Lørdag 27 november stod årets siste NKK-utstilling for døren, Dogs4All, med hele 56 salukier påmeldt for finske Saija Juutilainen. Som vanlig rådet det en fin og hyggelig stemning rundt saluki-ringen, alle pratet og koste seg mellom slagene. Renata og Elisabeth var på plass med neste års saluki-kalender, som vanlig veldig flott, flinke er dere :)
Men i år hadde SU mer på lur og kom med en liten førjuls overraskelse til oss. Opp av sekken kom det tallerkener og gafler. Jøss, hva skjer nå mon tro? Og jammen hadde de ikke med seg en flott marsipankake. Alle utstillere og selvfølgelig dommer ble invitert til å smake. Gjett om det ble kø rundt kakebordet da. Og så god den var, masse deilig krem, valnøtter og syltetøy med marsipanlokk. Og DET lokket da, hele kaken var nemlig prydet med 2011 kalenderen! Tror nok flere enn meg snek seg til først et stykke, deretter litt "dessert", hihi.
Tusen takk SU, dette var en veldig hyggelig overraskelse og en flott avslutning på utstillingsåret 2010. Og så godt og hyggelig var det at jeg håper dette er noe dere tenker innføre som en tradisjon *hint-hint*.

Hilsen fra Kristin Roaas
www.noorinca.com

Lure coursing sesongen er over og det er tid til å beregne listen for "Årets LC- saluki".
Rapporteringen fra de deltagende har dessverre ikke vært optimal i år og det har vært en utfordring å finne ut hvilke norske hunder som har deltatt på ulike prøver i Norden. Ingen av de svenske sidene er heller 100% oppdatert på resultater.
Etter en god del forskningsarbeid er alle de kjente resultatene lagt inn på de deltagende hundenes sider og vi ber eiere om å sjekke om disse stemmer. Fram tom. 10. desember mottar vi rettelser til resultater.
Mottar vi ikke noen rettelser blir Årets lc-saluki liste beregnet ut i fra de resultatene som ligger på siden.
Send rettelser til: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Har du spørsmål ang. beregningen kan du også sende en mail til samme adresse.

Mange har sikkert fått med seg at en fin fransk frøken har flyttet inn hos Heidi Larsen. Tabrika er datter av Tabrik som døde for ikke lenge siden, og derfor sikkert ekstra velkommen.

Vi gleder oss til å hilse på henne!

Dette er kennel Caravans nye vandrepokal til Best In Show på salukispesialen. Pokalen overtok stafettpinnen for den gamle pokalen som rett og slett har blitt pensjonert etter nesten 30 års vandring.

I tillegg til pokalen var det også et album med oversikt over tidligere vinnere. Og det albumet har undertegnede klart å rote vekk! Leiligheten er endevendt flere ganger, men albumet er søkk borte. Så nå må jeg lage et nytt album, og til det trenger jeg hjelp!

Spørsmålet er: Hvem vant når og hvem kan jeg spørre om bilder av vinnerhundene? Min salukihistorie er ikke særlig gammel, så jeg har ikke oversikt lenger tilbake enn 2007 - alle tidligere vinnere av salukiutvalgets Open Show/Salukispesialen vil jeg vite.

Hvis du sitter på en samling av "Mynden", så vær så snill å undersøk for meg, slik at vi får gjenskapt disse 30 årenes salukihistorie.

Send epost til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

På forhånd tusen takk!
Kristian Viken

Tusen takk for alle bidrag til høstmynden! Nå er det tid for å tenke framover mot julemynden. Det vil bli et fyldig resultat fra årets salukifest, salukispesialen i Lier. Håper også på flere bidrag fra LC- prøven i Trøgstad. Har du en historie du vil dele? Et bilde? Har du konkurrert i utlandet? Deltatt på noen aktiviteter? Har du valpekull? Ingen historie for stor og ingen for liten, alle bidrag mottas med takk. Send inn til: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Helst før 10. november)

Nok en gang er Elisabeth Espedal Hoogstrate og Renata Goel i gang med den årlige salukikalenderen. Og de ønsker seg bilder. I første omgang vil de gjerne ha lavoppløste bilder de kan velge mellom. Så har du tatt noen flotte bilder så send de til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bildene bør være på plass senest 4.10, så det er ingen grunn til å utsette

The 2011-calendar is in the making –Elisabeth Espedal Hoogstrate and Renata Goel are putting together the yearly saluki calendar. And they want photos. Preferably low resolution in the first round - so they have something to choose from. So if you have some nice shots of your dogs - don't hesitate and send them to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The images should be received by us before the 4th of octobre.

Hvert år deles Michael Behrmanns vandrepremie for beste Beauty & performance-saluki ut. Vinnerkrriteriene for prisen er et sinnrikt poengsystem som kombinerer resultatene fra salukispesialen og LC-utvalgets høstprøve. I år var det Caravan Bariza Badiiah Bint Bahiim som vant! Salukiutvalget gratulerer med strålende prestasjon av den unge salukien. Her er hva stolt eier Linn Mari Sørgård skriver:

Caravan Bariza Badiiah Bint Bahiim vant Michaael Berhmanns Beauty & performance pris på årets høstprøve i LC
Hun ble nummer tre i unghundklassen med CK, og vant årets LC prøve i Trøgstad med 89 poeng, cert og cacil!
"Dille" vant i tillegg salukiutvalgets vandrepris for beste LC saluki 2010

Dille følger i sine fars potefar, Bahiim vant selv denne prisen i 08. Veldig gøy at datter Dille vinner prisen på hennes første LC prøve!

Vi blir flere og flere! Denne gangen er det Renata Goel og Erik Watz som har vært i Finland og hentet vesle Ice (Aziz Ihsan) til Kolbotn. Hos Renata og Erik bor også Whisky (Noor Inca Alfa Romeo Visconti ), og vi tipper at det er mye liv og røre der i huset nå om dagen.

Vi vet at Ice skal være med på utstilling for første gang på salukispesialen, og gleder oss til å treffe han der, og ønsker ham hjertelig velkommen til Norge.

PM til Norsk Myndeklubb søndag den 5. september, hvor Diana Allan dømmer salukier, finner du her.

Noor Inca Alfa Romeo Visconti har vært i Sverige og fått svensk championat, i tillegg til reservecacib som sikrer ham det internasjonale championatet. Stolt eier Renata Goel har sendt oss full rapport om Whisky sin vei til internasjonal berømmelse. Les den her:

Ønsker tilsendt variert materiale om saluki, det kan være ulike aktiviteter, historier og bilder. Kanskje har du et spørsmål om saluki vi kan ha som tema?

Til høstens Mynden oppfordres alle medlemmer til å sende inn bilder og historier fra sommerens arrangementer. Det kan nevnes utstillinger, LC, kapp og alle andre aktiviteter du er med på. Når det gjelder bilder må de være aller helst av størrelse 300 ppi, og maks to bilder per hund per arrangement. Frist for innsending er en uke før deadline til Mynden slik at jeg rekker å sette det sammen. for å få det med til neste Mynden blir fristen 24. august. Alle er velkomne til å sende inn materiale, og alt stoff mottas med takk. Send til: Cathrine Fareth, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Det er nesten en stille invasjon. De dukker opp den ene etter den andre her til lands. Jeg snakker selvfølgelig om det glatte lag - sletthårssalukier! Denne gangen er det Ragnhild Lysaker som har fått en belgisk glatt gutt.

Jera Omri Hadi el Basher, heter han - Omri til daglig. Omri har en halvsøster i Norge - Ashira al-NoushaFarin er østeriker og bor på Toten.

Vi gleder oss til å se Omri på utstillinger og på LC-banen og ønsker hjertelig velkommen!

Påmeldingsinformasjon til salukispesialen 2010 finner du her.

Alle påmeldte til World Dog Show i Danmark har nok fått startnummer fra dansk kennelklubb og vet at det er 99 salukier som skal i ringen. Bedømmelsen kommer med andre ord til å ta tid, og salukiutvalget tenkte at det nok ikke er så dumt at man får seg en matbit. Vi inviterer derfor alle salukieiere som er medlem i Norsk Myndeklubb til lunsj.

Utvalget kjøper inn mat og drikke, og hvis du har lyst til å være med, så meld deg på til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., slik at vi får en oversikt over hvor mange som kommer.

mesteparten av utvalget vil være til stede, og vi ser fram til å treffe dere.

Hilsen salukiutvalget

Ryktene har svirret i en evighet - når kommer hun? Blir det noe av? Det har ikke vært en knirkefri import, på grunn av surr med vaksiner hos det amerikanske laboratoriet, men nå har Hottie landet! Og en stor salukifamilie på Sagene i Oslo har hun fått. Bess, Indiana og Qui har nok tatt godt imot henne. Vi tipper eier Kristin Roaas har hendene fulle om dagen.

mange har allerede hilst på den røde sletthårsdamen. Hottie debuterte i utstillingsringen i Hurdal, og har også vært på LC-trening og ringtrening i Frognerparken.

Salukiutvalget ønsker velkommen og gleder oss til å se mye mer av Hottie fremover!

Vi har fått en ny landshund. Fra Østerrike kommer Ashira, og hun har flyttet inn hos Anne Berit Engebakken på Toten.

Saluki-Norge ønsker velkommen, og vi gleder oss til å treffe Ashira på utstilling eller Lure Coursing i fremtiden.

Fra Heidi Larsen har vi fått denne nyhetssaken fra Japan, hvor Gehelas hunder gjør furore om dagen.

27 april fikk Jap Ch Gehela's Ablah Uday ibn Fajr J.A.Y. tildelt pedigree award for 2009.
Pedigree award gies til den hanne og tispe i hver rase som har flest Bir poeng i løpet av et år .
Vi gratulere Hiroko med denne utmerkelsen å selv er vi stolt av at en i vårt første kull har fått en slik utmerkelse.

De fleste har sikkert fått med seg at det er Ken Allan som skal dømme på årets salukispesial. Allan har i mange år drevet oppdrett av saluki under kennelnavnet Jazirat sammen med sin kone Diana.

Spesielt for i år er spesialen flyttet til september. Dette har vi gjort fordi NKK i år arrangerer dobbeltutstilling i august, og vi kunne dermed ikke ha vår utstilling samme helg som Bjerke. Isteden arrangerer vi samme helg og samme sted som Myndeklubbens høstutstilling. Den gode nyheten er at det på Myndeklubbens utstilling er Diana Allan som skal dømme salukiene! Det blir dermed anledning åstille for begge Allans denne helga!

Salukispesialen går av stabelen lørdag den 04. september, mens Myndeklubbens høstutstilling arrangeres søndag den 5. september.

Vi håper på godt oppmøte i Drammen!

Logoen til årets salukispesial er klar. Denne gangen er det finske Sirkku Moilanen som har stått for utformingen. Mange kjenner nok Sirkkus karakteristiske strek fra tidligere. De vakre salukimaleriene hennes pryder mange hjem omkring i Skandinavia. Hun har også laget omslag til svenskenes salukimagasin.

Salukiutvalget er veldig takknemlige for at hun sa seg villig til å lage årets logo, og her er altså resultatet!!

I årenes løp er det mange norske salukier som har flyttet over grensen til Sverige. Og enda mange flere svenske hunder som har blitt norske. Vi har fått en henvendelse fra svenske Saluki arkivet, om bruk av bilder fra det norske salukiarkivet. Dette har vi gitt tillatelse til. Om noen fotografer ikke ønsker at deres bilder skal brukes, ber vi dem ta kontakt og spesifisere hvilke bilder det dreier seg om.

Fra Heidi Larsen har vi fått denne nyheten helt fra Japan:

Tårevåt sto jeg på KLM i Oktober 08 og sente Gehela`s Ablah Uday Ibn Fajr .J.A.Y. (til daglig kalt Krauser)og hans søster Gehela's Abla Is 'ad bint Dina J.A.Y. til Japan. Turen gikk kjempefint, og begge var i fin form og ved god psyke da de kom frem.

Gehela`s Ablah Uday Ibn Fajr .J.A.Y. ble 10 mdr gammel Japansk champion, men det sluttet ikke der. Desember 09 fikk vi en hyggelig mail fra Hiroko (hans eier). Krauser kan i tillegg smykke seg med tittelen best Saluki hannhund no 1 i japan i 2009, bare 17 måneder gammel!

Hva kan man si?
Gratulere så mye til Hiroko Mishima & Jay Ito, og ikke minst til Krauser!
Vi er utrolig stolte oppdrettere!

Bente Waldal har sendt oss denne gladnyheten:

I mai 2009 dro Bente Waldal og Linn Mari Sørgård til Canada med Caravan Barraq bi Afking, "Ole". Han skulle til sin mors oppdretter, Alan Ewles, Afking salukis. Han dømte salukispesialen i 2008, så er nok kjent for mange. Det var ikke lett å dra fra lille, søte, "skøyer" Ole i Canada, helt på den andre siden av verden, men vi visste han ville få det bra. Alan vet ikke hva godt han kan gjøre for hundene sine, og Ole var sikret et godt liv! Vi har fått jevnlige oppdateringer, og har hørt om alle poengene han har samlet, og han har også allerede gruppeplasseringer å skryte av. Søndag 7. februar, en uke før ettårsdagen til Caravan B-kull, fikk vi en glad-melding fra Canada. Ole var blitt Canadisk Champion! HURRA! Store gratulasjoner til eier Alan Ewles, og oppdretter av første norskfødte Canadiske Champion, Lotta Brun!

Saluki-Norge gratulerer!

Vi nærmer oss slutten på januar, og 2010 er godt i gang. Salukiutvalget har fortsatt 15 kalendere igjen. Disse selger vi nå til redusert pris - 100 kroner. Førstemann til mølla!

Norge - 100,- NOK 150,- (inkludert porto)
Sverige - 130,- SEK 190,- (inkludert porto)
Danmark - 92,- DK 140,- (inkludert porto)
Europa - 13,- EURO 18,- (inkludert porto)
USA - 17,- Dollar 27,- (inkludert porto)

Salukikalenderen 2010 kan bestilles hos Salukiutvalgets kasserer Brith Hiorth.

På årets første utstilling, arrangert av Norsk Doberman Klubb har vi fått en saluki plassert i BIS-ringen.
Igjen ble det norsk oppdrettede N UCH Noor Inca Alfa Romeo Visconti som nesten gikk helt til topps og endte som BIS-2.
Whisky ble handlet av eieren Renata Ewa Goel.

Det var den svenske dommeren Nils Molin som dømte, først rasen og så gruppen. BIS dommeren var Frank Christiansen fra Norge. Det er tredje
gangen Whisky blir plassert i BIS-finale.

Saluki-Norge gratulerer.