Reiseglade Renata Ewa Goel og Erik Watz har igjen vært i utlandet. Denne gangen i Tyskland, og hundene Ice (C.I.B NORD FI UCH Multi Vinner Aziz Ihsan) og Whisky (C.I.B NORD UCH Noor Inca Alfa Romeo Visconti) ble vist på en Myndespesial i Hoisdorf.
Og gode resultater uteble ikke. Begge hundene kom hjem med sine tyske CERT og Ice avsluttet dagen som Best In Show-4.
Resultat fra utstillingen i Hoisdorf finnes her >>

Les her hva Renata skriver:

"Det er ikke første gang vi reiser til Tyskland. Ingen sak når man har en bobil til disposisjon og reiseglade hunder.
Myndespesialen i Hoisdorf, litt nord for Hamburg, var i en overkommelig avstand. Og når man har to hunder med påbegynte tyske championater må man vel fullføre dem, tenkte vi. Fort tenkt, fort gjort! Bobilen ble pakket og vi var på tur.
Det er forresten ganske enkelt å melde på de nasjonale utstillingene i Tyskland. Fristen går ut ca. en uke før selve utstillingen og man betaler på stedet.
I Hoisdorf har vi vært før. I 2011 fikk vår lille "Ice" (C.I.B NORD FI UCH Multi Vinner Aziz Ihsan) sitt tyske junior championat, mens "Whisky" (C.I.B NORD UCH Noor Inca Alfa Romeo Visconti) ble BIR og Best in Show-2! Vi hadde mange gode minner fra den dagen!

Årets dommer var en greyhound oppdretter og myndespesialist Olaf Knauber fra Tyskland. Det var påmeldt 28 saluki og konkurransen var stor. I Tyskland blir klassene presentert for dommeren i en annen rekkefølge enn i Skandinavia. Først veteran, så valp, junior, unghund, champion, brukshund og åpen til slutt.
Whisky skulle inn i ringen før Ice og jeg var veldig spent hvordan det skulle gå. Han har ikke vært stilt de siste to årene, men gutten har ikke glemt noe. Dommeren satt stor pris på hans kvaliteter og Whisky ble klassevinner og en VDH rikere (VDH er navnet på den tyske kennelklubb cert og tildeles vinnere av alle klasser). Og når dommeren avslutter krittiken med "En verdig representant for championklassen", så blir man virkelig glad.

Så ble det Ice sin tur i den største klassen - åpen. Og gleden var stor når dommeren gratulerte med klasseseieren og en VDH til Ice.
Og igjen fikk jeg et flott resumé på kritikken "Denne hunden imponerer med sin harmoni og balanse".
Så skulle det konkurreres om CAC. CAC er navnet på det tyske klubbcertet og man trenger 4xCAC for å oppnå tittelen DE UCH. Det er vinnere fra unghund-, bruks- og åpenklasse som konkurrerer om dette certet. Og jammen CAC gikk til Ice også!!!

Så konkurrerer man om beste hannhund. Og det er CAC vinner som skal inn i ringen sammen med junior, veteran og champion vinnere. Og plutselig sto jeg der, med CAC-vinner i den ene hånden og vinner av championklasse i den andre. Hjelp! Jeg måtte ha en handler til! Og det var vel ingen utvei for Erik. Han MÅTTE stille opp! Ufrivillig, men stolt av sin champion hanne, entret han ringen. Og før han skjønte hva som har skjedd, var det over. Ice vant Beste Hannhund, med Whisky rett bak seg!
Men slutt var det ikke for Ice sin del. Han måtte vente tålmodig til tispeklassene ble ferdig bedømt. Beste tispe ble vunnet av den korthårede Pari-was Umarah-Noushzad. Hennes far Al-Shên Naar el Shaitaan er bestefaren til Ice, så det var ingen tvil om hva dommeren likte.

BIR og BIM konkurransen gikk til fordel for Ice og vi måtte selvsagt vente til BIS-finaler. Disse ble bedømt av Lisbeth Mach fra Sveits og hun ønsket seg mye underholdning i ringen. Det ble mange runder rundt og hun takket en etter en for innsatsen. Forresten, i tysklands Myndespesialer inkluderer de middelhavsrasene også (her i Norge er de inkludert i gruppe 5). Det var 15 rasevinnere i ringen. Og vi ble igjen helt til slutt, med en BIS-4 som resultat!
Fantastisk bonus på vår jakt-reise etter tyske cert! Og begge guttene er nå veldig nære de tyske championtitlene. En ny tur er allerede under planlegging."