Helgen 01-02. november arrangerte Dansk Kennel Klub internasjonal dobbelutstilling, hvor på søndagen konkurrerte man om tittelen Dansk Vinner 2014. Denne gis til beste hannhund og beste tispe med CK i hver rase. Videre tildeles tittelen Dansk Juniorvinner til bedste junior med CK samt titelen Dansk Veteranvinner til bedste veteran med CK.
I år ble det påmeldt 4040 hunder og saluki ble bedømt av Davor Javor fra Ungarn.

Ditt dro også Annelise Wettergreen med sin Michelle (C.I.B NORD UCH NV-12 NJV-12 Dabka's Michelle) og Renata Ewa Goel med Whisky (C.I.B NORD UCH Noor Inca Alfa Romeo Visconti). Michelle ble stilt ut i championklasse og 9 årige Whisky i veteran.

Og det gikk riktig bra for begge hundene, for begge kom hjem med sine vinner titler; Michelle ble Dansk Vinner 2014 og Whisky Dansk Veteranvinner 2014!

Saluki-Norge gratulerer!
Resultat fra utstillingene i Herning finnes her >>
Les her hva Annelise skriver om turen:

Hva skal man finne på i denne mørke årstid? Jo, en jentetur til Danmark med shopping kombinert med utstilling kunne kvikke opp!
Dansk Kennel Klub arrangerte ”Dansk vinner 2014” og det hørtes jo forlokkende ut... Vi drar!!!

Michelle (NORD UCH NV-12 NJV-12 Dabkas Michelle) og Whisky (C.I.B NORD UCH Noor Inca Alfa Romeo Visconti) slo seg umiddelbart til ro i sengen på Stena Line fergen fra Oslo til Frederikshavn. Og jentene koste seg med vin og shopping. I Danmark ble det ”skovtur” om morgenen og enda mer shopping på vei til Herning. Lommeboka ble stadig slankere...

Utstillingsdagen rant opp og hvem møtte vi ringside? Jo da, flere norske deltakere: Cathrine Fareth med Al Wathba Bahram Al Nadir og Sinaxs Cyrus; Geir Land og Kenneth Karlsen med Sinaxs Caliana. I ringen ved siden av stilte flere andre norske mynder.

Whisky og Renata gjorde en flott jobb i ringen, Whisky ble BIR-Veteran og vant tittelen ”Dansk Veteranvinner 2014”. Renata smilte fra øre til øre.
Michelle vant først championklassen og deretter ble hun beste tispe. Dermed vant hun tittelen ”Dansk Vinner 2014” og endte som BIM. Jeg var superfornøyd!

Cathrine var også veldig fornøyd da Cyrus vant certet, ble dansk champion og dermed også nordisk champion.

Renata ville jo vente til BIS-veteran finalen gikk av stabelen. Det tok sin tid, og endelig fant hun ut at tiden var kommet (hihi..trodde hun). Stresset dro hun med seg Whisky til oppsamlingsringen og jeg sto parat med kamera ved hovedtribunen. Etter et par minutter begynte BIS-ringen å fylles med valper. Hoppende og glade entret de ringen – den ene mer leken enn den andre. Plutselig trodde jeg ikke mine egne øyne! Inn kom Whisky og Renata!! HVA??? Var det ikke valper likevel? Merkelig.. Vel, vel, jeg tok vel feil... Whisky ble ikke plassert og vi startet på hjemturen. Først sent på kvelden fortalte Facebook oss at Whisky ikke hadde konkurrert med veteraner, men med valper!!! HAHAHA.. vi lo så vi skrek.. er det mulig!! Uten å bli stoppet av en eneste funksjonær spaserte 9 årige veteranen Whisky rett inn i BIS-valp-finale! Ganske velutviklet valp, spør du meg.

Hjemturen gikk lett! Utrolig moro at vi begge fikk ”full pott” – Dansk Vinner titlene var jo det vi håpet på! Og etter at vi kastet oss over danske delikatesser og vinflasker, var bilen stappfull!
Deilig å være norsk i Danmark!