Årets siste NKK utstilling på Norges Varemesse i Lillestrøm er over og det er på denne utstillingen norske vinnere blir kåret. Hele 31 saluki møtte i ringen for å bli bedømt av Claudio De Giuliani fra Italia. Dette var den nest største samling av salukier dette året. Det er bare Salukispesialen som klarer å samle dobbelt så mange saluki på et sted.

Salukiutvalget stilte opp med en saftig gulrotkake til alle salukifolk. Takk til bakemester Elisabeth! Kaken var veldig populær, også for svenske utstillere, som tradisjonen tro kommer til denne utstillingen.
Og titlene ble også i år fordelt mellom norske og svenske hunder. BIR og Norsk Vinner ble norskeide N SE UCH Khalils Tarab, mens svenskeide S UCH Badavie Persian Princess ble BIM og NV. Det er også hun som "kapret" storcertet og dermed ble en N UCH i tillegg.
Junior Vinner titlene ble også fordelt mellom norske Elsto Bano Khariz og svenske Qirmizi Ovation.
Begge veterantitlene gikk til Sverige. C.I.B NORD FI UCH Badavie Ballroom Blitz og INT NORD UCH NV-05-06 SV 05-08 Qirmizi Global Temptress kan smykke seg med 2013 veterantitlene.

Saluki-Norge gratulerer!
Resultat fra utstillingen finnes her >>

Det begynner å bli en vane for Annelise Wettergreen å vise sin Michelle (NORD UCH NV-12 NJV-12 Dabka's Michelle) i BIS-ringen.
Forrige helg tok de turen til Letohallen og på søndagens Norsk Pincherklubb utstilling ble Michelle plassert på en 4. plass i BIS-ringen.

Annelise skriver:
"Michelle imponerte meg nok en gang i Letohallen i helgen. Hun vant BIR på lørdag og ble deretter BIG-2. Jeg var selvsagt kjempeglad etter en lang dag innendørs.
På søndag var det ”påan igjen”. Jaggu meg vant hun BIR denne dagen også. Litt senere bar det inn i grupperingen for en ny dommer, og her vant hun gruppen sin. Det hele toppet seg når hun (for dommer nr 3) ble BIS-4 ! Fantastisk moro!
Takk for hyggelig support fra venner! "

Saluki-Norge gratulerer!
Resultat fra utstillingen finnes her >>

Denne gangen var det Bente Waldal som har tatt seg en tur til Spania for å vise sin Ella (Caravan Cantara ila Mas'udah Itheram) på en to dagers internasjonal utstilling i Gibraltar. Det gikk strålende og Ella kom hjem med to nye championater i kofferten!

Saluki-Norge gratulerer!

Her er hva Bente skriver:

Det er fjerde året på rad Sortland og Bjerkvik hundeklubb samarbeidet om dobbelutstillingen i Blåbyhallen. Ditt dro også Cathrine Fareth med sine to saluki-gutter. Hennes Bahram (Al Wathba Bahram Al Nadir) liker seg veldig godt på kunstgresset i hallen. I fjor ble han Best In Show på samme stedet og det var jammen ikke langt unna i år heller.
På lørdag vant han gruppen og endte dagen som Best In Show-2.

Dagen etter presterte han ikke noe dårligere, igjen vant gruppa og ble BIS-4 til slutt. Ingen dårlig utbytte av helgen!
Saluki-Norge gratulerer!

Resultat fra utstillingene i Sortland finnes her >>

Norsk Kennel Klub utstilling i Stavanger ble ganske vellykket for Afi (NORD UCH Elsto Afareen-Khariz). Det var Anna Storesund viste henne for dommer Saija Juutilainen fra Finland. Og Afi ble ikke bare beste tispe. Hun ble også en CACIB rikere og dermed kan smykke seg med en ny tittel C.I.B* (internasjonal utstillingschampion).

Saluki-Norge gratulerer!

Resultat fra utstillingen i Stavanger finnes her >>

Vandrepremien for beste kombinert saluki ble gitt til Salukiutvalget av salukioppdretter og lure coursing dommer Michael Behrmann i 2006.
Utregningen baserer seg på oppnådde poeng på årets salukispesial og den internasjonale lure coursing prøven i høst. (se reglene for utregning).
I år var det Andromeda Av Min Tera som vant prisen. Hun fikk CK på Salukispesialen 2013 og fikk med det 4 poeng. På den internasjonale LC-prøven i Trøgstad gikk hun helt til topps og sikret seg 8 poeng. 12 poeng tilsammen.

Saluki-Norge gratulerer!

Anja" N LT PL UCH PL JCH LTClubW-12 N SE LCCH Andromeda Av Min Tera ble Best In Show-2 på Norsk Leonberger Klubb utstilling i Drammen 8. september. Eieren Joanna Engvik forteller:
"Det var egentlig ikke meningen å stille mer i år, men hvordan kunne jeg ikke melde på når det skulle komme en saluki dommer og oppdretter gjennom 25 år. Martin Croeser fra Sør Afrika var dommeren vi måtte få kritikken i fra. Jeg ble meget glad da jeg fikk CK og ble BIR. Anja stilte jeg i bruksklasse og derfor var jeg meget spent på om dommeren ser hennes kvaliteter? Søsteren til Anja PL LT N UCH Anais av Min Tera ble beste tispe-2. Saluki var den siste rasen i ringen og vi trengte ikke å vente lenge til finalene. I gruppen møtte jeg en myndedommer fra Serbia, det var virkelig ikke til å tru. Han likte Anja meget godt og hun vant gruppen i konkuranse med 10 mynder! Det er lenge siden jeg ble så glad, og etter 20 minutter var det tid for Best In Show. Meget skeptisk møtte jeg opp i oppsamlingsringen, sammen med så mange vakre hunder. Vi gikk inn og vi gikk ut, speningen var til å ta på. Dette var så fantastisk, alle saluki entusiaster klappet og trampet meg inn da Anja ble ønsket velkommen i ringen som BIS-2! Tusen takk til alle som ventet og klappet oss til denne fantastiske plasseringen."
Saluki-Norge gratulerer!
Resultat fra utstillingen i Drammen finnes her >>

Reiseglade Renata Ewa Goel og Erik Watz har igjen vært i utlandet. Denne gangen i Tyskland, og hundene Ice (C.I.B NORD FI UCH Multi Vinner Aziz Ihsan) og Whisky (C.I.B NORD UCH Noor Inca Alfa Romeo Visconti) ble vist på en Myndespesial i Hoisdorf.
Og gode resultater uteble ikke. Begge hundene kom hjem med sine tyske CERT og Ice avsluttet dagen som Best In Show-4.
Resultat fra utstillingen i Hoisdorf finnes her >>

Les her hva Renata skriver:

Denne gangen har "Dille" (Caravan Bariza Badiiah Bint Bahiim) vært stilt på en dobbel Int. utstilling i Danmark. Og igjen gikk det riktig bra! "Dille" kan smykke seg med enda flere championtitler!
Her er hva stolt eier Linn Sørgård skriver:
"Helgen 17-18 august satte vi avgårde mot Danmark og 2 dagers internasjonal utstilling på herlige Bornholm! Dille ble stilt begge dager og ble beste tispe begge disse dagene. Dette resulterte i et Dansk og Nordisk championat. Men ikke nok med det, hun ble Internasjonal Champion også. For en fantastisk helg! Dille har hatt et supert utstillings år frem til nå hvor hun har fått tre nye championater fra juni til august! Jeg er så ufattelig stolt av verdens beste Dille! Takk igjen til alle dommere som verdsetter hennes egenskaper! Mvh stolt eier Linn Sørgård"
Saluki Norge gratulerer!
Resultat fra utstillingene finnes her >>

Det er ikke første gang Joanna Engvik har vært i Polen med hundene sine. Og det gikk bra. Hun kom hjem med en ny Internasjonal Beauty & Performance champion - Anja (Andromeda Av Min Tera).
Saluki Norge gratulerer!
Og de andre hundene hennes; Dexter (Aziz Dayeman) Ela (Anais Av Min Tera) og Kybele (El- Adini Kybele) gjorde det også bra i Polen.

Resultat fra utstillingene i Polen finnes her >>

Les her hva Joanna skriver:

For en flott dag! Salukispesialen 2013 er historie og nå er minnene mange. Vi ble velsignet med strålende vær, i år også. Stemningen rundt ringen var som vanlig upåklagelig. Salukifolket og hundene deres vet å gi en Spesial akkurat den atmosfæren den skal ha. Årets lunsjbord bugnet med deilig mat takket være de mange bidragene fra uttstillere. Det var mer enn nok til alle! Utstillingsplassen var fortreffelig. Den la den perfekte ramme rundt Spesialen. Friluftsbadet på Nebbursvollen var et funn!
Årets Best in Show ble NORD UCH NJV-12, NV-12 Dabka's Michelle, svensk født og norsk eid! Best i mottsatt kjønn ble Sadaqa Lazeez Al Alwan. Gratulerer til oppdrettere og eiere! Og takk til årets dommer Meike DeHaney fra Tyskland!

Utvalget takker for i år og ønsker velkommen tilbake neste år!

Det er ikke første gang Aziz Ihsan gjør det bra i utstilingsringen men den 4. august kommer eierne Renata Ewa Goel og Erik Watz huske godt.
For det er ikke ofte en saluki vinner Best In Show!

Den nasjonale utstillingen 4. august i Nesbyen var arrangert av Norsk Tibetansk Terrier Klubb og saluki ble bedømt av Annette Bystrup fra Danmark, som også dømte gruppen.

BIS finaler ble dømt av Miklos Levente fra Ungarn.

Resultat fra NTTK Nesbyen finnes her >>

Les her hva eieren og handleren Renata skriver:

Det er ingen sak å bestille fly og vise hund i utlandet. I midten av juni tok Linn Sørgård turen til Spania for å vise frem sin "Dille" (Caravan Bariza Badiiah Bint Bahiim) på en todagers utstilling. Og det gikk riktig bra!
"Dille" ble ikke bare BIR, men fikk fine gruppeplasseringer begge dager.
Hun ble også to spanske cert og et CACIB rikere. Det var hennes tredje CACIB og dermed oppfyller hun kravene til det Internasjonale Beauty & Performance tittelen C.I.B.P* (innført av FCI den 1.07.2012). Dermed er hun også første norsk oppdrettet og eid saluki med denne tittelen.
Saluki-Norge gratulerer!

Les her hva Linn skriver om utstillingene:

Salukiutvalget har vært på befaring av årets utstillingsplass, og som dere kan se har vi vært så heldige å få leie vakre Nebbursvollen Friluftsbad. Det er et stort innegjerdet parkanlegg som passer utmerket som ramme for våre vakre salukier. Siden anlegget ligger i Lillestrøm er det ikke så langt fra NKK utstillingen på Bjerke.
Det er godt med parkeringsplasser og det er også mulighet for campingvogn/bobil parkering allerede fra fredag. Vi har tilgang til noen strømuttak slik at de som kommer med campingvogn eller bobil og trenger dette gir beskjed i god tid. Vi følger prinsippet; første mann til mølla! Bobil/campingvogn parkering kan bestilles hos Annelise. Skriv mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Velkommen alle salukientusiaster!

Hei alle saluki entusiaster i Norge og utenfor landets grenser!

Vi har fått mange påmeldinger til årets Salukispesial, men tar gjerne imot enda flere salukier med deres eiere slik at vi kanskje i år kan skryte av at det har vært den spesialen med flest påmeldinger???
Så hvis noen der ute i grunnen hadde lyst, men ikke fikk summet seg til å melde på, så har du/dere en anledning til å gjøre det nå til samme påmeldingsavgift som før.
Alle er hjertelig velkomne, og vi håper også, at dere som ikke melder på av forskjellige grunner vil finne veien til utstillingen og være med til nok en gang å gjøre den til en fest i salukiens tegn!

Så meld på og delta med på Salukispesialen 2013!

NJV-12 NV-12 Dabka's Michelle har så vidt fyllt 2 år og kan allerede smykke seg med både svensk, norsk, dansk og nordisk championat.

I januar, i Göteborg, på MyDog Hundemesse vant Michelle det svenske certet og dermed sikret hun seg det fremtidige svenske championatet.
9. juni, 4 dager etter fylte 2 år ble hun vist på "hjemmebane" i Sandefjord med strålende resultat: BIR, BIG og BIS-4. Certet fulgte også med, og med det norsk og svensk championat.
Og jammen går det fort i svingene, for uken etter, den 15. juni ble hun igjen BIR! Denne gangen på en DKK Int. utstilling i Veien, Danmark. Michelle kom hjem med kofferten full av fine rosetter og nye titler: dansk og nordisk champion.
Saluki-Norge gratulerer.

Dabka's Michelle er eid av Annelise Wettergreen som også er hennes handler.
Vi har fått en hyggelig melding fra Annelise som du kan lese her:

Salukiutvalget har gleden av å presentere logoen til Salukispesialen 2013.

I år har vi vært så heldige at en av våre «lokale» oppdrettere; Anne Berit Engebakken som har kennelen Amazoneland, kjente kallet og sendte inn et forslag til logo.
Det som er så flott er at det er inspirert av norsk tradisjon og folkekunst, og sist men ikke minst så har vi en korthårs saluki i fokus!

Tusen takk til Anne Berit for slikt et originalt og spenstig forslag!
Vi håper at dette inspirerer andre til å komme med forslag til 2014 eller 2015 logoen?

PM med mere info om Salukispesialen og dommerpresentasjon kommer.

Salukiutvalget er glade over å kunne informere om at nå er utvalget fulltallig igjen med hele syv medlemmer. Brith Hiorth og Cathrine Fareth har trådt ut av utvalget og inn har vi fått fire nye damer. Brith har i mange år vært utvalgets kasserer og har gjort en solid jobb på denne fronten, og Cathrine har vært en kløpper til å trylle fram Salukistoff til Mynden. Flott jobbet!
Utvalget har nå konstituert seg og fordelingen av arbeidet blir som følger:
Elisabeth Espedal Hoogstrate; Leder
Marit Engdal Borgersen; Kasserer
Renata Ewa Goel; Webansvarlig
Annelise Wettergreen; Resultater på web
Geir T Land; Premieansvarlig
Elin Engeli; Stoff til Mynden
Anne Berit Engebakken; Stoff til Mynden
Hele utvalget vil presentere seg i neste Mynden slik at dere der ute kan bli bedre kjent med de nye og de gamle.
Vi i utvalget håper å få mange innspill fra dere salukieiere der ute i felten slik at vi kan fylle saluki sidene i Mynden med innholdsrikt rasestoff, og vi ønsker alle en riktig fin vår med salukiene; det være seg på lure-coursing, i utstillingsringen, på tur, eller hjemme.

En riktig god vår og sommer ønsker Salukiutvalget!

Utstillingsåret 2012 er vel overstått. Hele 80 hunder har plassert seg på listen i løpet av året!

Oversikt over Årets Utstillingssaluki 2012, Årets Oppdretter og Årets Avlshunder finner du her >>

Saluki-Norge gratulerer alle vinnerne og ønsker på gjensyn i 2013.

NKK utstilling på Lillestrøm den 24. november ble den siste av NKKs utstillingene som var tellende for tittelen "Årets mestvinnende saluki på NKKs utstilinger!" Det er bare vinnere av BIR eller BIM som blir plassert på listen.
I år gikk tittelen til C.I.B* NORD FI UCH DE VDH JCH Multi Vinner Aziz Ihsan som har klart to BIR og to BIM plasseringer gjennom året, med 16 poeng. På en delt andre plass, med 8 poeng, finner vi C.I.B NORD UCH Courtborne Sinaxs Antilla og NV-12 NJV-12 Dabka's Michelle.
Saluki-Norge gratulerer alle plasserte!

Hele listen kan sees her >>

Salukiutvalget har gleden av å kunne presentere Årets LC-Saluki 2012, og vil med dette gratulere Joanna Engvik med både vinneren av tittelen Årets LC-Saluki Aziz Dayeman, og nummer to på listen Andromeda av Min Tera. Nummer tre på listen, Caravan Afaia Al’hambra ble dessverre skadet tidlig i sesongen. Gratulerer til hennes eiere Sigbjørn Stavrum og Odd Nilsen pgså!
Dette året har det ikke vært like mange saluki eiere som har vært aktive på lc-banene i Norge og i våre naboland. Vi har jo kun tre løp i Norge, så det betyr at en må reise utenlands, dersom en ønsker å delta på de fem løpene, som kan telle på resultatlisten. I år ser vi at hundene har deltatt på maks fire løp. Vi håper at det tar seg opp igjen neste år!
Vil vi gratulere alle deltagende hunder og eiere!
Årets LC-Saluki-liste finnes her >>