Nå begynner vi å nærme oss samme antall hunder som i fjor og det lover godt. Vi i Salukiutvalget kjenner på at det er verdt alt arbeidet knyttet til arrangementet, når dere som deler hverdagen med en saluki, eller flere, støtter opp om årets norske saluki begivenhet. Vi gjør vårt ytterste for å få tak i dommere som kan rasen ved selv å ha oppdrettet den i flere år, og som ikke allerede har blitt benyttet som dommere her i Skandinavia. Det er ikke alltid like lett å komme før den svenske Salukiringen, men også i år har vi en godbit som ingen her har stilt for før! Og det er vi stolte av.
Vi ønsker at den norske Salukispesialen skal være et utstillingsvindu for den norske saluki avlen. Det er viktig at norske oppdrettere av rasen har et sted hvor de årlig kan vise frem bredden i det de jobber med i deres avlsprogram. På den måten vil de som kommer på utstillingen se hva den enkelte oppdretter har produsert. Det er jo nemlig slik, at selve konkurransen er en ting, men utstillingsvinduet mot publikum rundt ringen er en annen. Og det kan være store sprik mellom det dommeren liker og det de rundt ringen liker. Vi er velsignet med en rase som har et stort spenn av typer og det gjenspeiler seg i variasjonen mellom det oppdretterne produserer. Nettopp derfor er det så interessant å sitte på utsiden av ringen og se på salukien i sitt mangfold.
Det er fremdeles mulig å melde på, og vi har bestemt at vi ikke øker prisen under den utvidede påmeldingsperioden frem til 1. august. Da er det bare å ønske hjertelig velkommen til årets Salukispesial 2012! Vi i utvalget gleder oss!