Gårsdagens barne-TV-program "Dyrevenn" hadde et artig innslag om lure coursing i Nord-Norge, nærmere bestemt Tromsø. Ingenting kan glede mere de lc-interesserte enn nye, unge entusiaster som Irja og Brage. For på forespørsel fra NRK-Super stilte de velvillig opp på en høyst uhøytidelig trening med sin saluki Niunia. Og ingen får tro at de fikk prøve det aller nyeste utstyret på lc-fronten. Det var nemlig en håndsveivet maskin de måtte beherske. Etter en del prøving fikk de det til, og Niunia fikk fange sin fille.
Ingen offisiell trening var dette, men det hindret ikke de lc-interesserte opp i nord til å stille opp. Bl.a. har Cathrine Fareth dukket opp med sin entusiastiske salukigjeng: Bahram, Gunde og valpen Cyrus.

Vil du se innslaget, kan du klikke på denne linken

Lørdagens utstilling i Letohallen arrangert av Norsk Lhasa Apso Klubb ble riktig vellykket for Dabka's Michelle. Det var helt tydelig at den norske dommeren Vera Hubenthal falt for frøken "Michelle". Først plasserte hun henne som Best i Rase, så Best i Gruppe senere på dagen.

Også den slovenske BIS-dommeren Branislav Rajic likte godt Michelle. Han plasserte henne som Best In Show-2, rett bak en cavalier king charles spaniel.

Michelle ble hele veien ekspertmessig handlet av eieren Annelise Wettergreen.
Saluki-Norge gratulerer!

Resultat og bilder fra utstillingen finner du her >>

Norge var godt representert med fem deltagende hunder på de internasjonale utstillingene i Vejen, Danmark, den 15. og 16. september.
Det var Benedicte og Øyvind Aasen med sin Ari Av All Sigthounds, Elsa og Anna Storesund med Omen Yaffa To Elsto-Khariz og hennes to døtre Elsto Ata-Alanna Khariz og Elsto Afareen-Khariz, samt Geir Land og Kenneth Karlsen med Courtborne Sinaxs Antilla som tok turen til Danmark.
Og ingen av dem kom tomhendt hjem. Det ble norsk BIR og BIM begge dager og tre av de norske salukiene kan smykke seg med danske championater. Saluki-Norge gratulerer!

Les her hva Benedicte og Elsa skriver om utstillingene >>

Fullstendig resultat finnes her >>

Beste norske kombinert-saluki er navnet på en vandrepremie som i 2006 ble gitt av salukioppdretter og lure coursing dommer Michael Behrmann til Salukiutvalget.
Utregningen til denne vandrepremien baserer seg på oppnådde poeng på årets salukispesial og den internasjonale lure coursing prøven i høst. (se reglene for utregning).
I år var det Aziz Dayeman som vant! Han ble 4. beste hanne med CK på Salukispesialen 2012 og fikk med det 4 poeng, mens på den internasjonale LC-prøven i Trøgstad løp han seg inn til en 8. plass, og sikret seg ett ekstra poeng. 5 poeng tilsammen.

Gratulerer!

Cathrine Fareth og hennes "Bahram"(Al Wathba Bahram Al Nadir) har igjen vært i utlandet, denne gangen i Hviterussland. Cathrine hadde også med seg oppdretters "Noshi" (Al Wathba Anoosheh Ahadda Khadebra). Og de representerte de skandinaviske salukier på en utmerket måte. Begge kom hjem med nye championater i kofferten og med flotte gruppeplasseringer. "Noshi" - BIG den ene dagen og "Bahram" BIG-3 den andre. Cathrine har skrevet et fyldig reisebrev fra reisen og håper at flere lar seg friste til slike "eksotiske" reiser.
Saluki-Norge gratulerer!
Les reisebrevet her >>

Resultater fra utstillingene i Minsk finner du her >>

Blåbyutstillingen gikk av stabbelen forrige helg. Ditt dro også Cathrine Fareth med sine tre salukier. Det gikk riktig bra for alle sammen og Cathrine har all grunn til å smile! Dommeren Arne Foss likte hennes Al Wathba Bahram Al Nadir så godt at han bestemte seg for å plassere ham som Best in Show!

Her er hva eier og handler Cathrine Fareth forteller:
"Jeg hadde med meg alle tre salukiene, og vi dro fredagen etter jobb Det er en fin tur til Sortland, og spesielt vakre Hinnøya byr på spektakulær natur. Vi hadde en fin dag i Blåbyhallen, det var god plass og kunstgress som underlag. Alle tre guttene var pigge, valpen Cyrus litt vel pigg, men det er jo godt at han har det moro. Kjempemoro at alle gjorde det så godt. Og dommer Arne Foss, er som jeg husker fra tidligere, er en vennlig dommer som gir alle hundene positive opplevelser. Og han deler av sin kunnskap med engasjerte kritikker. Bahram var så dyktig og pigg hele dagen, jeg er så stolt at han vant BIS!"

Saluki-Norge gratulerer!
Resultat fra Blåbyutstillingen finner du her >>

Salukispesialen i Gammelkroppa den 15. juli ble den nest største Salukispesialen i Sverige i 2012. Og Norge var godt representert med flere deltakende hunder.
Mona Bergström fra Sverige syntes at det var utrolig hyggelig med nordmenn på besøk og har sendt til oss bilder av de norske hundene. Hun har også spurt dommeren Paul Shimmin (Cranstal Salukis, England) om en kommentar til det norske bidraget. Og det har hun fått! For også han syntes at det var hyggelig med besøk av så mange norske kvalitetshunder. Vi takker både Mona Bergström og dommeren Paul Shimmin!
Les meldingen fra Mona og dommerkommentaren >>

Denne gangen har Renata Ewa Goel, Erik Watz og Ice (Aziz Ihsan) vært i Finland, nærmere bestemt Kuopio, hvor det tok sted en Internasjonal Finsk Kennel Klubb utstilling. Utstillingen ble dømt av Birgitta Svartstad fra Sverige og det var 34 saluki i ringen.

Og det gikk riktig bra for "Ice"! Han ble plassert som 2. beste hannhund med CERT og R-CACIB, rett bak sin far "Potter" (Aziz Cane Zadan), som ble Best i Rasen og fikk CACIB. Senere på dagen ble han plassert som Best i Gruppe-2. Dermed ble "Ice" en ny finsk champion, og siden "Potter" er allerede en internasjonal champion blir R-CACIB-et omgjort til CACIB.
Resultat og bilder fra utstillingen kan du se her >>

Det er ikke første gang Joanna Engvik reiser med hundene sine til utlandet for å delta på utstilling. Målet denne gangen var Litauen, Druskininkai; med to internasjonale utstillinger og en Myndespesial, og Polen, Sopot; med en internasjonal utstilling der også. Og hun kom ikke tomhendt hjem.
Multi CH Multi W El-Adini Kybele ble: ny LT og BALT UCH, LT Club Veteran Winner-2012.
PLJCH Andromeda Av Min Tera ble: LT Club Winner-2012
NUCH PLCH NLCCH DKLCCH Aziz Dayeman: ny C.I.B. & LT CH. Han kan også smykke seg med den nye FCI tittelen: C.I.B.P.* (International Beauty and Performance Champion, innført 1.07.2012).
Regler for tildeling av den nye tittelen kan du laste ned her.

Resultater og bilder fra Polen og Litauen finnes her >>
Les her hva Joanna skriver om utstillingene >>
Saluki-Norge gratulerer!

"Ice" Aziz Ihsan slutter ikke å overraske. Denne gutten har akkurat fylt 29 måneder og i tillegg til å skaffe seg championattilter i fire av de nordiske landene og en rekke vinnertitler, har han klart kunststykket å bli en internasjonal champion sist helg i Stavanger.
Det har nemlig gått nøyaktig et år og fem dager siden han vant sitt første CACIB, på NKK Stavanger. Og altså avslutet det internasjonale championatet på samme utstillingen året etter.
I mellomtiden klarte han å skaffe seg flere CACIB-certifikater i Norge Danmark og Finland, 9 stk tilsammen.
FCI reglene for å oppnå det INT championatet er at en hund må vinne fire CACIB i tre forskjellige land, og det må ha gått ett år og en dag fra det første til det siste CACIB-et.

Resultat fra NKK Stavanger finner du her >>

Det er mange år siden Salukispesialen befestet sin posisjon som norges største begivenhet for rasen vår. Nok en gang hadde vi over 70 påmeldte hunder til utstillingen vår i Lier. Dommeren var Starr White fra Canada, som er en kjent oppdretter av saluki under prefikset Windstorm Saluki.
Og i år ble det en svenskeid hund, NORD UCH SE LCCH Volante's Bizzarini som trakk det lengste strået og ble Best In Show-2012! Han ble stilt i veteranklassen og kapret også to andre titler: Beste Hode og Uttrykk og BIS-Veteran.
BIM ble norsk oppdrettet Elsto Afareen-Khariz.

Vi kommer med en utførlig reportasje og bilder fra utstillingen senere, men allerede nå kan dere se de første resultatene her >>

Nina K. W. Sandbæk har gått bort. Hun sovnet stille inn på Lindrende enhet lørdag 16. juni.
Nina kom inn i salukimiljøet som en sprudlende virvelvind. Hun ble raskt bitt av LC-basillen og deltok på mange løp i inn og utland med jentene sine «Fanta» og «Tara». Etter hvert ble hun også med i styret i Salukiutvalget i noen år, men helsen satte til slutt begrensninger for hvor aktiv hun kunne være. De som fikk gleden av å bli kjent med Nina vil alltid huske hennes latter og positivitet.
Tirsdag 26. juni skal hun begraves fra Strømsø kirke klokken 10.00

Våre tanker går til hennes ektefelle Jan-Erik og datter Catharina.

Norsk Myndeklubb utvider påmeldingsfristen til Høstutstillingen i Drammen Hundepark. I år er det Per Lundström fra Sverige som skal bedømme saluki og det er fremdeles mulig å melde på.

Nå begynner vi å nærme oss samme antall hunder som i fjor og det lover godt. Vi i Salukiutvalget kjenner på at det er verdt alt arbeidet knyttet til arrangementet, når dere som deler hverdagen med en saluki, eller flere, støtter opp om årets norske saluki begivenhet. Vi gjør vårt ytterste for å få tak i dommere som kan rasen ved selv å ha oppdrettet den i flere år, og som ikke allerede har blitt benyttet som dommere her i Skandinavia. Det er ikke alltid like lett å komme før den svenske Salukiringen, men også i år har vi en godbit som ingen her har stilt for før! Og det er vi stolte av.
Vi ønsker at den norske Salukispesialen skal være et utstillingsvindu for den norske saluki avlen. Det er viktig at norske oppdrettere av rasen har et sted hvor de årlig kan vise frem bredden i det de jobber med i deres avlsprogram. På den måten vil de som kommer på utstillingen se hva den enkelte oppdretter har produsert. Det er jo nemlig slik, at selve konkurransen er en ting, men utstillingsvinduet mot publikum rundt ringen er en annen. Og det kan være store sprik mellom det dommeren liker og det de rundt ringen liker. Vi er velsignet med en rase som har et stort spenn av typer og det gjenspeiler seg i variasjonen mellom det oppdretterne produserer. Nettopp derfor er det så interessant å sitte på utsiden av ringen og se på salukien i sitt mangfold.
Det er fremdeles mulig å melde på, og vi har bestemt at vi ikke øker prisen under den utvidede påmeldingsperioden frem til 1. august. Da er det bare å ønske hjertelig velkommen til årets Salukispesial 2012! Vi i utvalget gleder oss!

Steder du kan bo i Drammen

  • Comfort Hotel Union Brygge
  • Clarion Collection Hotel Tollboden
  • First Hotel Ambassedeur
  • Best Western Globus Hotel
  • Rica Park Hotel Drammen

Camping med hytter nær Drammen

  • Drammen Camping

Å oppdatere fortløpende en hjemmeside er et ganske omfattende arbeid og Salukiutvalget er stolt over, at vi kan yte denne servicen til salukientusiaster rundt om i landet.
Nåværende webmaster Renata Goel har nå fått en hjelpende hånd fra Bente Waldal. Det er hun som fremover skal oppdatere lure coursing stoffet. Snart er også Annelise Wettergreen klar til begynne å legge inn utstillingsresultater på hundenes egne sider.
Med en slik fordeling av arbeidet håper vi å oppretholde den gode servicen også fremover.
MEN, Bente er HELT avhengig av at dere som er aktive innen sporten sender inn både prøveresultater, lisenser og bilder! I år er det ikke kommet et eneste bilde fra noen av prøvene! Det er også hunder som har fått lisens, og webmaster har heller ikke fått beskjed om dette!

Alt lure coursing relatert stoff sendes til: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Alt av nyhetssaker, utstillingsresultater, valpeformidling, spørsmål og generelle henvendelser til: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Nye bilder og opplysninger til salukiarkivet til: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Salukiutvalget ønsker Bente og Annelise velkommen. Lykke til!

Treningene starter i dag, 8. mai og arrangeres hver tirsdag mellom kl. 18.00 og 19.00 frem til 5. juni (unntatt tirsdag etter pinse). Stedet er Frognerparken, bak parkeringsplassen ved Frognerbadet.
Arrangøren er Norsk Greyhoundklubb og alle medlemmer av Norsk Myndeklubb og Norsk Greyhoundklubb er velkommen.
Ingen påmelding. Dropp-inn prinsippet. Pris kr. 40,- pr gang.
Salukieiere har hatt glede av disse treningene i flere år og.

Ved en beklagelig feil ved overtakelsen av hjemmesiden ble en god del av mailene som ble sendt inn etter den 10. mars til både This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. og This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. slettet.

Vi ber om at disse sendes på nytt, dersom en ønsker at de skal publiseres.

Generalforsamlingen til Norsk Myndeklubb har funnet sted 24. mars på Røa Sammfunnshus i Oslo hvor nye representanter til Salukiutvalget skulle velges.

To av utvalgets medlemmer hadde bestemt seg for å ikke stille til gjenvalg og de to ledige plassene skulle besettes ved bruk av benkeforslag. Dessverre lot dette seg ikke gjøre fordi NMK sitt styre hadde feiltolket nye lover fastsatt av Norsk Kennel Klub. Vi kunne derfor ikke erstatte de ledige plassene. Pr. i dag er det bare 5 medlemmer i Salukiutvalget og det sier seg selv at hver av oss må ta på seg mere arbeid selv om vi har noen gode hjelpere blant salukifolket.

Som de fleste vet var det Kristian Viken som de siste 4 årene har oppdatert Salukiutvalgets hjemmeside og arkivet. Han har også lagt ned mye arbeid i både profesjonelt design, oppbygging og videreføring av denne omfattende databasen. Nå har Kristian kastet inn håndkleet og jobben som webmaster er overtatt av Renata Ewa Goel.

 

Utstillingsåret 2012 er i gang, og på årets første utstilling i Norge - Norsk Schnauzer Bouvier Klubbs utstilling på Hellerudsletta i Oslo, var det Dabka's Michelle som gikk helt til topps i valpekonkurransen. Hele 171 valper deltok. Salukiene ble dømt av André Brun, som også dømte gruppe 10, mens Georgieren George Schogol var BIS-dommer. Og begge var tydelig begeistret over den lille frøkenen fra Lørenskog. Eier Annelise Wettergreen har all grunn til å smile.

BIM i valpekonkurransen ble Gehela's Celalettin Ibn Genesis.

Saluki-Norge gratulerer, og ser fram til en strålende utstillingskarriere!

Vi har gått gjennom lenkesamlingen på hjemmesiden vår, og det er mange døde lenker eller lenker til sider som ikke har vært oppdatert på mange år. Nå rydder vi opp og fjerner alt av private hjemmesider og blogger. Hvis du har lyst til at vi fortsatt skal ha en link til hjemmesiden eller bloggen din her - send en mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Gamle lenker blir fjernet 1. mars.

2011 har vært et begivenhetsrikt lc-år. Nå er det over, og vinnerne er kåret!

Oversikt over årets lc-saluki finner du her >>

Saluki-Norge gratulerer alle vinnerne og ønsker på gjensyn i 2012.

Da er utstillingsåret 2011 overstått. Hele 82 hunder har plassert seg i løpet av året!

Oversikt over årets utstillingssaluki finner du her >>

Saluki-Norge gratulerer alle vinnerne og ønsker på gjensyn i 2012.

Norsk Kennel Klub Rasevinnerliste for 2011 er klar, og du finner den her.
Også Dansk Kennel Klubb har publisert sin Racevinder 2011-liste. Her finner vi flere norske hunder! Se lista her >>

Saluki-Norge gratulerer!