Dabka's Qaiser, eid av Renata Ewa Goel og Erik Watz, fylte 2 år i slutten av desember i fjor og fullførte norsk og svensk championat på årets første utstilling i januar.
I august 2016, fremdeles som unghund, ble han beste hannhund med CERT og CACIB i Svenstavik i Sverige og dermed sikret seg svensk championat.
Og slik begynte "jakten" på det internasjonale championatet, som ble et faktum på en ferietur til Portugal og Spania.

Saluki-Norge gratulerer!

Les mer her:

Tekst: Renata Ewa Goel. Foto: Erik Watz

Med norsk og svensk championat i kofferten, samt to CACIB; ett fra Sverige og ett fra Portugal dro vi, som i fjor, på bobilferie til Portugal.
 
Og noen ukers ferie byr også på utstillingsmuligheter. Utstillingene i Portugal og Spania er velorganiserte, med romslige ringer og som bonus legges det ekstra stas på alle plasserte i grupper.

Vår Qaiser ble påmeldt til en internasjonal utstilling i Montijo, et steinkast unna Lisboa, for den svenske dommeren Annica Uppström. Hun likte ham veldig godt og Qaiser vant både CERT og CACIB og ble Best i Rasen.

CACIB og CERT rikere, ble han enda nærmere internasjonal og portugisisk championat, som ble påbegynt i fjor. Dagen ble lang i påvente av finaler, men gleden ble enda større med en gruppeplassering - BIG-2 som resultat.

Nå var det bare det fjerde CACIB-et i tredje land som vi manglet, og siden vi reiste hjemover gjennom Spania var det fort gjort å prøve lykken der også. Badajoz ligger langs vår rute hjemover, så vi satset på og meldte Qaiser til en internasjonal utstilling. Vi kjørte gjennom et fantastisk landskap gjennom nord Algarve og Alentejo i Portugal for å komme til Spania.
Saluki ble dømt av en myndeoppdretter fra Hellas - George Kostopoulos. Qaiser ble Best i Rasen nok en gang, og ett CACIB rikere. 
Det var siste CACIBET han trengte for å få det hele i boks! Det gikk nøyaktig 2 år og 27 dager før han vant sitt Internasjonalt championat. 
Det må man kalle en vellykket ferie! Og selvsagt, er vi utrolig stolte av gutten vår!

Nå venter vi bare på bekreftelse fra FCI på det internasjonale championatet og Qaiser kan smykke seg med titlene: C.I.B. N SE UCH Dabka’s Qaiser.
Han er heller ikke langt unna det portugisiske og vi skal på ferie neste år også.

dabkas qaiser caldas 2016
BIR, CERT, CACIB i Caldas da Rainha (PT) - 16.04.2016. Dommer: Sandra Mashford

dabkas qaiser caldas 2016
BIM, CERT, CACIB i Svenstavik (SE) - 07.08.2016. Dommer: Britt Schöne- Brodwall

dabkas qaiser caldas 2016
BIR, BIG-2, CERT, CACIB: Montijo (PT) - 23.04.2017. Dommer: Annica Uppström

dabkas qaiser caldas 2016
BIR, CERT, CACIB og ny C.I.B: Badajoz (SP) - 14.05.2017. Dommer: George Kostopoulos