saluki norge logo 2021

Vi har gleden av å presentere en ny logo til Salukiutvalget.

Den første logoen til Salukiutvalget så dagens lys i 2005. Den var utarbeidet av designeren Renata Ewa Goel, den gang en fersk salukieier. Den avbildet en langhårsvariant av vår rase og i mange år representerte godt Saluki Norge. Etter hvert som korthårsvariant av rasen har vokst i popularitet ble det naturlig at også den ble en del av vår logo.

Salukiutvalget har over en lengre periode arbeidet med, og ønsket å få frem korthårsvarianten i denne allerede eksisterende logoen. Endringen skulle være en overraskelse til medlemmene våre i forbindelse med Salukispesialen 2020. Pandemien, som vi dessverre fremdeles hemmes av, har gjort dette umulig og vi gleder oss derfor over å presentere den her. Endringen ble utarbeidet i samarbeid med den polske kunstneren Katarzyna Mijakowska ”Firewire Art”.

Logoen beskriver salukiens to hårlagsvarianter som kommer i møte med hverandre i en travbevegelse og hvor det dannes et hjerte i dette møtet. Vi ønsker at det skal symbolisere våre medlemmers kjærlighet til salukirasen, at vi har to likeverdige hårlagsvarianter, og at vi uansett hvilken variant vi foretrekker, møtes i salukifelleskapet. Dette har vi forsøkt å få til samtidig som vi omfavnet og skapte gjenkjennelighet til den eksisterende logoen, som inntil nå har representert Saluki Norge. På denne måten skaper vi noe nytt bygget på tradisjon, hvor vi representerer alle våre medlemmer inn i en tid hvor begge hårlagsvariantene øker i popularitet i Norge. Vi håper at dere blir like fornøyde som vi er med den nye logoen.