Ingen fare, sa veterinæren da Mona Bergström oppsøkte ham etter at salukien hennes, Hilton, hadde tråkket på en knust flaske. Dette ordner seg selv!
Men slik gikk det ikke – det viste seg at en av de store senene i foten var skåret av, så en mulig karriere som utstillingshund eller deltagelse i lure coursing var utelukket. Og ulykkene var ikke slutt med det;
På en skogtur de to hadde den 8. August – altså for snart et år siden, braste Hilton rett inn i et tre – trolig på grunn av nedsatt motorikk på grunn av skaden i foten. Hunden skrek og forsøkte å løpe, men det greide han ikke. Bakbena slepte etter ham. Det var ingen refleks eller reaksjon i lemmene, og Mona skjønte at dette var en alvorlig skade.

Veterinærkontoret var stengt, så en lang natt måtte de vente før de kom seg til lege, men da de endelig fikk undersøkt Hilton, viste det seg at bekkenet hadde fått seg en skikkelig smell og var skjevt, og at høyre kne var veldig hovent. Veterinæren satte inn drén I kneet, og i 10 dager måtte Mona kjøre de 20 milene fram og tilbake til klinikken for at veterinæren skulle rengjøre kneleddet. Etter 10 dager begynte de rehabilitering ved hjelp av svømmetrening. Dette i kombinasjom med strekkeøvelser og massasje. Hilton fant seg tappert i alt sammen, men Mona var bekymret for bekkenet, som fortsatt var skjevt. Det viste seg at hunden hadde to brudd på bekkenet! Ikke rart han var skjev! Nå fikk de beskjed om å ta det rolig i ytterligere seks måneder. Han ble sparsomt vist på noen utstillinger i denne perioden, men gjorde noen virkelig gode prestasjoner, blant annet ble han BIM I Alfta hvor 36 salukier stilte! Han ble også BIG 1 på Ekebergutstillingen i Norge.

Som om ikke det var nok tok Hilton også LC-lisens, og kom på tredjeplass av i alt 18 salukier under prøven på Mansrud, Trøgstad i april (se LC-resultater). Men her greide Hilton å dra opp igjen den gamle skaden, så det var tilbake til start.

Lørdag 07. Juni – NKKs utstilling med 2165 påmeldte hunder: Den engelske dommeren Marion Spavin har bestemt seg – hun lar den svarte hannhunden vinne over kullsøster Halawa. Med det vinner han bade CERT og CACIB og blir norsk utstillingschampion. Det same blir søsteren. Men Hilton går videre og vinner også gruppefinalen under den svenske dommeren Kenneth Edh!
Samme dag ble han, sammen med Hisilomes Halawa, Hisilomes Fonzie og Hisilomes Fariba, også BIS 3 i oppdretterklasse!

Dagen etter stilte ikke Hilton i BIS-ringen, for da deltok han på myndeklubbens utstilling på Rotvoll, hvor han ble BIM. (Mer om dette under utstillingsresultater.)

Det er bare å ta av seg hatten!!