på Salukispesialen. Sigbjørn Stavrum stilte som før med sin erfaring og hjalp med både matlaging og alt det praktiske. I år fikk han god hjelp av Cathrine Fareth i utvalget og hennes flittige hjelpere Marit og Annelise. Ann-Kristin Børsum stilte igjen med det nødvendige til tørstslukking for de kaffe og te trengende. Det var også flere som hjalp kjøkkensjefen! Takk til alle dere!
Ellers så ønsker Salukiutvalget å si tusen takk til alle dere som bidro med lekre matkreasjoner! Det var vanskelig å ikke bli imponert over alle lekkeriene som var tryllet frem!

Salukispesialen er ikke den samme uten at den yngste garden er i aksjon i Juniorhandling konkurranse. I år som i fjor var det Chanette Orre som stilte opp som dommer, og hun løste nok en gang denne oppgaven på en flott måte.

Som tidligere stod Geir Land og Kenneth Karlsen for innsamling av premier og administrering av disse. Takket være disse to fikk de aller fleste med seg et minne fra utstillingen. Vi kunne alle fryde oss over et bugnende premiebord! Salukiutvalget takker hjertelig for alle flotte premier til spesialen vår. Det har vært helt fantastisk at så mange har gitt noe til de forskjellige klassene.

Følgende har bidratt:

Royal Canin
Kennel de Lunduki
Kennel Sinaxs
Kennel Elsto-Khariz
Mona Bergström
Stine Skuterud
Renata Ewa Goel
Cathrine Fareth
Joanna Engvik
Kristin Roaas
Strandtorget Zoo
Trine Hundeartikler
Zoo 1

Takk til alle som meldte på til Salukispesialen, og ikke minst tusen takk til alle som hjalp til før, under og etter utstillingen!