På samme måte som i fjor så ga Salukiutvalget kake til salukifolket for å feire at nok en kalender var i havn. Dette var første mulighet til å ta kalenderen i øyensyn og kjøpe den. Takk til alle som kjøper kalender og på den måten støtter Salukiutvalgets arbeid :-) Det var ikke en smule kake igjen så den må ha vært god!

For mange er salukikalenderen et av salukiårets høydepunkt, og nå er 2012-kalenderen omsider ferdig!

Ice (Aziz Ihsan) ble stilt ut denne helgen på Danmarks Kennel Klubb Internasjonale utstilling i Herning.
På utstillingen konkurreres det om tittelen Dansk Vinner (DKV), som gis til beste tispe og beste hannhund i hver rase.

Og igjen gikk det bra for Ice, som ble stilt i unghundklasse. Ice ble beste hannhund og BIM med CERT, CACIB og ny tittel: "Dansk Vinner 2011"
Best i Rasen ble "Gucci" (Qirmizi Global Temptress) som vant gruppen samme dagen og dermed sikret seg tittelen Årets Hund (av alle raser) i Danmark!

Saluki-Norge gratulerer!

Resultat fra utstillingen finner du her >>

Vi minner om at fristen for innlevering av forslag til logo for Salukispesialen 2012 er 30. november - det begynner med andre ord å nærme seg!!

Hjelp til ferdiggjøring av logo får du ved henvendelse til: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hilsen Salukiutvalget

Det er gledelig at norske saluki oppdrettere har mot og vilje til å ha valpekull slik at salukientusiaster får mulighet til å kjøpe valp av vår fantastiske rase her i landet. Å finne gode hjem kan noen ganger være en stor oppgave og det er derfor med glede vi forteller dere der ute at det er tilgjengelige valper.
Hos kennel Gehela og Biscotti er det fortsatt valper for salg fra deres siste kull. Hos kennel Sinax og Caravan ventes det kull. Det er bare å ta kontakt med de forskjellige oppdretterne dersom en vurderer å innlemme en saluki i familien.

 • Kennel Gehela
 • Kennel Biscotti
 • Kennel Sinaxs
 • Kennel Caravan

Lykke til! Hilsen Salukiutvalget

Dille (N UCH Caravan Bariza Badiiah Bint Bahiim) løp seg inn til en 4 plass i helgens LC konkurranse i Sjøbo (Sverige) og hun fikk sitt siste svenske cert som gjorde henne til S LCCH og N LCCH!

Dille debuterte i fjor høst på LC banen i Trøgstad og vant, her fikk hun sitt norsk cert, deretter fikk hun sitt første svenske cert noen uker etter i Laholm (sverige) Så kom nr 2 i sommer, og det siste nå i høst!

Mvh Linn

Saluki-Norge gratulerer med fantastiske resultater!

Renata og "Whisky" (INT N SE UCH Noor Inca Alfa Romeo Visconti) har igjen vært i utlandet, denne gangen i Danmark, og det gikk riktig bra.
På den internationale Dansk Kennel Klubbs utstilling i Bjerringbro ble "Whisky" Best i Rasen med CERT og CACIB. Dagen ble avsluttet som Best i Gruppe-2.
Siden Whisky allerede er både norsk og svensk champion, ble han ikke bare dansk, men også nordisk champion.
Dommeren for dagen var Anette Bystrup fra Danmark.

Resultat fra utstillingen finner du her >>

Saluki-Norge gratulerer!

Nok en gang har det regnet heder og ære på Aziz Ihsan. Ice og Renata har vært på Europavinnerutstillingen i Leeuwarden, og de kunne vende nesen hjemmover med nok en tittel i kofferten.

Saluki-Norge stiller seg i køen av gratulanter!
Se også utstillingsresultater fra Nederland >>

Les hva Renata skriver her:

Salukispesialen har hvert år sin unike logo. Og vi vil at nettopp du lager nesteårs logo! Logoen vil brukes i all markedsføring av utstillingen, og dessuten lager vi buttons for salg på Salukispesialen. Teknikk er valfri. Du må gjerne slå deg løs innenfor et hvilket som helst medium.

 • Klipp/lim
 • Strikking
 • Bruk fotografi
 • Lag plastelinafigur

Kort sagt - alt er lov!

Husk bare at logoen skal fungere i nokså lite format, så vær tydelig og bruk kontraster. Hjelp til ferdiggjøring av logo får du ved henvendelse til:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Frist for å sende forslag er 30. november 2011.

Nok en gang er Elisabeth Espedal Hoogstrate og Renata Goel i gang med den årlige salukikalenderen. Og de ønsker seg bilder. I første omgang vil de gjerne ha lavoppløste bilder de kan velge mellom. Så har du tatt noen flotte bilder så send de til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Bildene bør være på plass senest 1.10, så det er ingen grunn til å utsette

The 2012-calendar is in the making –Elisabeth Espedal Hoogstrate and Renata Goel are putting together the yearly saluki calendar. And they want photos. Preferably low resolution in the first round - so they have something to choose from. So if you have some nice shots of your dogs - don't hesitate and send them to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The images should be received by us before the 1th of octobre.

Jessica Bolander har tatt flotte bilder fra årets salukispesial. Bilder av alle salukiene som var til stede ved bedømningen vil bli gitt ut i bokform. Jobben med boka er allerede Stine Skuterud i gang med, og vi gleder oss til å se den. Men salukispesialen er mer enn bare eksteriør og handling. Trivelige og artige episoder rundt ringen er også verdt å minnes. Vi har lagt ut noen bilder her, men vil gjerne ha flere. Hvis du har noen blinkskudd - ikke nøl med å sende oss bildene!
Send til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Tusen takk til alle som har meldt på til Salukispesialen!
Nå nærmer vi oss samme antall hunder som sist år og det lover godt. Vi i Salukiutvalget kjenner på at det er verdt alt arbeidet knyttet til arrangementet når dere som deler hverdagen med en saluki eller flere støtter opp om årets norske saluki begivenhet. Vi gjør vårt ytterste for å få tak i dommere som kan rasen ved selv å ha oppdrettet den i flere år og som ikke allerede har blitt benyttet som dommere her i Skandinavia. Det er ikke alltid like lett å komme før den svenske Salukiringen, men også i år og neste år har vi to godbiter som ingen her har stilt for, og det er vi stolte av.

Den norske Salukispesialen ønsker vi skal være en utstillingsvindu for den norske saluki avlen. Det er viktig at norske oppdrettere av rasen har et sted hvor de årlig kan vise frem bredden i det de jobber med i deres avlsprogram. På den måten vil de som kommer på utstillingen se hva den enkelte oppdretter har produsert. Det er jo nemlig slik at selve konkurransen er en ting, men utstillingsvinduet mot publikum rundt ringen er en annen og det kan være store sprik mellom det dommeren liker og det de rundt ringen liker. Vi er velsignet med en rase som har et stort spenn av typer og det gjenspeiler seg i variasjonen mellom det oppdretterne produserer. Nettopp derfor er det så interessant å sitte på utsiden av ringen og se på salukien i sitt mangfold når det gjelder farge, størrelse, variasjonen av beheng, sletthår og ”type”.

I Sverige har de klart å lage dette utstillingsvinduet for den svenske salukiavlen ved deres årlige ”Skokloster”. Da møter ”alle” selv om en vet at sjansen for å vinne er liten. Det som er viktig er å vise fram og bli sett og treffe andre salukifrelste. Vi vet at vi her over kjølen har et bitte lite salukimiljø sammenlignet med Sverige, men vi håper gjennom Salukispesialen å kunne gi norske saluki eiere en mulighet til å treffes denne ene gangen i året hvor salukien er i hovedfokus her i Norge.

Vi har hatt noen små tekniske problemer når det gjelder påmeldingen på nettet. Dette ble rettet, men noen har sikkert sett at de har betalt litt for mye per hund. De vil få mellomlegget utbetalt i sekreteriatet på utstillingsplassen. Det gjelder også for de som har mer en to hunder og veteran.

Ellers så er det mulig å etteranmelde, og vi har bestemt at vi ikke øker prisen under den utvidede påmeldingsperioden frem til 1. august. Så det er fritt fram en liten stund til.
Husk også at det er mulig å annonsere i katalogen!

Da er det bare å ønske hjertelig velkommen til årets Salukispesial 2011! Vi i utvalget gleder oss!

I juli blir det stille påSaluki-Norges hjemmeside. Da er det ferietid!
Vi ønsker alle salukifolk en riktig god sommer!

Steder du kan bo i Drammen:

 • Comfort Hotel Union Brygge
 • Clarion Collection Hotel Tollboden
 • First Hotel Ambassedeur
 • Best Western Globus Hotel
 • Rica Park Hotel Drammen
 • By the Way Lier Hotel

Camping med hytter nær Drammen

 • Drammen Camping

Milla Stav Nilsen har vært i Danmark med sine hunder, og det gikk strålende! Her er hva hun skriver:

2-3 juli arrangerte dansk myndeklubb utstilling og lc prøve i Nørresundby. 2- juli var det utstilling og dommer for dagen var belgiske Marie-Christine Delabelle. Dette var første gang våre hunder har stilt i Danmark og resultatene skulle vise seg og være svært gledelige. Vår NUCH Caravan Ustura Bahiim ble BIM med cert, og dermed også dansk utstillingschampion. En annen norsk hund, kom også hjem med flotte resultater etter helgen. NUCH NLCCH Aziz Dayeman plasserte seg i beste hannhundklasse som nr. 4. Han gjorde det også svært godt på lc prøven. Med 2. plass og cert vant han tittelen DKLCCH. Gratulerer til Joanna Engvik og Dexter.

Saluki-Norge føyer seg i rekken av gratulanter.

Renata Goel har vært i Tyskland med Whisky (Noor Inca Alfa Romeo Visconti) og Ice (Aziz Ihsan). Der var de på utstilling, og det gikk strålende!

Saluki-Norge gratulerer!

Les hva Renata skriver her >>

Linn Mari Sørgård har vært i Sverige og stilt for den New Zealandske dommeren Carol Tipler på Svenska Salukiringens utstilling i Ljungbyhed. Og det gikk riktig, riktig bra! For Best in Show ble Tia (Caravan Xanthia)!

Saluki-Norge føyer seg i rekken av gratulanter!

Les hva Linn Mari skriver her >>

Eva Skogland har sendt oss denne artige saken. Hennes barnebarn, Emilie, debuterte i Barn og hund-konkurranse under Sandefjord hundefestival.

Les hva Eva skriver her:

Vi tar imot alle typer annonser til katalogen til salukispesialen. Valpeannonser eller championannonser? Generell skryteannonse av hunden din?

Vi selger kun helsides annonser, og de koster 100 kroner. Det er ingenting i veien for at dere kan annonsere over flere sider - 100 kroner pr. side.

Send informasjon til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Spesifikasjoner for annonsen:

 • Katalogen vil være i A5-format
 • Bilder bør ha en oppløsning på 300 ppi eller høyere
 • Tekst sendes som word-fil (*.doc), - eller som ren tekst.
 • Send gjerne ferdige annonser som pdf.
 • Annonsen kan være i farger eller i sort/hvitt
 • Vi må ha materiellet senest mandag den 4. august.

Det stunder mot Myndeklubbens årlige Pinseutstilling, og salukiutvalget må skaffe to frivillige som kan ta i et tak under utstillingen. Det er ingen fra salukiutvalget som har anledning til å stille denne helga, så vi blir svært glade om noen av dere som skal til Gran har mulighet.
Send en mail til Elisabeth Espedal Hoogstrate This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Likeledes trenger vi noen som kan hjelpe til under Hallingdalsutstillinga i Nesbyen i august. De som hjelper til her vil få overnatting (hvis de hjelper til begge dagene) og matkuponger. Så hvis du har planer om å stille i Hallingdal, så er dette en gylden mulighet for en billig tur.
Ta kontakt med Elisabeth Espedal Hoogstrate This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Greyhoundklubben holder som vanlig utstillingstrening i Frognerparken fram mot pinseutstillingen. Tirsdag den 3. mai kl 1800 er første trening, og deretter alle tirsdager frem til utstillingen. Stedet er som vanlig parkeringsplassen ved Frognerparken (ved Frognerbadet). Prisen for herligheten er 40 kroner per trening.

Alle er hjertelig velkommen.

Rasen saluki begynner å bli mere og mere populær, også i media. Denne måneden pryder en saluki forsiden av "Hund & Fritid" og "Hundesport", som er de to mest leste hundemagasinene i Norge.

"Hund & Fritid" byr på en rase presentasjon og flere lekre bilder av våre norske salukier. For noen uker siden var fotografen Jan-Vidar Bakker på jakt etter en eller flere salukier til fotoopptak. Whisky og Ice fikk prøve seg som "ekte" modeller i fotostudio i Fredrikstad, mens Tarab og Chanel ble med på en tur i solskinnet i Lørenskog.
Opptakene resulterte i mange flotte bilder som ble brukt i magasinet.

"Hundesport" byr på en forside med salukien Qui, som nyter den første vårsolen. Bildet ble tatt en vakker solskinnsdag i Nesbyen, av Renata Ewa Goel.

Det er jo ikke ofte at saluki, eller for den saks skyld noen av de andre mynde rasene, blir presentert i media. Så løp og kjøp!!!

Både Kristin Roaas og Eva Skogland har sendt oss dette avisutklippet fra Dog World. Artikkelen er skrevet av Andrew Brace, og handler om hans opplevelse fra NKKs utstilling i Bø.

Les artikkelen >>

Hver gang Al Wathba Bahram Al Nadir stikker snuten utenfor utgangsdøra kommer han inn igjen med et nytt championat, kan det virke som. Denne gangen har han vært i Russland - Murmansk nærmere bestemt. Heder og ære vanket det i massevis.

Saluki-Norge føyer seg til rekken av gratulanter!

Les Cathrines fortelling om reisen og se flere bilder fra turen >>