Søndagens utstilling i Letohallen, arrangert av Norsk Miniatyrhundklubb ble veldig spesiell for C.I.B NORD UCH Courtborne Sinaxs Antilla og hennes eiere – Geir Land og Kenneth Karlsen.
Antilla som ble stilt i veteranklassen vant først BIR og BIR Veteran, og derfra gikk det helt til topps! Hun endte dagen som Best In Show Veteran og Best in Show totalt!
Saluki-Norge gratulerer!

Resultat fra utstillingen finnes her >>

Geir vil gjerne dele Antillas historie med oss. Les hva han skriver her:

Sommeren 2016 begynte Antilla å bli sjuk. Hun ville ikke være med på tur. Ble veldig fort sliten, og trakk seg unna de andre hundene. Hun mistet på en måte livsgnisten. Dette utviklet seg raskt, og vi valgte å dra til veterinæren.

Klinisk var Antilla veldig dårlig. Veterinæren oppdaget bilyder på hjertet både trikuspidalt og mitralt. Han konkluderte med en kraftig hjertefeil, og som følge av dette var hun i ferd med å få hjertesvikt. Hun hadde noe veske på lungene, men på grunn av at hun var såpass dårlig ville han ikke gi vanndrivende som er vanlig i slike situasjoner. Han ba meg om å ta med meg Antilla hjem og forberede oss på at hun ikke hadde lenge igjen. Hun fikk medisiner for å opprettholde hjertefunksjonene til vi var klare. Det ble noen dager med tårer og gråt.

Tilstanden til Antilla ble ikke verre, vi så heller en liten bedring. Etter et par uker bestemte vi oss for å dra til en kardiolog for å få undersøkt henne skikkelig. Valget falt på Liva Vatne ved Anicura Dyreklinikk i Oslo. Antillas hjerte ble scannet og det ble påvist et noe forstørret hjerte som ikke fungerte normalt. Det klarte ikke å trekke seg skikkelig sammen. Dette hadde medført lekkasje på flere klaffer. Men Liva mente at det ikke var samsvar mellom funnene i hjertet og Antillas kliniske tilstand, og ville undersøke andre ting. Hun var i kontakt med en veterinær i England for å få råd. Det ble tatt blodprøver som viste at hun hadde hypotyreose (lavt stoffskifte også kalt tyroxinmangel). Slik tilstanden var, mistenkte Liva at hypotyreosen var årsaken til hjerteproblemene. Tiden med tilpassing av medisin mot hypotyreose startet.

Antilla ble raskt mye bedre. Vi så bedring dag for dag. Allerede en måned etter at vi var hos Liva var Antilla tilbake til sitt gode gamle jeg. Det var helt utrolig, og vår faste veterinær trodde ikke sine egne øyne da vi kom dit med henne for å ta nye blodprøver. Stoffskifteverdiene hadde normalisert seg og var innenfor det som er normalt for saluki. En måned til gikk, og nye blodprøver skulle tas. Verdiene var fortsatt innenfor og vi hadde truffet med dosering av medisinene. Og bilydene på hjertet var borte. Antilla ble bedre og bedre. Livsgnisten kom tilbake og hun begynte å løpe med de andre hundene igjen. Etter hvert var det hun som tok initiativ til lek. Nå er hun den som løper mest av alle når de slippes løs. Hun er bare glad og lykkelig hele dagen.

Den 10. februar gikk turen til Oslo for en ny undersøkelse, seks måneder etter første tur. Resultatet av dette var svært hyggelig. Hjertet fungerte helt normalt, og lekkasjene var helt borte. Hjertet er fortsatt noe forstørret, men mindre enn ved første undersøkelse. I epikrisen beskriver Liva Antilla som slank, kvikk og alert. Og i svært god form alderen tatt i betraktning. Hun skal undersøkes igjen om et år.
Gjett om vi hadde en god tur hjem igjen den dagen, tårene trillet også denne dagen.

5. mars, 8 måneder etter at vi fikk beskjed om at Antilla kun hadde dager igjen, stiller vi på utstilling i Letohallen og hun blir BEST IN SHOW Veteran og ender opp som BEST IN SHOW totalt!