Logo

Salukispesialen begynte i 2008 en tradisjon med hvert år å ha en ny logo for utstillingen. Vi ønsker at oppdraget med å lage logo går hvert år til en kreativ sjel i salukimiljøet.

Årets logo er en akvarell av Mariell Turesson. Renata Ewa Goel har satt inn teksten.

Kunstneren Mariell Turesson skriver:
"Jag bor i södra Sverige tillsammans med mina salukis, Isis och Ali. Min första saluki kom till mig -89 från kennel Zarrin och som alla vet kan man inte bara ha en, så flera har följt under åren från kennel Volante, Baklava och Ritzas. Isis och Ali är egenuppfödda under kennelnamnet Afifa.
Interesset att teckna har funnits så länge jag kan minnas. I 20 års åldern började jag att måla i olja och en vän frågade om jag kunde måla av hennes saluki, jag blev nöjd med resultatet och har under åren haft många uppdrag att porträttera hundar. Dom sista åren har jag gått över till att måla mest i akvarell, ett svårare medium men väldigt spännande. Det ger ett skirhet som jag tycker passar saluki.
Jag har fått intressanta uppdrag att designa logos åt kennelar, Svenska Salukiringen och även tattueringar. Periodvis åtar jag fortfarande uppdrag och har även ett fåtal tavlor och tryck till försäljning.