Reiseglade Renata Ewa Goel og Erik Watz benytter seg som regel av de utstillingsmuligheter som finnes når de alikevel er på reise. Denne gangen ble "Ice" (C.I.B NORD FI UCH DKV-11 EUJV-11 Aziz Ihsan) stilt i Luxembourg.

Og Renata har igjen all grunn til å smile.
I helgen ble hennes "Ice" en LUX UCH. Han fikk også CACIB, ble BIR og avsluttet dagen som Best i Gruppe-3.
Resultat fra utstillingen i Luxembourg finnes her >>

Les her hva Renata skriver:

"Egentlig var det en ferie på Algarvekysten i Portugal som var målet.
3800 km unna og 5 dagers kjøring med bobil. Man reiser gjennom flere europeiske land og for en som er litt over gjennomsnittlig utstillingsinteressert så var en sjekk på FCI sin liste over internasjonale utstillinger 2014 en sevfølge. Utstillingen i Luxembourg var midt i blinken for oss for å ta en liten pause i kjøringen, tenkte vi. Luxembourg ligger sånn omtrent midt på veien mellom Oslo og Algarve og vi har aldri vært der før.
Utstillings- og championatreglementet i Luxembourg ble gjennomgått og vi fant ut at man trenger to cert for å oppnå utstillingschampionat i Luxembourg. Ett av dem må være vunnet på en internasjonal utstilling. Det arrangeres to int. CACIB utstillinger hvert år, en i slutten av mars og en i august.
Men, vinner man championklasse er veien til championatet kortere, ett cert er nok. OK, det var vel verdt å prøve. Vår "Ice" (C.I.B NORD FI UCH DKV-11 EUJV-11 Aziz Ihsan) ble påmeldt og hotellet bestilt.
Resultatlister fra foregående år ble også gjennomgått og vi var vel klare over at det blir en championklasse som kommer til å bli den sterkeste og med flest påmeldte. Den som intet våger, intet vinner, sies det...

Vi ankom Luxembourg til strålende vårvær, og byen overrasket oss med sitt moderne uttrykk. Hotellrommet på Novotel Suite hadde alt av bekvemligheter, men man hadde en følelse av å bo i en liten "boks". Alt i suiten var sammensatt av ferdige moduler.

Messeområdet lå bare et par km unna og vi trengte ikke å stresse om morgenen for å komme oss til utstillingsplassen. Bedømmelsen startet kl. 10.00.
Dommeren for dagen var en myndedommer, Oleg Fintora fra Slovakia, og det var 28 påmeldte saluki. 6 stk i "vår" klasse. Hannhunder fra Tyskland, Frankrike, Nederland og Belgia. Og hver av dem kom med det samme håpet som oss...

Bedømmelsen gikk ganske fort, da det ikke skrives noen kritikker. Så var det vår tur. Og overraskelsen var jo enorm da vi vant championklassen. Hurra! Ice er blitt en Luxembourg champion og så glad har jeg ikke vært på lenge!
Og det sluttet ikke der. Etterpå skulle det konkureres om CACIB. Det er vinnere fra champion-, åpen-, bruks- og unghundklassene som stiller opp mot hverandre. CACIB-et gikk også til Ice. Jeg ble enda gladere, selv om vi egentlig ikke "trengte" det. Så var det en konkurranse om beste hannhund. Da stiller CACIB-vinneren opp med vinnere av junior og veteran klassene. Denne gikk også til fordel for Ice og smilet mitt ble bare bredere og bredere.

Beste tispe ble en belgisk saluki som stilte i juniorklasse - Mufih Na Malikah Al Jamaal Djaal Lhilal. Hun ble senere BIS-junior tispe i konkurranse med over 20 juniortisper av alle raser.

BIR og BIM konkurransen gikk også til fordel for Ice og vi måtte selvsagt vente til finaler. Disse ble bedømt av dommeren Iris Urschitz fra Østerrike.

Det ble en utrolig lang ventetid før gruppe 10 skulle inn, men det var verdt å vente på. Ice gjorde sitt beste og entret den store ringen som om han aldri har gjort noe annet. Med en stor applaus ringside ble han plassert som nr 3 i gruppa og vi ble en gedigen pokal rikere!
Reisen videre til Portugal gikk som en drøm og nå skal det nytes sol, lange strandturer og god mat."