Det er ingen sak å bestille fly og vise hund i utlandet. I midten av juni tok Linn Sørgård turen til Spania for å vise frem sin "Dille" (Caravan Bariza Badiiah Bint Bahiim) på en todagers utstilling. Og det gikk riktig bra!
"Dille" ble ikke bare BIR, men fikk fine gruppeplasseringer begge dager.
Hun ble også to spanske cert og et CACIB rikere. Det var hennes tredje CACIB og dermed oppfyller hun kravene til det Internasjonale Beauty & Performance tittelen C.I.B.P* (innført av FCI den 1.07.2012). Dermed er hun også første norsk oppdrettet og eid saluki med denne tittelen.
Saluki-Norge gratulerer!

Les her hva Linn skriver om utstillingene:

"Jeg har snakket lenge om å ta en tur til Spania og stille Dille. Dette er fordi Lotta, Dilles oppdretter bor her. Det har blitt med "praten" lenge helt til min samboer Tore var lei av å høre om at jeg "kanskje" skulle dra, så han bestilte like godt en billett til meg og Dille, og overrasket meg med dette. Jeg ble selvsagt veldig glad, men samtidig er jeg ikke veldig glad i å fly med hund og ble litt stresset på Dilles vegne. Hvordan ville hu takle flyturen? Og varmen i Spania?
Dille overrasket stort og taklet både flyturen og varmen veldig godt.

På lørdagen stilte vi for en spansk dommer som heter Jose Vicente Grau. Dille viste seg like fint som hun alltid bruker å gjøre, og hun ble BIR og fikk sitt første spanske cert. I gruppefinalen ble hun BIG 2. På søndagen stilte vi igjen og Dille ble BIR, fikk sitt andre spanske cert, BIG 3 og fikk sitt siste CACIB for å fullføre C.I.B.P tittelen. (Internasjonal Beauty and performance champion).

Dette er en tittel som betyr enormt mye for meg. Dille har bevisst gang på gang at hun plasserer seg godt på utstilling, i tillegg til at hun er en fantastisk LC hund. Akkurat slik en saluki skal være! Hun har veldig mange gode kvaliteter som jeg verdsetter høyt. Dessuten er hun en fantastisk familiehund og verdens beste venn.

I løpet av høsten skal Dille parres og forhåpentligvis får hun sitt første kull på slutten av 2013, starten av 2014. Dette ser jeg enormt mye frem til.

Jeg vil takke til alle dommere som har satt opp Dille og verdsatt hennes kvaliteter, og en spesielt takk til Lotta og Jack som tok så godt i mot oss i Spania! Vi tar nok turen igjen!"
*tittelen venter på godkjennelse av FCI